Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Selasa, 1 Disember 2015

Apa Backout Buyer nie ye??







Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Saja nak tergoogle pasa backout buyer nie dan nak cerita pengalaman diri sejak 7tahun bergelar Online Seller nie. Saya jenis tak kisah, ada payment ada barang. Kalau lambat, jual kat customer yang betul2 nak. Sebab ada customer suka tabur janji yang tak pasti.. kata nak bankin petang nie.. esok pagi la.. time gaji la tapi akhir tak jadi lak.. Tu sebab sy lebih pentingkan yang wat payment (nak bagi diskaun pun suka sangat2)


Backout Buyer.. pengalaman diri sendiri dan memang tak ambil serius pun.. sebab kekadang sy sendiri ada nak beli tapi terlambat bankin tapi xda la suh buyer simpan sebab risau gak tiba xjadi.. atau nak tambah barang dagangan ke.. kalau nak survey.. saya akan cakap nak survey xtau jadi tak ye.. huhuh. Atleast seller tak mengharap sangat kan.. tapi kalauy dah rezeki seller tu, insyallah Allah tetap akan bukan hati si pembeli nie.. huhuh.

Apa2 pun Nasib baik saya bukan jenis yang suka reserved item untuk customer sangat tapi ada juga ter'reserved' atas dasar kesian sebab customer nak sangat2 tapi at end senyap la pulok.. hahah. Takper la bukan rezeki ye.. tapi sian lok kat customer lain yang memang nak sangat item tu kan.. tapi yang pasti terlalu ramai yang suka cakap confirm tapi tak jadi pun.. kalau cakap survey xda masalah.. ni ayat "confirm kak, tengahri jap lg bankin" "confirm nak kak, esok sy bankin terus" last senyap.. bgtau cancel pun xder. Sy pun jenis tak follow up sangat.. sekali tanya tapi senyap je.. biar je la.. bagi kat customer yang confirm nak n wat payment dulu.. senang sket.

Malahan ada je nak beli sehelai pun minta diskaun kaw2. Kalau serius buyer nak je memberi.. baik bagi dateline terus.. confirm nak bankin dalam masa 24jam kalau tak offer dah tak valid ye. Baru kita tau buyer serius ke idak.. ni tak kekadang minta diskaun, kata memang nak sesangat tapi xbankin sampai sudah... sabar je la.

Kekadang tu ada gak tolong customer carikan item -skirt/seluar/blouse dengan harga special sebab saya takda stok untuk item tu.. tapi bila dah beli tiba2 senyap seribu bahasa.. msg tak ter'reply' dah.. sabar je la ye. Lepas tu no more la ye minta tolong.. kalau nak special price kena advance modal saya akan tolong carikan.. kalau ada rezeki insyallah dapat, kalau tak ganti dengan item lain atau refund je la..

Ada lak bebaru nie dah bankin tiba2 tak jadi dalam masa semalaman lak tu.. dah tempoh berfikir n nak bankin dekat seminggu juga la kiranya.. last dah bankin minta refund lak.. ish2. Macam2 ragam customer ye.. kalau confirm xnak baik jangan bankin terus ye sebab sian lak seller dah siap packing n pepagi buta minta refund.. hahha. Sabar je la.. refund je dr buyer menyumpah seranah kan.. tapi dah bagi kat abg posmen sila2 cari sendiri xleh nak wat apa la ye..

Wah panjang lebar cerita backout buyer nie. Apa2 pun bagi yang serius nak membeli alhamdulillah.. kalau tak jadi.. tak sempat nak bankin atau ada masalah kewangan ke.. nak survey ke.. dan sebagainya.. atleast bgtau sepatah kat seller ye.. sian diorang simpan n sian gak buyer lain yang betul2 nak tu.. bila kita memudahkan orang lain.. insyallah Allah akan memudahkan untuk kita lak. Kalau kita membuat orang lain derita.. tu xtau cakap la.. biar Allah tentukan lak ye.. sebab doa orang teraniaya selalunya makbul..


************************************************
Kalau dah berkenan, jangan segan2 nak contact ye..

SMS/Wassap 0199517292

FB - 
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

Msg thru FB Jom Singgah Shoppe -https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

IG- @jom_singgah_shoppe


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bagi yang tambah saham akhirat boleh usha blog n fb Kak Elly ye,

Blog http://eksekutifsuri.blogspot.com/

FB https://www.facebook.com/eksekutifsuri

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...