Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Rabu, 24 Jun 2015

Kelebihan Mandi Sebelum Subuh


Berita baik untuk golongan yang suka mandi sebelum subuh. Ada kelebihan tau sebab tu kita digalakkan mandi awal pagi atau dengan kata lain sebelum subuh. Nak solat subuh pun rasa selesa kan.. Musim ramadahn memang sesuai untuk amalkan ye sebab boleh mandi sebelum sahur.. Tapi kena amalkan mandi air sejuk la ye. bukan guna water heater.. huhu

kredit onlyiknowme.blogspot.com



Menurut kajian sains, kandungan gas ozon pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. oleh itu, gas ozon ini juga amat penting untuk tubuh badan anda. jika anda mandi sebelum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tubuh badan anda. antara manfaatnya ialah :

1. Kulit lebih lembut dan halus

pada waktu pagi selalunya anda akan memasang "water heater" untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.

Chiffon Lace Dress JSS0310

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Pepagi ni nak upload chiffon lace dress yang superhot dan comel sesangat. Material super tip top ye.. insyallah memadai dengan harga yang ditawarkan. Yang penting chiffon lace dress sangat sesuai untuk gaya terkini muslimah yang mementingkan kesopanan..



Meh tengok ukuran dulu, mana mata dah berkenan tapi taktau muat ke idak ye..


Exclusive Long Dress - Edisi L:ebaran 2015

Chiffon Lace Dress JSS0310

ZIP (BACK,LEFT SIDE RIGHT SIDE)

SHOULDER : 16
BUST :41
WAIST :39
ARMPIT WIDTH : 22
ARM LENGTH : 23
DRESS LENGTH : 58 INCHES
(FIT UNTIL 44)

Selasa, 23 Jun 2015

7 Tips Mudah Bangun Sahur

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Pejam celik dah masuk hari ke6 ramadhan ye harini.. Cepat masa berlalu.. agak susah tak setakat nie nak bangun sahur.. haha.  Macam admin nie bulan nie banyak kena wat overtime (tapi kee dunia la.. selit sket amalan tambah pahala.. huhu).. Maklumlah nak siapkan popia simpulan dengan secepat mungkin.. lepas boleh amal tambah pahala lak.. semoga Allah permudahkan la ye..amin.


Pepagi ni nak shae tips mudah bangun sahur terutamanya yang susah lagi nak bangun sahur walaupun dah masuk hari ke 6 ramadhan.. peringatan untuk diri sendiri gak.. mana tau leh apply mana yang patut..




1. Tidur Lebih Awal
Setiap orang memiliki waktu tidur yang berbeza-beza. Jika kebiasaan Anda yang tidur 8 jam demii tubuh yang segar, maka Anda dapat menghitung waktu jam makan sahur dan tetap tidur 8 jam sebelumnya.

Isnin, 22 Jun 2015

7 Perkara Yang Perlu Lakukan untuk Kekal Semangat..



kredit - blog.cahayadiana.com
Perkara terbaik yang anda patut lakukan pada waktu pagi ialah;
1. Bersyukur..Bersyukur…dan Bersyukur..
Bersyukur sebab anda masih diberikan peluang untuk menerukan hidup. Anda juga masih diberikan kesempatan untuk melakukan yang terbaik pada hari ini, lebih baik daripada hari kelmarin.

Ahad, 21 Jun 2015

Dress Cantik Menarik untuk lebaran 2015

Tahun ni tak banyak sangat dress tapi alhamdulillh masih ada untuk tatapan anda semua ye.. boleh usha mana yang berkenan dimata dan dihati.. tapi kena tengok2 ukuran dulu la samada muat atau tak ye.. mama yang nursing boleh bergaya sakan sebab ada yang open button dan berzip belah tepi.. senang untuk breastfeeding baby kesayangan..


Jom la kita tengok apa yang dress yang available ye, insyallah semua dengan harga mampu milik bersesuaian dengan high quality material yang kita gunakan. Serius buyer dan repeat customer ada diskaun ye.. kalau dah berkenan jangan lupa sms atau wassap terus 019-9517292. Harga bawah nie tak termasuk postage ye. Untuk kos pos sem RM9, SS RM15 sahaja. 


Chiffon Lace Dress JSS0226
Chiffon Lace  Dress

Yang ni last stok ye.. kalau tak sebelum ni lagi meriah.. Untuk dress warna lite cream, saiz available L dan muat sampai XXL gak. Manakala biru lak adalah free saiz dan muat sampai saiz L. Harga juga berbeza untuk dress nie ye.


Ukuran Chiffon Lace Dress JSS0226

OPEN BUTTON

Saiz L  Biru


SHOULDER : 14"
BUST : 38"
WAIST : 40"
ARM LENGTH : 23"
ARMPIT WIDTH : 19"
LENGTH : 55"

(FIT UNTIL 40)

Harga RM90 Tak termasuk pos.

Skirt duyung terlajak laris dan murah serendah rm20 sahaja

Alhamdullillah.. skirt duyung antara hot iten gak la kira nya . Tiap hari ada je yang beli n borong.. maklum je la beli 3dapat diskaun.. beli 6helai terus dapat harga borong. Orang kata harga skirt duyung plain memang mampu milik.. terlajak laris dan terlajak murah sesangat la ye.. iaiti serendah rm20 sahaja tapi tak masuk kos pos lagi la.. kos pos sem rm6, ss rm10 (utk sehelai). Kalau beli banyak kos pos berbeza ikut berat item.

Skirt DUYUNG plain

Jom tengok ukuran dulu ye.. mana tau berkenan nak beli ke.. kalau ikutkan saya advise pemakaian sampai L sahaja tapi xl pun muat cuma ketat sket..

Sabtu, 20 Jun 2015

Chiffon Lace Dress JSS0309

Ni pun dress baru yang hot dan gojess gak untuk lebaran ni ye.. Gabungan material chiffon dengan lace yang superhot melecun gitu.... Memang exclusive untuk raya je tau kalau sold out memang takleh wat apa la.. meh cuci mata dulu.. mana tau berkenan dimata terus turun ke hati.. walaaweeii. kena rembat terus sehelai sebelum kehabisan ye..

Atau boleh usha terus kat album facebook JOM SINGGAH SHOPPE - KLIK SINI



Untuk Chiffon lace dress JSS0309 ni ada 3 pilihan warna yang menarik sahaja iaitu hitam, purple dan peach,, tapi semua semua color memang hot habis.. comel..

Exclusive Long Dress - Edisi L:ebaran 2015

Chiffon Lace Dress JSS0309


OPEN BUTTON

SHOULDER : 14"
BUST :39"
WAIST :40"
ARMPIT WIDTH : 19"
ARM LENGTH : 23.5"
DRESS LENGTH : 55 INCHES

HOT!!! Chiffon Dress JSS0303



Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. selamat berpuasa.. harini dah masuk hari ketiga ramadhan kan. 


Meh nak cerita sesuatu sebab ada dress tau uolllss.. Pattern memang hot dan terlajak laris macam goreng pisang panas sebab padanan warna yang menarik tertarik. Supplier baru buat keluaran baru, jadi admin terus rembat ye.. sapa nak memang kena pm lelaju la.. sms/wassap 0199517292 bersama2 gambar dress.

Meh kita tengok dulu mana ada yang tengah tercari baju raya yang hot meletup nie.. Kalau rasa pic bawah tak jelas, boleh usha dalam album kat Facebook Jom Singgah Shoppe ye -- KLIK SINI



 


Chiffon dress ni ada 4 warna yang cantik menarik ye iaitu Grey, Lite brown, Purpe dan Turquiose. Sebelum tu meh usha ukuran ye.. senang nak pilih muat ke tidak ye..

Ukuran 

SHOULDER : 16"
BUST : 45"
WAIST : 39"
ARMPIT WIDTH : 22"
ARM LENGTH : 23"
DRESS LENGTH : 57"

SIZE : FIT UNTIL SIZE 44 XXL

Selasa, 16 Jun 2015

Homemade Kek Lapis Serawak

Lama rasa tak update apa2 kat blog nie.. dah berhabuk ke.. haha. Admin tak sihat.. tapi kali ni nak bagitau kita ada jual kek lapis serawak tau.. homemade dan bukan borong dari kilang.. orang serawak gak yang buat tapi dah menetap kat semananjung nie je.. jangan risau sebab rasa homemade kek lapis serawak ni masih sama dengan orang duk serawak buat.. yang pasti sedap dan murah je..

Setakat nie ada 12perisa tau.. boleh refer pic lat bawah nie.. harga rm20 sahaja /450gm ye.. tapi harga tak masuk pos lagi la.. Sms / wassap 0199517292 kalau nak order ye.. order raya akan ditutup pada 22june nie je.. tinggal brape hari sahaja lagi.. kalau ada lebih baru bukan order lak ye..

Meh usha n pilih mana yang berkenan dihati ye..

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...