Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Ahad, 29 Mac 2015

Last day berkampung di dewan arena merdeka

Alhamdullillah. . Harini hari ketiga berkampung di dewan arena merdeka dungun.. walaulaupun biasa tapi cuba tempat baru.  Orang ramai time artis zizan razak & team ada waktu petang.. arini zizan ada lagi ye.. dari petang sampai malam. Meh pakat singgah ye..

Kalau jumpa banting deluxe delicacy meh pakat cuba dulu.. unlimited tester.. xkisah kalau nak cuba.. kalau berkenan dengan boleh rembat terus.. insyallah harga runtuh untuk harini ye.. kasi licin la sume ye..

Sabtu, 28 Mac 2015

Berkampung di dewan arena merdeka dungun

Harini hari kedua berkampung di dewan arena merdeka dungun.. alhamdulillah.. sapa yang duk kawasan dungun, kemaman, paka dan sekitarnya meh pakai singgah sebab ada pelbagai acara menarik tau.. sempena event #mylinkfestival under kelolaan adik beradik zizan raja lawak..

Macam produk dijual disini.. Jom Singgah Shoppe berkolobrasi dengan @pemborong_maruku @hanaforlove @nadea_store @triplezoutlet ye.. untuk pelbagai produk dengan harba menarik tertarik ye.. serendah rm1-80 sahaja.. meh pakat singgah ye..

Selasa, 24 Mac 2015

Program 10hari untuk major cleaning..

Tapi sejak amalkan  supplemen 4life rasa sangat serasa sesangat2. Minum tea4life dan energy go stix dah cukup mengenyangkan tapi rasa nak cuba gak 4life rice bran plus capsule.. mana tau kesa lagi superb kan.. sapa yang taknak kurus kan??. Kalau boleh sume nak. Apa lagi kena cari supplemen yang sesuai untuk badan.. lagipun 4life rice bran plus capsules untuk program 10 sahaja.. tak la kan.. pastu boleh ambik 6bulan sekali je.. nak kesan superb kena ambik skali dengan tea4life dan energy go stix.. diet tanpa letih.. insyallah bertenaga sepanjang masa..

Malam ni nak share pasal 4life Rice bran plus capsules ye.. sebab tea4life dan energy go stix dah selalu sangat share.. 


Program 10 Hari pencucian sistem perut – usus

Mengandungi 23 herba membantu pembersihan usus dengan selesa

Persediaan awal sebelum anda memulakan pengambilan suplimen lain  

Apakah  yang istimewa dengan 4life Rice Bran Plus Capsules

1) Bahan-bahan :Mengandungi 23 herba yang berkhasiat
2) Ramuan : Ramuan Nutrisi, Ramuan Serat, Ramuan Pencuci, Ramuan Herba
3)Mudah dikuti : Program ringkas selama 10 hari
4)Mudah digunakan : Hanya mengambil 6 kapsul, 3 kali sehari selama 10 hari 

Ahad, 22 Mac 2015

Kelebihan Energy Go Stix dengan rasa ohsem..

ENERGY GO STIX antara hot produk yang jadi amalan setiap hari.. kira antara item yang paling best untuk boost energy terutama time letih dan penat. Tapi kalau ada penyakit malas susah sket nak cakap.. kalau tenaga ada skali pun.. xleh nak wat apa sebab malas.. haha.

1 Kotak energy go stix -  30 sachet
Harga Runcit : RM 198
Harga Ahli : RM 164

Tapi ada tawaran menarik untuk bulan ni tau.. bawah dari harga ahli lagi tapi kena cepat la..meh sms / wassap 0199517292 terus ye  sebelum tu meh baca dulu apa yang best pasa energy go stix nie ye.

Energy Go Stix merupakan produk terbaru di 4Life Malaysia. Merupakan minuman perisa beri yang lazat dengan kelebihan Transfer Factor E-XF dan ramuan ekstrak herba. Energy Go Stix dirumus khas secara semula jadi untuk membantu anda melayari kehidupan harian dengan penuh uumph!!

Berbeza dengan minuman sarat gula yang hanya memberi daya seketika, Energy Go Stix, padat dengan ekstrak teh, I-arginina, yerba mate, dan ekstrak guarana untuk membantu menjana daya serta menyokong kesejahteraan am secara menyeluruh.Minuman berkalori rendah yang tersedia dengan pek individu ini hanya mengandungi 19kcal setiap hidangan. Jadi ia pasti akan menyempurnakan keperluan anda sepanjang hari.

5 Kandungan Energy Go Stix:

1) 4Life Transfer Factor E-XF           
- Meningkatkan daya tahan badan

2)Guarana           
- Untuk meningkatkan memori, minda dan mood           
- Mengurangkan selera makan (patut la kalau amalkan.. selera makan jadi makin berkurangan.. haha)

3) Yerba mate         
- Meningkatkan prestasi minda dan fizikal   - Mengurangkan lemak badan         
- Merangsang lemak menjadi tenaga          - Antioksida yang kaya dengan vitamin B & C serta mineral         
- Memerangi radikal-radikal bebas

4) Teh hijau           
- Membantu mengurangkan kolestrol           - Meningkatkan metabolisma badan

5) L-Arginin           
- Membantu meningkatkan otot badan         - Mengurangkan lemak

5 kelebihan produk ini berbanding produk lain dipasaran.

1)Rendah kalori (19Kcal)
2) Rendah gula
3) Kandungan lemak adalah kosong
4) Perisa semulajadi (rasberi )
5) Pewarna semulajadi

5 fungsi produk ini:

1)Meningkatkan tenaga
2)Meningkatkan prestasi minda
3) Mengurangkan lemak badan
4) Meningkatkan prestasi fizikan
5) Membantu membangunkan otot badan

Cara penyediaan:Bancuh satu pek dengan 240ml air dan nikmati!!

Kredit fatin4life.blogspot.com

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Minum Tea Hijau

Kalau sarapan.. apa minum favorite anda ye   tea tarik.. milo.. nescafe.. dan macam2 lagi kan jenis minum yang sedap2 belaka.. huhu. Tapi sejak tau kelebihan tea hijau.. sy lebih gemarkan minum tea hijau.. siap bekal untuk sehari lagi.. haha. Gantikan air masak dengan tea hijau yang super sihat untuk jangka masa panjang.

Walaubagaimanapun masih ramai yang tidak tahu tentang sebab-seba kenapa kita perlu minum teh setiap hari dan menjadikan amalan minum teh sebagai minuma harian. teh hijau kaya dengan antioksidan yang memberi manfaat terhadap kesihatan. 

Antara sebab-sebab kenapa kita perlu minum teh setiap hari ialah:

Kurang Kafein
-------------
Teh hijau mengandungi tahap kafein yang amat sedikit . Teh hijau amat sesuai diambil dalam keadaan yang panas, sejuk, amnis atau tawar. Jadi bagi penggemar kopi adalah lebik baik gantikan secawan kopi dengan teh hijau. Secara tida langsung anda telah mengurangkan dua pertiga kandungan kafein dengan minuman teh hijau.

Hot item !! Popia Simpulan Kasih

Alhamdulillah.. walaupun snek tradisional tapi popia simpulan kasih antara hot item dan paling ramai agen tau.. alhamdulillah.. setakat ramai agen belah selangor, terengganu dan pahang sahaja.. lain2 negeri belum diterokai.. huhu. Ayat baiknya.. jadi sapa2 yang nak tambah pendapata  dengan menjual popia simpulan kasih sangat dialu2kan ye.. insyallah harga borong lebih murah berbanding dengan harga retail biasa (tapi start april mgkin ada perubahan harga sebab semua item mulai naik harga   huhu).

Jadi apa lagi meh sms / wassap 0199517292 ye untuk tanya detail pasal agen atau dengan kata lain untuk borong ye..  nak cuba dulu pun sangat dialu2kan.. agen kelantan juga sangat dialu2kan.. meh singgah kat #simpleboutique #vendorboutique #JomSinggahShoppe berhadapan #majlisdearahketereh #mdkb #mdk #giatmaraketereh belakang #SKSeriKetereh ye..

Jumaat, 20 Mac 2015

Poco Popcorn Yang terlajak sedap..

Gempak tajuk ye.. tapi poco popcorn memang sedap tau.. baru je loading kat JomSinggahShoppe by v @triplezoutlet ye.. ada 4 perisa yang super best dan sangat sedap iaitu classic caramel, cc walnut, cc almond dan cc hazelnut.

Harga pun mampu milik rm7 sebekas. Kalau beli satu set ada 4jenis rm25 sahaja..

Khamis, 19 Mac 2015

Instant Shawl 2 Muka

 


Latest shawl in the house JomSinggahShoppe tau.. tapi yang penting selesa dan murah. Material cotton lyra.. apa yang special instant shawl 2 muka ni.. sebab kiri dan kanan ada jahit muka sebab tu panggil instant shawl 2muka.. huhu. 


Tapi yang paling best tak yah pin apa2 dah.. hanyak sarung dan sarung tau.. dah siap.. senang kan.. insyallah pilihan warna yang lebih banyak dan menarik tertarik.. harga pun murah je rm30 sehelai (pos rm6 sem, ss rm10). Tapi kalau rembat 4helai ada harga murah semgoti ni serendah rm100 free postage lagi.. meh cepat2 rembat ye.. 


Tea Hijau untuk Cantik dan Kurus

 

Bagi pemgemar tea hijau tentu suka perkataan cantik dan kurus kan.. memang ya.. saya pun dah jatuh cinta giler dengan tea hijau dari 4life nie.. hahha. Harga mampu milik dan banyak kelebihan.. bukan sekadar tea hijau la kiranya.. sekotak ada 30uncang.. 1uncang boleh guna sampai warna tea habis warna la kira. Kira penjimatan yang berganda2 nie. 

Bebel benda lain lak.. jom la baca apa yang best pasal tea hijau ni ye..


Jom kita tengok apa kebaikan minuman teh hijau ni.

11 Kebaikan Minuman Teh Hijau @ Green Tea

1. Berat Badan.

Teh hijau dapat meningkatkan metabolisme badan. Kandungan polifenol yang terdapat di dalam teh hijau berfungsi untuk meningkatkan tahap pengoksidaan lemak atau dalam bahasa mudahnya pemprosesan lemak. Selain daripada itu makanan yang di makan akan lebih cepat ditukar dalam bentuk kalori.

2. Penyakit Diabetes.

Teh hijau membantu mengawal paras glukosa di dalam badan darah serta mengawal paras insulin. Jika kandungan gula di dalam darah yang berlebihan boleh menyebabkan penyimpanan lemak.

Rabu, 18 Mac 2015

Skirt Pallas Rainbow

Latest skirt in da house Jom Singgah Shoppe tau.. iaitu skirt pallas rainbow yang lebih cantik menarik dengan warna yang menarik la..

Skirt pallas memang da boomm sebab sesuai untuk si tinggi lampai dan sauz plus2 juga. Tak perlu nak risau kalau tak muat ye dan singkat ke.. insyallah harga pun berpatutan dan mampu milik serendah rm40 sahaja.. tak masuk postage lagi ye.. pos sem rm6, ss rm10. 

Sambil meh tengok ukuran la dulu ye.. advise sampai xxxl dan 175cm.

Pinggang 28-40"

Punggung 50-56"

Labuh 39"

Material heavy lyra

Instant Shawl Cotton 2Layer

Bagi peminat instant shawl material cotton lyra tentu suka dengan instant shawl ni sebab takyah pin apa2 pun.. cuma perlu sarungkan 2kali sahaja.. kemas sket dan siap ye.. makin mudah dan cepat.. yang penting material selesa sesangat tau.. memang kena rembat dengan kata lainnya.. Harga pun terlajak murah serendah rm30 sehelai ye (belum masuk postage). tapi kalau nak best offer in town, beli 4helai dengan harga rm100 free postage sem tau.. murah kan..


Fokus pada model tu ye.. dah sarung sekali.. pastu sarung lagi sekali.. taktau nak pangil 2layer atau macaman.. kiranya setiap hujung ada jahit untuk masuk kat muka.. macam best je kan.. 

Selasa, 17 Mac 2015

Cepat letih.. lesu??

Cepat penat?? Letih?? Tak bermaya?? antara simpton biasa kan.. huhu. Tapi kalau ada penyakit M untuk malas memang tak leh nak wat apa la ye. Tapi bila penat bekerja, berjaga malam sebab jaga baby memang sangat memenatkan.. sekali sekala apa kata belanja diri sendiri dengan mengambil supplemen yang sesuai untuk atasi masalah tersebut..

Best kan kalau badan bertenaga.. energy jadi luar biasa je.. yang penting tahap kelaparan agak merosot..haha. Yang sedang diet tentu suka kan.. Tapi takper, tu memang perkara biasa dalam aktiviti seharian. Antara supplemen yang saya dan orang suka kalau bab tambah tenaga nie adalah Energy go stix dr 4life.. Pernah dengar tak??


"Alami Perbezaannya!"

Energy Go Stix dirumus khas untuk membantu badan anda mengekalkan tenaga pada setiap masa.

Energy Go Stix

Energy Go Stix akan membantu anda sentiasa bertenaga melalui hari-hari yang sibuk! Disertakan dengan 4Life Transfer Factor E-XF ™ dan campuran ramuan hebat meningkatkan tenaga. Hanya campurkan satu paket limau berperisa atau buah berperisa dengan lapan auns air dan anda akan merasa bertenaga.


foto 4Life Energy Go Stix

Manfaat Utama :

• Menggalakkan kesihatan yang optimum dengan menyokong keperluan badan anda.
• Ekstrak herba dari Guarana, Yerba Mate, Teh Hijau dan L-Arginine untuk bahan bakar tubuh anda dan menyokong kesihatan umum anda.

Riovida Stix rahsia awet muda tau..

Latest produk in house dan sangat sukakan sebab beri tenaga segera dan yang untuk kesihatan dalaman dan luaran.. 

Suppleme 4life untuk Sistem Imun, Awet Muda dan Antioksidan

4Life Transfer Factor® RioVida Stix ™ menyediakan sistem imun kebaikan jus RioVida dalam pek serbuk mudah alih. 

* Sokongan utama: Sistem Imun, Awet muda ,Antioksidan. 

• Menyokong sistem imun dengan 600 mg4Life Transfer Factor® 

Ibu baru bersalin kena kuning..

Pelik tapi memang ada sebab anak kawan mak yang kena nie.. mula2 dengar macam tak percaya.. mak cakap baby sihat tapi mak baby tu kena tahan wad sebab kuning. Sebab doktor dah check semua Alhamdullillah memang sihat cuma mata dan kulit jadi kuning macam baby yang kena kuning..



Mak mentua bagi air energy go stix 4life je.. dan minum 2hari berturut2. Alhamdullillah kuning makin berkurangan.. nurse siap tanya lagi makan apa.. yang pasti hanya energy go stix dan susu kambing original dari ladang tau.. 

Isnin, 16 Mac 2015

Hot!! Susu lejen dah restok

Alhamdullillah susu segar @ susu segar berperisa @ susu lejen @ susu old skool.. Macam2 nama ada kan.. yang pastu susu segar memang sedap tau.. harga pun murah sangat rm1.5 sahaja.. atau 7botol untuk rm10 sahaja.. meh pakat borong ye.. nak borong pun boleh tau.. murah2 je... perkhimatan penghantaran pun ada tau sekitar kota bharu, pengkalan chepa , pantai cahaya bulan dan kedai buloh.. setiap hari.. Sms / wassap 0199517292 je lelaju2 ye.. insyallah cod hari sama..

Area  #ketereh #koklanas #peringat #kadok #melor #SKSeriKetereh #smkketereh #politeknikkb #umnilampuri #uitmmachang boleh singgah kedai terus ye.. berhadapan dengan majlis dearah ketereh sahaja.. senang n mudah..

Masalah sembelit selesai dengan Tea4life

Benda yang paling ktea tea4life adalah lawas sangat pepagi.. kalau minum malam la.. kira cuci usus la..tea4life nie.. bukaangkan bertahun2 makan tanpa ambil produk untuk cuci usus.. mesti banyak lemak yang melekat kat usus.. kalau nak clear lemak tu kena la ambik supplement yang sesuai untuk clear mana yang patut.. tea4life salah produk yang sangat best untuk usus.. dan sangat sesuai untuk diamalkan bagi yang ada masalah sembelit. Satu lagi sebab elok untuk kurang berat badan tau.. suka suka sangat.. harga lak mampu milik.. murah je.. Sekotak ada 30uncang.


Pepagi dah layan tea4life.. sebab takda aktiviti luar sangat harini..

Jom baca seimbas lalu kelebihan tea4life. Bukan setakat lawasa n untuk kurus je.. banyak kelebihan lain tau..


1- Mengurangkan risiko kanser

Kandungan polifenol, antioxidant kuat pada teh hijau dapat mencegah sel kanser berkembang dalam tubuh. Berbagai kajian menunjukkan bahawa orang yang teratur minum teh hijau kurang risiko terhadap penyakit kanser payudara, kanser perut, kanser kerongkong, kanser kolon (usus besar) dan kanser prostat.

Natalia Lace Blouse

Peminat baju kurung lace atau tops lace meh usha2 ye.. sebab lebih banyak pilihan warna untuk natalia lace blouse nie.. nak mix n match jadi baju kurung pun boleh. Macam cantik je.. macam comel je.. memamg tak rugi sebab harga sekarang lagi murah dan setiasa murah tau.. untuk natalia lace blouse ni harga serendah rm35 sahaja tau..

Meh usha warna yang cantik menarik..

Hepi Customer Bila makan Popia Simpulan Kasih JSS

Alhamdulillah suka sangat kalau customer bagi feedback.. memang terbaik la korang semua.
Sapa yang ada ig meh la jenguk @jom_singgah_shoppe ye mana tau dapat popia simpulan kasih free.. pastu terus repeat order.. insyallah.. tu pun kalau korang suka makan snek tradisional nie.. sebab @jom_singgah_shoppe selalu gak bagi popia simpulan kasih free tau..
Jom tengok feedback customer ye..




Kalau dah berkenan, jangan segan2 nak contact ye..

ID Shaklee 854784

SMS/Wassap 0199517292

Msg thru FB Jom Singgah Shoppe -https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

IG- @jom_singgah_shoppe

Walkin Customer Ketereh Kelantan - Berhadapan dengan Majlis Dearah Ketereh (Kedai Dalam Cermin atas nama Jom SInggah Shoppe)

Khamis, 5 Mac 2015

Susu segar berperisa in dah house

Pengemar susu segar perisa?? Meh usha mana yang berkenan dihati ye..



Bestkan kalau dapat minum susu segar sejuk2 gini kan.. jadi apa lagi . cod pengkalan chepa, kedai buloh dan pantai cahaya bulan ye.. meh sms atau wassap 0199517292 ye..


Tiap hari boleh cod kawasan sekitar kota bharu, wakf che yeh, tunjong, um nilam puri, kadok dan ketereh. Min 7botol rm10 sahaja tau.. nak banyak lagi bagus 

Rabu, 4 Mac 2015

Glitter Instant Shawl

Alhamdulillah. Glitter instant shawl dah masuk mai #JomSinggahShoppe tau.. harga sentiasa murah je rm26 sehelai sahaja tau.. insyallah kalau beli banyak kita kasi harga kasih sayang dan diskaun lebih ye.. kalau beli 4helai rm100 free pos sem ye..


Tada ni la rupa glitter instant shawl..meriah gitu.. kelip2 la macam retis.. haha. 


Setakat ni ada 10 warna ye. setakat nie. Merah dan oren  belum ambik stok lagi ye.. lain2 ada..  macam warna ada tau.. lite grey, gold , biru, dark grey, lite blue, merah, purple, hijau, maroon...


Mana yang dekat ketereh meh singgah terus kat kedai ye.. depan majlis dearah je..



Online macam biasa sms/ wassap 0199517292

Kekal bertenaga sepanjang hari dengan Energy Go Stix 4Life

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Agak2 pagi macam badan dah letih penat kalau berjaga awal?. Huhh. Boleh tahan gak la ye.. letih dan penat tu perkara biasa tapi kalau boleh taknak sebab nak jadi supermom tiap2 hari..

Bagi saya.. pengambilan supplemen sangat penting untuk maintain kesihatan dan kekal bertenaga sepanjang hari. Alhamdulillah seminggu dua energy go stix 4Life peneman setia setiap pagi.. kadang selang seli dengan tea4life dan TF Riovida yang serbuk. 

Alhamdullillah sejak ambik badan tak lemau dan kekal bertenaga. Perut pun kenyang je.. tu yang best.. kurang sket ambik karbo.. banyakkan ambik protein je la. kecuali ada sifat M "malas".. haha.. tak boleh buat apa kalau penyakit tu.. 

Tadaa.. ni TTea4life,  TF Riovida dan Energy Go Stix yang jadi favorite alla the time setakat nie.


Jom baca seimbas lalu apa kelebiham setiap produk ni ye.. bari teruja sket..

ENERGY GO STIX

♡ Meningkatkan tenaga dan stamina
♡ Meningkatkan ingatan, kecerdasan dan mood
♡ Sokongan untuk sistem imun
♡ Membantu pengurusan berat badan (ni paling penting.. huhu)
♡ Mengalakkan metabolisme yang sihat
♡ Rasa berry yang sangat sedap pun penting.. haha.

Selasa, 3 Mac 2015

4life - Makin sihat dengan setelah 2hari amalkan supplemen

Alhamdulillah baru dua hari makan tf advance dan energy customer dah call cakap rasa makin sihat. Maklumlah sepanjang 15-16 jam beliau bergantung pada mesin oksigen. Kira asma agak teruk juga la ye.

Tapi alhamdulillah kesan positif dalam masa dua hari sahaja.. untuk awal pengambilan, beliau hanya ambil 4life Tf Advanced dan Energy Go Stick sahaja. Dan sekarang belia nak cuba tea4life sebab ada ahli keluarga lain dah cuba tea4life.

Hand Waxing Miss Moter Matcha n Milk

Alhamdulillah harini banyak stok baru masuk tau.. insyallah semua dengan harga murah je tau.

Hand waxing ni kan tengah famous.. semua orang nak putih macam orang koreo gitu.. ok atleast kita berusaha n ikhtiar untuk kembali kepada warna asal.. maklum je la.. sekrang musim panas terik.. tangan dan kaki mesti bertukar warna..

Apa yang best pasal hand waxing dari miss moter.Matcha milk hand wax berkesan menanggalkan DAKI & KULIT MATI. Mencerahkan kulit ditangan & kaki dan kawasan-kawasan yang sering terdedah dengan cahaya matahari. 

Fungsi uatama Miss Moter Matcha & Milk Hand Wax :  

♡ Kelembapan, Pemutihan dan Exfoliating juga sangat sesuai pada kulit yang paling sensitif. 

♡ Ia bertindak menjana semua sel-sel kulit & menyuburkan kulit

♡ Menanggalkan sel kulit mati menjadikan tangan anda terhidrat lembut dan lembap.  

Cara penggunaan:

1. Bersihkan tangan 

2. Sapu tangan anda dengan MATCHA & MILK HAND WAX 

3. Balut tangan anda demgan plastik 

4. Kemudian berehat selama kira-kira 15 ke 30 minit (sehingga benar-benar kering) 

5. Kupas @ gosok tangan anda untuk tanggalkan Matcha & milk hand wax.

Senang dan mudahkan.. harga pun murah nie serendah rm30 sahaja.. untuk pos tambah rm6 sem, rm10 ss. 

4life - Rasa kenyang berpanjangan dengan Tea4Life

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. skrang dah terjebak lak dengan produk 4life. Benda baik kenapa dikongsi kan.. lagi pun rasa sangat serasi sangat dengan supplement 4life. Antara yang favorite setakat adalah energy go stick dan tea4life.

Tapi pagi ni rasa nak share pasal tea4life.. Alhamdullillah sejak amal tea4life.. perut rasa kenyang je memanjang.. pastu tahap kelawasan sangat2 best tau.. kira cuci semua usus la.. ringan je badan. Pastu jimat lak tu.. rendam dalam 4liter air tapi kesan masih sama je.. huhu.

Selain tu banyak gak kelebihan lain tau.. meh cerita sket ye..

Teh hijau mempunyai banyak kelebihan dan manfaatnya sesiapa yang meminumnya. Bukan hanya mencegah penyakit tetapi sebagai antioksidan, mencegah radang dan sebagainya.

6 Sebab minum tea 4life ( Teh Hijau ).

1.  Mengurangi risiko kanser.

Kandungan polifenol, antioksidan kuat pada teh hijau dapat mencegah sel kanser berkermbang dalam tubuh. Berbagai kajian menunjukkan bahawa orang yang teratur minum teh hijau kurang risikonya terhadap penyakit kanser payudara, kanser perut, kanser kerongkong, kanser kolon (usus besar) dan kanser prostat.

2.  Menyejukkan Kulit

Kulit anda bermasalah, mungkin bengkak atau gatal? Cubalah rendam teh hijau, sapukan pada bahagian kulit yang bermasalah. Teh hijau merupakan antiseptik semulajadi yang meredakan randangan dan gatal pada kulit. Anda boleh juga mencuba teh hijau untuk mengempiskan jerawat, kulit terbakar atau kelopak mata yang bengkak kerana menangis atau kurang tidur. Celupkan teh hijau di air, ambil uncangnya dan tampalkan pada tempat yang dikehendaki.

3.  Menstabilkan tekanan darah.

Memiliki tekanan darah stabil, di bawah 120/80, adalah hal penting. Namun menjaganya adalah amat sukar apatah lagi anda suka makan makanan yang berlemak tinggi. Tapi orang yang mengamalkan minum teh hijau setiap hari sudah menghindarkan diri dari tekanan darah tinggi sebanyak 50 peratus berbanding mereka yang tidak biasa minum teh hijau. Sekali lagi kandungan polifenol (yang sekarang dikenal sebagai BCGC) yang membuatkan tekanan darah stabil. Polifenol membantu menjaga pembuluh darah yang berpotensi menaikkan tekanan darah.

4.  Melindungi daya ingatan.

Teh hijau juga menjaga otak tetap tajam dan mencegah menjadi nyanyuk. Orang dewasa yang minum teh hijau sekurang-kurangnya dua cawan sehari tidak mempunyai masalah serius berbanding mereka yang minum teh kurang dari jumlah tersebut. Kenapa? Sekali lagi kerana antioksidan dos tinggi yang terkandung dalam teh yang memerangi radikal bebas yang berpotensi merosakkan saraf otak seperti yang kesihatan pada pengidap Alzheimer dan Parkinson.

5.  Awet Muda

Semakin muda dan sihat arteri anda, maka kesannya anda juga makin terlihat lebih sihat dan lebih muda berseri. Jadi perangilah plak yang tertimbun di pembuluh darah yang akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan strok. Tambahkan usia biologi dan tenaga dengan minum teh hijau. 

6.  Menurunkan berat badan.

Perkara ini yang kita suka bagi yang berbadan besar dan melebihi berat badan ideal. Teraturnya minum teh hijau bererti anda telah mempercepatkan proses pembakaran kalori dalam tubuh. 

Panduan minum Tea 4life: Sekali sehari pada bila-bila masa. Masukkan seuncang Tea 4 Life ke dalam cawan dan masukkan air panas yang baru di didihkan. Rendam Tea 4 Life dalam 4 hingga 6 minit.

Ahad, 1 Mac 2015

Magic Jelly (V @umie_husna)

Insyallah esok vendor @umie_husna akan loading magic jelly lak tau.  Banyak kelebihan magic jelly tau..

Alang dah baca2 sket tadi.. meg saya share apa yang best pasal magic jelly tau..

Magic Jelly by L'overa diperkaya dengan ekstrak aloe vera atau juga dikenali sebagai pokok lidah buaya dan ekstrak timun yang secara tradisional terkenal dengan kelebihannya yang berkesan mengekalkan kelembapan kuli dan melegakan masalah kulit seperti berkelopak dan kekeringan, masalah kulit kepala dan rambut dan banyak lagi kelebihan lain.

Dengan bau menyegarkannya, tidak melekit dan sejuk pada kulit pasti membuatkan anda suka dengan Magic Jelly ini. Ianya juga bebas dari kandungan berbahaya, mineral oil dan juga pewarna tiruan yang boleh merosakkan kelembutan kulit anda. 

Magic Jelly by L'overa di kilangkan mengikut piawaian GMP, memiliki kelulusan KKM dan tidak mengandungi bahan asas dari haiwan (ini bererti ianya adalah Halal). Jadi, anda boleh gunakan Magic Gelly ini di seluruh badan anda tanpa ragu-ragu. Iainya juga sesuai untuk semua, untuk lelaki, perempuan, ibu mengandung dan juga bayi. Ianya sangat versatil kerana sesuai untuk digunakan dimana ia boleh digunakan untuk melegakan dan melembapkan di setiap bahagian badan anda termasuk lengan, kaki, kuku, muka dan rambut.

Apa Kelebihan dan Kegunaan Magic Jelly by L'overa ini?

Disini kami akan terangkan kegunaan Magic Jelly by L'overa, macam-macam kegunaan dan kelebihan.

Berikut adalah antara kegunaannya:

♡ Gunakan sedikit Magic Jelly pada kulit muka yang bersih dua kali sehari untuk menghalang pembentukan jerawat dan juga memberikan kulit muka yang lebih sihat, segar dan berseri

♡ Untuk sunburn, sapukan sehari selepas untuk melegakan sakit kulit akibat sunburn

♡ Untuk Eczema, sapukan secara berterusan ke atas kulit yang bermasalah sehingga kekeringan dan kelopak menjadi lebih baik

♡ Untuk kulit berminyak, gunakan Magic Jelly sebagai pelembab harian anda. Gunakan pada waktu pagi dan malam untuk kesan yang lebih baik.Boleh di campur dengan krim siang dan malam untuk penghidratan tambahan dan juga kesan yang lebih baik

♡ Untuk bulu mata yang lebih kuat dan lebat, sapukan sedikit Magic Jelly pada bulu mata anda pada waktu siang dan malam. Elakkan dari terkena mata.Boleh juga di tambah dengan foundation, bb cream atau blusher untuk kelihatan lebih berseri dan make-up tahan lebih lama

♡ Untuk puting pecah dan sakit akibat penyusuan bayi, sapukan Magic Jelly pada bahagian yang sakit. Pastikan anda bersihkan puting anda dari Magic Jelly sebelum penyusuan seterusnya.

♡ Untuk kuku yang sihat dan bersinar, sapukan Magic Gelly pada kuku dengan kerap

♡ Untuk bibir kering dan merekah, sapukan Magic Jelly pada bibir anda. Jangan jilat atau elakkan dari terjilat.Bagus di sapu selepas bercukur, kerana ianya dapat memberikan kelegaan pada kulit muka anda

♡ Untuk kulit mengelupas, sapukan Magic Jelly untuk memberikan kesan penyejukan dan perlindungan pada kulit anda

♡ Untuk rambut yang lebih lembut, sihat, bersinar dan lebih terurus, sapukan Magic Gelly pada rambut yang lembab selepas bersyampu. Biarkan ia kering atau gunakan blower untuk kesan yang lebih baik.

♡ Untuk kulit yang lebih halus, boleh campur dengan body lotion atau sapukan terus Magic Jelly pada kulit andaUntuk ruam, kegatalan dan akibat gigitan nyamuk, sapukan Magic Gelly pada kawasan yang bermasalah

♡ Untuk menanggal make-up, letakkan sedikit Magic Gelly pada kapas muka dan gosok untuk tanggalkan make-up seperti biasa. (tidak sesuai untuk make-up tebal)

♡ Untuk kulit badan yang lebih lembut, sapukan Magic Gelly ke seluruh badan selepas mandi.

Wah banyak kelebihan magic jelly ye.. jangan lupa singgah n usha2 dulu ye.. lokasi #simpleboutique #vendorboutique #JomSinggahShoppe berhadapan #majlisdearahketereh #mdkb #mdk #giatmaraketereh belakang #SKSeriKetereh ye. .

Apa2 sms / wassap 0199517292 utk order secara online.. pos setiap hari..

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...