Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Selasa, 18 Mac 2014

Makanan yang boleh menambah darah





Makanan Semulajadi


Bagi anda yang mengalami masalah kekurangan darah dalam badan, anda mungkin bole cuba meningkatkan makanan yang dipercayai kaya dengan zat besi yang diperlukan dalam proses pembentukan Haemoglobin.


Berikut adalah makanan yang dipercayai membantu proses tambah darah :
  1. Hati Lembu 
  2. Hati Ayam 
  3. Daging Merah 
  4. Kerang 
  5. Tiram 
  6. Kepah 
  7. Sayur Bayam 
  8. Brokoli 
  9. Tauhu 
  10. Tempe 
  11. Kacang Peas 
  12. Kacang Badam 
  13. Kacang Gajus 
  14. Kuaci Bunga Matahari 
  15. Buah Kurma 
  16. Buah Tin (Aprikot Kering) 
  17. Buah Zaitun 
  18. Kismis 
  19. Buah Prune 
  20. Beras Perang 
  21. Gula Merah (Gula Tebu) 
  22. Ikan Sardin 
  23. Ikan Tongkol 
  24. Telur 
  25. Teh Roiboos 
  26. Susu 
  27. Spirulina 
  28. Bijirin 
  29. Roti Gandum Penuh 
  30. Keju 

Sebenarnya, makanan yang disarankan untuk individu yang mempunyai anemia ialah makanan yang kaya dengan asid folik, zat besi dan vitamin B12 seperti yang terkandung dalam makanan yang disenaraikan di atas. Kebiasaannya pesakit anemia atau ibu mengandung yang mempunyai bilangan haemoglobin yang rendah disarankan mengambil ubat-ubatan atau pil vitamin seperti multivitamin, zat besi, asid folik dan B-Complex yang boleh membantu mengatasi masalah ini. Nantikan pantang-larang (makanan) untuk pesakit anemia dalam tulisan saya akan datang!

Tapi alhamdulillah pilihan saya adalah dengan mengambil natural supplemen. Kekadang dah makan semua makan yan kaya dengan zat besi tapi kandungan darah masih rendah. Organ dalam haiwan, memang tak makan sebab tak elok untuk minda.

Macamana produk Shaklee boleh mambantu? Suplemen Shaklee dijamin 100% semulajadi dan selamat dimakan oleh ibu mengandung. Amalkan pengambilan Pregnancy Set yang membantu seperti berikut :
 

- Multivitamin : Membekalkan keperluan asas kesemua 12 jenis vitamin dan 9 mineral yang diperlukan tubuh dengan tambahan zat besi. Zat besi (iron) adalah sangat penting dalam pembentukan sel darah merah   

- B-Complex : Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan badan manusia. Asid folik juga penting dalam pembentukan sel darah anda  

- Vitamin C : Membantu meningkatkan penyerapan iron dari makanan dan suplemen anda

Ingat ada seorang sebelum pernah call dan tanya tentang cara terbaik tambah darah. Customer ni bertanya pasal Pati delima yang kaya dengan  pelbagai khasiat dan zat besi tapi tu la customer nak kesan yang sangat cepat. Terus terang saya cakap takda benda yang paling cepat untuk tambah darah dalam masa terdekat iaitu sehari dua tapi yang paling cepat transfer darah je tapi customer macam berat hati nak lakukan. Kalau ambil makanan yang kaya zat besi kesannya bukan terus jadi ye. Kena makan secara berterusan, insyallah darah akan ok.

Apa2 pun ikhtiar la mana yang terbaik..


[ HOT!! Berat Badan turun 17Kg dalam masa 3bulan] =======================================================================






Salam Sayang,
Mazlina Mohd Nazir
Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::   



http://sharecrite.blogspot.com/
 http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/


Feel Free to Contact:


Mazlina Mohd Nazir
  Email - pokoksena85@yahoo.com
  SMS / Whatsapp / Viber / Wechat- 0199517292
  FB - http://www.facebook.com/pokoksena85   



FanPage - 


https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe   
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

 
  Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...