Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Sabtu, 29 Mac 2014

Baju Lace yang sentiasa laris dengan Harga MURAH

Jom usha2 baju lace yang gojess nie. Untuk baju lace yang terbaru, lace dan inner berlainan tetapi masih tetap comel dan pilihan dari semua golongan. Free saiz sampai 38 / M. Saiz L memang muat tapi agak ketat sket ye.

Baju lace - Brown, Mint, Hitam, Cream, Peach, Pink
Baju lace - Brown, Mint, Hitam, Cream, Peach, Pink

Santai-santai dengan Long Cardigan..

Bersantai dengan Long Cardigan yang cantik menarik.. Jom usha 5 warna yang menarik untuk Long Cardigan  nie ye iaitu hitam (fast selling), pink, grey, dark brown dan lite brown. Harga serendah RM75 free postage. Best price untk serius buyer ye..

Jom usha2 dulu Long Cardigan, mana tau ada yang berkenan dihati. Free saiz sampai L dan material Chiffon without lining ye..

Long Cardigan yang cantik menarik
Long Cardigan yang cantik menarik

Rabu, 26 Mac 2014

MH370 berakhir perjalanannya di Lautan Hindi


Tiada kata yang terungkap bila 24MAc14 aritu bila dengar PM memberitahu bahawa pesawat MH370 telah berakhir perjalanannya di Lautan Hindi. Tapi sebagai rakyat Malaysia sangat merasai kehilangan pesawat tersebut. 239 orang iaitu crew dan penumpang tidak diketahui nasib mereka.

Rabu, 19 Mac 2014

Pulut disaluti serunding daging yang sangat SEDAP

Taktau kenapa teruja pasal nak post makanan je harini. Tapi alhamdulillah nafsu makan biasa2 sebab tengah diet..haha. Diet low karbo tapi benda lain seperti lauk pauk confirm makan. Serunding daging salah satu menu favorite gak untuk makan saja gitu je.

Kredit pic bilaudamenulis.blogspot.com


PULUT SERUNDING DAGING
Bahannya:

2 cawan beras pulut ~ direndam dan ditoskan airnya
air / santan secukupnya
garam secukupnya

Selasa, 18 Mac 2014

Makanan yang boleh menambah darah





Makanan Semulajadi


Bagi anda yang mengalami masalah kekurangan darah dalam badan, anda mungkin bole cuba meningkatkan makanan yang dipercayai kaya dengan zat besi yang diperlukan dalam proses pembentukan Haemoglobin.


Berikut adalah makanan yang dipercayai membantu proses tambah darah :
  1. Hati Lembu 
  2. Hati Ayam 
  3. Daging Merah 
  4. Kerang 
  5. Tiram 

Pejam Celik dan 3tahun lebih dah anak dara...

Dah sebulan dah berlalu tapi lupa je nak upload. Alhamdulillah Allah masih bagi rezeki untuk kami sekeluarga untuk celebrate besday anak dara seorang nie.. Celebratenya hujung bulan 2 haritu tapi harini baru nak update..hahah.. Dah 3tahun sebulan anak dara soranng ni.. cepat je masa berlalu. Terima kasih Allah kerana memberi kami sekeluarga kesihatan yang baik dan rezeki yang melimpah ruah.


Isnin, 17 Mac 2014

Cardigan Labuh yang trendy dan bergaya

Khas untuk peminat cardigan labuh apa kata usha cardigan labuh yang cantik menarik ni ye. Sesuai sangat bagi yang suka bergaya dengan cardigan labuh.. mudah dan senang kan sebab boleh dijadikan alas ketika memakai baju yang agak sendat.. itu lebih sopan la ye dengan mengenakan cardigan labuh yang lebih besar. Terdapat 5 warna menarik untuk cardigan labuh iaitu pink, lite brown, dark brown, kelabu dan hitam. Setakat ini, lite brown cardigan labuh yang hangat dipasaran dan paling laris. Harga insyallah paling MURAH ye.. Harga terendah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique..

Cardigan labuh - pink, lite brown, hitam, dark brown, kelabu

Ahad, 16 Mac 2014

Pre order Serunding Kg Laut yang sedap dan enak..

Khas untuk peminat serunding kelantan, meh la cuci mata mana tau nak pre order. Insyallah harga memang murah. Yang pasti serunding memang sedap dan enak ye. Serunding paling sedap dimakan begitu sahaja atau makan dengan nasi.. sedapnya..

Jom la intai2 ye.


Serunding Ayam RM50

Sabtu, 15 Mac 2014

Tips Berdoa yang perlu diamalkan..





Bismillah.
2 Tip Berdoa ...

 
1. Berdoa dengan serius

Antara sebab doa kita tidak dimakbulkan adalah kerana kita berdoa dengan hati yang lalai.

Contoh,

Selesai solat, kita mengangkat tangan untuk berdoa. Zahirnya kita berdoa tetapi secara batinnya, kita entah ke mana.

Hari ke 8 - Petunjuk Baru, Beri Harapan Baru kepada semua ahli keluarga terlibat

Pejam celik dah masuk hari ke 8, sepanjang 8hari kehilangan MH370 memang tiap masa gak buka tv tengok berita rasa kalau takda hal. Semoga Allah akan permudahkan pencarian MH370. Terbaca artikel ini sinarharian.com.my dan tergerak hati nak share hati. Semoga DOA kita semua akan didengari dan dimakbulkan oleh ALLAH, semoga semua mangsa terlibat 239orang akan selamat pulang kepada keluarga masing-masing..AMIN.



PUTRAJAYA - Setelah lapan hari dalam keadaan berteka teki mengenai nasib penumpang dan anak kapal pesawat MH370, hari ini anggota keluarga mampu menghela nafas lega dengan kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung petunjuk-petunjuk terbaru lokasi pesawat berkenaan.

Bapa kepada Khairul Amri, 29 Selamat Omar, 60, berkata beliau serta seisi keluarga menganggap pengumuman itu memberikannya harapan cerah mengenai nasib anak ketiga dari empat beradik itu untuk pulang ke pangkuan keluarga.

Baju Lace PINK yang cantik menarik

Baju Lace PINK

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Selamat berhujung minggu dan selamat bersama keluarga.
Alhamdulillah pagi ini update pasal baju lace lak.. Khas untuk peminat baju lace pink ye.. boleh usha2 mana tau ada yang berkenan di hati. Memang cantik baju lace warna pink ni kan.. gojess gitu.

Selain baju lace pink, ada warna lain lagi tau.. so tak perlua kalau baju lace nampak pink sangat. Jom usha baju lace warna lain lak ye

Jumaat, 14 Mac 2014

Long Cardigan yang gojess


Tercari Cardigan labuh hingga ke lutut, jom usha long cardigan yang menarik tertarik. Long Cardigan terdapata dalam 5 warna menarik iaitu pink, lite brown, dark brown, hitam dan kelabu. Free saiz sehingga saiz 40 atau saiz L.

Cardigan Labuh - PINK, HITAM, LITE BROWN, DARK BROWN, KELABU,


Ukuran ::

SHOULDER : 15"
BUST : 35"
WAIST : 45"
FRONT LENGTH : 39"
BACK LENGTH : 48"
ARM LENGTH : 23 1/2"
ARMPIT WIDTH : 16"


Free Saiz sehingga saiz L

Material Chiffon


Khamis, 13 Mac 2014

Agent Popia Simpulan Kasih diperlukan

Minat nak jual dibulan puasa?? Nak jadi agen popia simpulan kasih untuk bulan puasa nati tak. Alhamdulillah setakat ini popia simpulan kasih sentiasa menjadi favprite ramai orang. 




Manakala packaging popia simpulan kasih adalah dalam balang yang muat 1Kg + 100gm gitu. Harga memang murah je rasanya. Insyallah popia simpulan kasih, memang sedap dan ranggup di makan. Kalau makan mengadap TV memangg kejap habis sebalang popia simpulan kasih.. Elok juga dihidangkan semasa raya. Jom borong popia simpulan kasih untuk jualan semasa raya.

Rabu, 12 Mac 2014

Khasiat Pati Delima Gulsan..

 
Antara khasiat dan fungsi Pati Delima Gulsan :

Untuk Ibu Mengandung:


* Menaikkan HB semasa mengandung.
* Mengatasi masalah morning sickness dan rasa berat badan.
* Menambah cantik dan gebu kulit anda dan baby anda, di samping membantu proses tumbesaran baby dalam kandungan.
* Meningkatkan kecergasan tubuh badan semasa hamil.

Untuk Wanita dan Lelaki (mengembalikan kehangatan malam pertama):
 
* Meningkatkan keupayaan libido (seksual).
* Mengetatkan rahim dan menyuburkan rahim.
* Meningkatkan pelinciran semulajadi, menjadikan hubungan intim lebih selesa dan mesra.

Pati delima campuran Madu antara Minuman Favorite..


Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah baru pas minum pati delima dan madu -- campur dalam air suam memang best. Tu favorite terbaik sejak sebulan yang lepas. Haritu lupa nak cari pati kurma terus dan boleh minum 3in1.. Salah satu makanan sunnah. Elok diamalkan untuk secara harian untuk menhidupkan pemakanan sunnah. Jemput baca 8 jenis makanan sunnah untuk tambah ilmu dan pasni boleh tambah dalam menu harian ye



Jom baca seimbas lalu mengenai khasiat dan kelebihan buah delima dan madu

Selasa, 11 Mac 2014

Dress Labuh untuk Mesra Penyusuan (BF)

Masih menyusu di manja tapi nak pakai dress yang comel2 dan gojess gitu. Apa kata usha dress muslimah labuh yang mesra BF sebab ada open button. Apa lagi jom la tengok, mana tau ada yang berkenan dihati dan sesuai menyusu walaupun dimana jua anda berada. Ada 2 jenis dress labuh yang sesuai untuk BF adalah Flower Long Dress dan Lace Chiffon dress


Flower Long Dress - semua warna masih available

Jom usha detail untuk Flower Long Dress  ini dulu ye. Mana tau kalau dah berkenan dihati. Kalau untuk dinner tema retro pun sesuai warna klasic ni ye.

OPEN BUTTON

SHOULDER : 15"
DRESS LENGTH : 56"
ARMPIT WIDTH : 22"
ARM LENGTH : 24"
BUST : 38"
WAIST : 38"


Material - High Quality Cotton

Size FREE SIZE (FIT UNTIL SIZE 44)  

[ HOT!! Tips nak banyakkan susu badan dengan natural supplemen

MInat Seluar Besar & Kemban?? Jom usha Seluar Pallas dan Pallazo ye

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Sehari dua asyik update tentang pati delima dan khasiat buah delima ni ye. Buah delima antara makanan sunnah yang perlu di amalkan. Apa2 pun jangan risau sebab pakaian masih salah satu item kat Jom Singgah Shoppe dan Boutique

Jom usha seluar pallas dan seluar pallazo harini ye. Sesuai untuk saiz plus2 dan sesiapa saja yang suka seluar kembang nie.. Saya memang suka seluar yang kembang sebab lebih selesa dan sopan.

Seluar Pallas
Kalau nak usha setiap warna boleh usha SINI ye. Insyallah memang comel2 je. Tambah lak sesuai untuk saiz plus2.

Isnin, 10 Mac 2014

Kelebihan Pati Delima yang tak ternilai untuk kita nikmati..







=======================================================================


Salam Sayang,
Mazlina Mohd Nazir

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::   
http://www.jomsinggah.com   
http://sharecrite.blogspot.com/
 http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/



Feel Free to Contact:
Mazlina Mohd Nazir
  Email - pokoksena85@yahoo.com
  SMS / Whatsapp / Viber / Wechat- 0199517292
  FB - http://www.facebook.com/pokoksena85   

FanPage -  
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe   
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13
 
  Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Ahad, 9 Mac 2014

Pray for MH370



#‎1jiwa1hati1perasaan‬

Kapten Zaharie
Saya mungkin tidak kenal tuan,
tetapi saya tahu, tuan sudah lakukan yang terbaik
saya mungkin tidak tahu pandu pesawat
tetapi saya tetap tahu tuan akan lakukan terbaik
saya mungkin sedih dengan hilangnya MH370
tetapi saya tahu keluarga tuan lebih sedih dari saya
kami sedih kehilangan MH370
tetapi saya tahu tuan, jiwa tuan lebih cedera dari kami semua

Kandungan Nutrisi Buah Delima


Kandungan Nutrisi dan Khasiat Buah Delima (Punica Granatum)

Menurut penelitian kandungan nutrisi buah delima memiliki sekitar 40 % vitamin C harian untuk orang dewasa, selain itu buah delima memiliki kandungan folat, serat, kalium, niasin dan vitamin A dan E. Buah delima juga mengandung antioksidan yang dapat melawan radikal bebas didalam tubuh kita, antioksidan buah delima lebih tinggi daripada kualiti oksidan buah anggur merah, buah berry biru dan cranberry.

Kandungan Gizi Delima - Promegranate

Delima, hanya arils nilai gizi per 100 g (3.5 oz)
Energi 346 kJ (83 kcal)
Karbohidrat 18,7 g
Gula 13.7 g
Diet serat 4,0 g
Lemak 1,2 g
Protein 1,7 g
Thiamine (Vit. B1) 0.07 mg (5%)
Riboflavin (Vit. B2) 0,05 mg (3%)
Niacin (Vit. B3) 0,29 mg (2%)
Asam pantotenat (B5) 0,38 mg (8%)
Vitamin B6 0,08 mg (6%)
Folat (Vit. B9) 38 mg (10%)
Vitamin C 10 mg (17%)
Kalsium 10 mg (1%)
Besi 0,30 mg (2%)
Magnesium 12 mg (3%)
Fosfor 36 mg (5%)
Kalium 236 mg (5%)
Seng 0,35 mg (3%)

Source: USDA Nutrient database 

Khasiat buah delima diantaranya dapat melindungi jantung.

Proceedings of the National Academy of Sciences menjelaskan bahwa jus delima dapat mencegah pengerasan arteri dan penyakit lain seperti serangan jantung dan stroke. menurut beberapa penelitian juga menyatakan bahwa khasiat buah delima dapat mengurangi oksidasi dari kolestrol jahat, hal ini dapat menurunkan kadar kolestrol jahat dan meningkatkan kolestrol yang baik.

Sabtu, 8 Mac 2014

Kelebihan Pati Delima yang sangat best untuk dijadikan amalan




Delima Mengurangkan Berat Badan

Delima hebat dalam melawan lemak, sebagaimana ia menolong dalam proses pembawaan makanan kepada salur pencernaan. Ini akan memberikan badan anda mengurangkan peluang untuk mengumpul lemak dan membuatkan metabolisma badan meningkat. Sesiapa yang menggunakan delima akan sedar bahawa mereka akan berasa lebih ringan, bahan yang terkandung dalam delima itu berkesan dengan membersihkan sistem dan mengurangkan kembung yang tersimpan.

[ Info Kecantikan : Peranan Natural Supplemen untuk kulit cantik ]


Jumaat, 7 Mac 2014

Pre-order Pool untuk si manja anda

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Pepagi dah update pasal pool untuk si manja.  Jom usha pool dengan harga yang sangat menarik ye. Ada 2 pilihan pool ye iaitu Splash pool dan Zoo pool . Insyallah harga pun sangat murah berbanding harga retail mencecag sehingga RM260-280 gak la untuk pool ni. Tapi kali ini sy offer sangat murah ye untuk harga borong.


SPLASH SLIDE POOL RM180 (INCLUDE ELECTRIC PUMP)
MOQ 2
SIZE 188CMX137CMX34CM

FREE POSTAGE


ZOO POOL RM200 (INCLUDE ELECTRIC PUMP)
MOQ 2
SIZE 175CMX175CMX105CM

FREE POSTAGE

Khamis, 6 Mac 2014

Cara Mengerjakan Solat Sunat Taubat

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah settle urusan yang paling penting pagi ini.. Pagi rasa nak share langkah demi langkah dalam mengerjakan solat sunat dhuha. Copy paste je dr blog shafiqolbu.wordpress.com

Semoga bermanfaat ye. Allah suka pada hambanya yang istiqamah dalam melakukan sesuatu.. Tak perlu nak tunggu ada dosa dengan ALLAH baru nak sujud mohon keampunan.. tiap hari adalah lebih baik. Kekadang2 sebagai manusia, tiap hari ada je dosa yang kita lakukan.



Solat Sunat Taubat dilakukan selepas seseorang itu melakukan dosa dan kesalahan atau perlanggaran hukum-hukum agama atau berasa dirinya bersalah dan berdosa kepada Allah SWT. kemudian menyesali atas perbuatan itu dan ingin kembali semula ke jalan Allah (bertaubat).

Selasa, 4 Mac 2014

Restok Skirt Mermaid Serong

Alhamdulillah tengahari semalam selamat restok skirt mermaid serong yang sold out sebelum ni. Insyaallah semua warna bawah ini adalah available ye. Jom cuci mata dulu skirt mermaid serong mana yang berkenan di hati. Harga insyaallah sentiasa harga murah di Jom Singgah Shoppe dan Boutique.

skirt mermaid serong

Isnin, 3 Mac 2014

7 Kriteria Memilih Soya terbaik

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Selamat bekerja semua ye. Jangan layan monday blues sangat la ye.. cool je. Kerja tetap kena laksanakan. dan disiapkan. Apa2 selamat bekerja semua ye.

Pagi nak share 7 kriteria penting semasa memilih soya. Tau ramai rakyat malaysia suka amalkan protein yang berasaskan soya untuk diet. Nak tau kenapa?? Pengambilan sumber protein memang mengenyang, so tak perlu nak ambil karbohidrat dalam kuantiti yang banyak.

Bagaimana untuk memilih soy protein yang terbaik dan berkualiti? Terdapat banyak produk di pasaran sehingga kita jadi rambang memilih dan kemungkinan tidak jadi membeli kerana tidak tahu yang mana satu untuk dipilih.

Mari kita lihat apa 7 kriteria WAJIB ada dalam Soy Protein yang berkualiti dan terbaik.



1. Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~

Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian.. sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.




[ Tips Pelangsingan dengan Sumber protein yang terbaik ]

Sabtu, 1 Mac 2014

25 Risiko akan terjadi bila tidur tak cukup (paling kurang 6jam ye)


http://curium-cr.com/my-6223056

Wah scary betulkan kalau tak cukup tidur. Benda yang selalu ketara bila tak cukup tidur ni adalah of course mengantuk kan, tak fokus, sakit kepala dan pelbagai penyakit lain yang datang. Betul tak??

Jom baca sedikit perkongsian, sharing dr  http://curium-cr.com/my-6223056.
Semoga bermanfaat ye.

25 unfortunate risks of partial and total sleep deprivation, some more common than others.

1. Irritability

“Complaints of irritability and [emotional] volatility following sleepless nights” are common, a team of Israeli researchers observed. They put those complaints to the test by following a group of underslept medical residents. The study found that the negative emotional effect of disruptive events — things like being interrupted while in the middle of doing something — were amplified by sleep loss.
Source: Sleep, 2005

[Tips Kesihatan : 3 Sebab Kenapa anda memerlukan natural supplemen ]

Khas untuk peminat skirt dan seluar saiz plus2.

Khas untuk peminat seluar n skirt saiz plus2 boleh usha seluar dan skirt pallas sesuai sehingga saiz XXL dan seluar pallazo sesuai untuk saiz sehingga XL.



Skirt Pallas



Seluar Pallas

[ Tip Kesihatan : Masalah HB LOW semasa kehamilan?? ]


Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...