Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Sabtu, 8 Februari 2014

Asma Ul Husna : Fadhilat Ar-Rahman
1. Al Rahman

The Most Merciful

Yang Maha PengasihPemberi rahmat, kenikmatan dan kemakmuran kepada makhluknya tanpa perbezaan.
.
Fadhilat Ar Rahman
  • Dizikirkan ‘Ya Rahman’ setiap lepas solat sebanyak 100 X, Insya’Allah, akan dapat menghakis sifat ‘keras hati’ dan sikap tidak bertimbng rasa.
.
  • Apabila dizikirkan ‘Ya Rahman’ sesudah setiap solat 5 waktu sebanyak 100 X atau 500 X, Insya’Allah, ia akan terjaga dari sifat pelupa, lalai dan gugup. Hati akan menjadi terang, tenang dan mempunyai ingatan baik, fikiran tegas serta murah hati.
  •  
  •  Baca Ya Allah Ya Rahman 298 kali selepas solat subuh, dengan izin Allah kita akan beroleh rahmat dari Allah. Selain dari itu jika kita mengamalkannya beberapa kali selepas solat subuh kita juga akan terhindar dari ketidakadilan dan juga dari kezaliman.
  •  
  • Baca kalimah Ya Allah Ya Rahman 5 kali pada air minuman anak-anak dan pastikan mereka minum air tersebut. Ini sebagai ikhtiar untuk perbaiki kelemahan anak segalanya dengan izin Allah jua.

Ar-Rahman adalah Zat yang mempunyai sifat kasih sayang kepada hamba-hamba-Nya. Dengan sifat tersebut Allah menciptakan hamba-hamba-Nya, memberikan rezeki dan petunjuk kepada mereka, memberi rahmat dan menjadikan mereka berkuasa di muka bumi, juga memberikan rasa aman bagi mereka. Semua bentuk kasih sayang Allah adalah untuk menguji di antara mereka yang paling baik amalnya. Kasih sayang Allah di dunia tercurah untuk seluruh manusia, baik orang-orang mukmin maupun orang-orang kafir.
Sifat kasih sayang akan menumbuhkan harapan dan optimisme, akan mendorong manusia untuk berbuat baik, dan akan menutup pintu ketakutan dan keputusasaan, serta menjadikan seorang hidup dengan aman sentosa.

Dalam hadist Abu Hurairah RA disebutkan bahwa beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda,  

“Allah menciptakan seratus bagian kasih sayang, kemudian Dia menahan sembilan puluh sembilan bagian dan hanya menurunkan satu bagian ke muka bumi. Dari satu bagian tersebut semua makhluk berkasih sayang sesama mereka sampai-sampai seekor kuda mengasihi anaknya dengan mengangkat kukunya agar tidak mengenai anaknya itu.” (HR al-Bukhari).

kredit
shafiqolbu.wordpress.com
wartinimurong.wordpress.com

Salam Sayang, Mazlina Mohd Nazir
Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak:: 
 

Feel Free to Contact:
Mazlina Mohd Nazir
  Email - pokoksena85@yahoo.com
  SMS / Whatsapp / Viber / Wechat- 0199517292
  FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
   
FanPage -  

2 ulasan:

Sila - sila tinggal komen ye, jangan segan-segan.. wat mcm rumah sendiri je

Jawapan SegeraName:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...