Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Rabu, 8 Januari 2014

Menjemput Rezeki dengan utamakan solat

Pernah tak anda terpikir bila tengok orang yang mengerjakan solat tapi orang kaya je, rezeki tak putus tapi  bagi orang mengerja solat rasa macam lambat je rezeki nak masuk. Tentu ada terlintas di otak pikiran tambahan ada kekawan yang jenis macam tu. Yakinlah dengan rezeki Allah.. tentu ada sebab Allah nak uji hambanyaa dengan cara macam tu.


Allah telah berjanji untuk memberi balasan yang baik kepada orang yang bersolat.

"Perintahkanlah keluargamu bersolat dan bersabarlah dalam mengerjakan solat. Kami tidak meminta rezeki daripada kamu. Sesungguhnya Kami yang memberi rezeki kepada kamu. Dan balasan baik bagi orang-orang yang bertakwa" (Thaha 20:132)


Dengan menunaikan perintah Allah khususnya solat bukan sahaja mendapat ganjaran pahala dan rezeki malah fikiran kita pun bertambah cerdas.

Setengah ulama berkata bahawa sesiapa yang menjaga solatnya maka Allah akan memgurniakan lima keistimewaan. Antara 5 keistimewaan adalah::

- Diangka kesempitan hidup didunia daripadanya

- Dihindarkan daripada azab kubur

- Mendapat buku catatan amalnya melalui tangan kanan

- Akan melintasi Titian sirat sepantas kilat.

- Akan memasuki syurga tanpa hisab.

5 keistimeqaan ini adalah idaman setiap.umat islam. Semoga kita akan tergolongan antara orang yang mengutamakan solat.

P/S:
 
Sedikit sebanyak ulasan ini adalah dari buku MMR. Sekira anda berminat nak dapatkan buku "Mudahnya Menjemput Rezeki". Boleh dapatkan dari saya ye dengan harga serendah rm24 termasuk postage. Insyaallah lebih banyak ilmu menarik dalam buku ini. Memang tak rugi tau rembat buku ni satu.


Salam sayang,
Mazlina Mohd Nazir

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir. Selepas itu sila msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe untuk proceed approved dan add kat secret group ye


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak:
 
http://www.jomsinggah.com  
http://sharecrite.blogspot.com/    
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/
 
Feel Free to Contact:
 
Mazlina Mohd Nazir
  Email - pokoksena85@yahoo.com
  SMS / Whatsapp / Viber / Wechat- 0199517292
  FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
   

FanPage -  



  Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...