Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Rabu, 8 Januari 2014

Menjemput atau mencari rezeki lebih mudah??

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Pagi-pagi jom bercerita tentang kelebihan menjemput rezeki. Bagi yang tak biasa tentu kan cakap "Nak menjemput rezeki macamana sebab rezeki memang kena cari baru rezeki tu ada". Sememangnya ada je yang ucapkan begitu tapi pagi ini kita usha apa yang yang dikatakan menjemput rezeki vs mencari rezeki.



Sama macam perumpama jika kunci kereta hilang. Tentu pernah terjadi pada anda semua. Saya memang dah selalu sangat terjadi. Kalau hilang dalam rumah pun tercari-cari dan masih tak jumpa. Agak2nya bila hilang kat luar rumah dan ntah mana2 dan berjalan.. lagilah susah nak cari kan.. Masyaallah, memang penat duk pikir tang manalah agak2 jatuh.


Hakikatnya rezeki yang datang kita pernah tahu bila kan. Ianya seperti hujan dan panas, datang dengan tiba-tiba sahaja. Rezeki adalah hal ghaib. Rezeki pun sama dengan hujan dan panas, datang tanpa dijangka kerana itu adalah ketentuan dariNya. Hanya Allah je yang tau tentang semua itu. Begitu juga rezeki, walaupun kita dah bekerja keras mencari rezeki tapi bila Allah dah tentukan ianya bukan rezeki kita, maka kita takkan dapat rezeki itu.

Jadi apa yang perlu dilakukan untuk mencari rezeki yang telah ditetapkan untuk kita. Kalau nak cari kunci yang hilang dalam rumah pun dah pening kepala apatah lagi nak mencari rezeki yang sememang ghaib. Kalau ada strategi yang betul, tentu mudah untuk kita dapatkan rezeki. Apakah cara yang mudah untuk dapatkan rezeki??

"Perintahkanlah kekeluargamu bersolat dab bersabarlah dal mengerjakan solat. Kami tidak memintaa rezeki daripada kamu. Sesungguhnya Kami yang memberi rezeki kepada kamu. Dan balasan baik bagi orang-orang yang bertakwa." (Thaha 20:132).

Surah kat atas ni adalah salah satu kunci rezekinya. Menjemput rezeki memang lebih mudah berbanding mencari rezeki. Mencari bermakna kita tidak tau tempatnya tapi menjemputnya tak perlu nak tau tempat tapi meminta dari Allah, satu-satunya Pemberi rezeki hanyalah Allah. So, dah tak perlu susah-susah nak pening atay fikir nak cari rezeki kat mana. Apa yang penting buat semua yang Allah suruh. Kan Allah adalah Pemberi rezeki utama, jadi kita lakuka apa yang Allah suruh. (Tapi jangan pulak dah taknak pergi kerja sebab nak jemput rezeki semata. Kita kena berusaha untuk mendapatkan rezeki tersebut dan disamping melakukan apa yang Allah suruh dalam menjemout rezeki tersebut).

"Wahai manusia!! Ingatlah akan nikmat Allah kepadamu. Adakah pencipta selain Allah yang dapat memberi rezeki kepadamu dari langit dan bumi? Tidak ada Tuhan selain Dia, maka mengapa kamu berpaling ( dari ketauhidan)? (Fatir 35:3)

Bermula harini kena jadi orang baik dan menunaikan apa yang Allah suruh untuk menjemput rezeki yang Allah telah tetapkan untuk kita.

P/s:: Tercari buku "Mudahnya menjemput rezeki" dengan harga serendah rm24 termasuk postage untuk sem sahaja

Salam sayang
Mazlina Mohd nazir

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir. Selepas itu sila msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe untuk proceed approved dan add kat secret group ye


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak:
 
http://www.jomsinggah.com  
http://sharecrite.blogspot.com/    
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/
 
Feel Free to Contact:
 
Mazlina Mohd Nazir
  Email - pokoksena85@yahoo.com
  SMS / Whatsapp / Viber / Wechat- 0199517292
  FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
   

FanPage -  



  Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...