Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Ahad, 3 November 2013

Yakinlah dengan rezeki Allah

Tiada rezeki yang datang bergolek. Semuanya perlukan usaha yang berterusan dan doa kepada Allah Maha Esa. Insyaallah Allah pasti memakbulkan doa hamba2nya..


Yakinlah dengan rezeki Allah.


Amalan yang boleh dilakukan untuk menggapai rezeki Allah s.w.t.

1. Solat Dhuha - Rajinkanlah diri kita untuk solat dhuha 2 rakaat. Ambil masa dalam 5 minit sahaja untuk menunaikan solat sunat ini. Sebagaimana sabda Rasulullah yang tercatat dalam kitab An-Nurain, yang maksudnya, "Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan". Wallahhua'lam.

2. Surah Al-Waqi'ah - Ambillah masa sebentar setiap hari selepas solat maghrib untuk membaca surah Al-Waqi'ah, kerana Allah akan membuka pintu rezeki jika kita mengamalkan serta istiqomah. Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)

3. Yakin Akan Rezeki Allah - Keyakinan kita terhadap rezeki Allah juga elemen penting. Apabila kita yakin akan rezeki yang Allah, insyaa-Allah kita tak akan pernah rasa gelisah dan gundah akan rezeki yang Allah kurniakan kepada kita.

Kredit cintaislam19.blogspot.com

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jawapan SegeraName:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...