Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Sabtu, 30 November 2013

Tanda-tanda Allah Sayangkan Kita

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana masih diberi kesihatan dan nafas pada pagi yang indah ini. Ini antara nikmat yang Allah berikan kepada dan betapa Allah sayangkan kita walaupun kita seorang hamba yang kerdil kan. Allah tak memilih kasih dalam memberi kasih sayangNya.. alhamdulillah.

Bersyukur dan bersyukur dan bersyukur dengan nikmat yang Allah berikan kepada kita ye.

Pagi2 ni blogwalking dan terjumpa tanda2 Allah sayangi kita kat blog nisakay.com

Jom baca ye.

Tanda-tanda ALLAH menyayangi kita hambaNYA :

1. Menjadi pentadbir yg semakin baik.

2. Menjadi seorang yg penyayang dan disayangi.

3. Menjadi seorang yg berakhlak mulia.

4. Diuiji dengan kesusahan.

5. Diuji dengan kesenangan.

6. Dimatikan dalam keadaan yg baik dan dihormati.

7. Ketenangan terserlah apabila bermunajat di keheningan malam.

8. Menjadi seorang yg penyabar.

9. Berusaha mengejar ketaatan dan menjauhi kemaksiatan.

10. Sentiasa berbaik sangka kepada Allah.

(Perkongsian dari facebook page Ustaz Mohd Izhar Ariff)

Semoga kita sentiasa menghambakan diri kepada Allah yang Esa dengan nikmat dan kasih sayang Allah.

Jumaat, 29 November 2013

Chiffon Dress Mesra Bf (JS1309)

Alhamdulillah.. dek permintaan dari ibu2 yang bf nak cari dress gojess. Tadaa..incoming next chiffon dress JS1309 sesuai untuk ibu2 yang menyusu nak bergaya. Butang yang boleh dibuka.

Untuk chiffon dress ini, terdapat 8 warna menarik iaitu darkblue, maroon, brown, purple, black, grey, red dan blue. Insyaallah sume pun cantik.

Chiffon dress didiperbuat dari material chiffon dan free saiz sampai saiz L ( nti saya update ukuran ye). Harga sangat murah dan tentu berbaloi dengan poket anda ye. Harga termurah dan terendah dari Jom Singgah shope dan boutique. Harga serendah rm65 free postage.

Jom usha baju lak ye. Semoga berpuas hati. Hepi cuci mata. Kalau berminat roger laju2 ye. Pm kat fanpage https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe atau sms 0199517292

Selasa, 26 November 2013

Baju Lace Cream sold out untuk sementara

Alhamdulillah, baju lace warna cream sangat2 laris musim cuti sekolah ini. Maklumlah musim kenduri kendara kan. Sold out untuk sementara je. Insyaallah seminggu dua lagi stok baju lace cream akan available.

Baju lace boleh dipakai semasa majlis pertunangan juga tau sebab ramai yang pilih baju lace cream dan putih untuk majlis kenduri kendara..

Jangan risau ye..walaupun baju lace warna cream sold out untuk sementara tapi ada 9 warna masih available ye. Antara baju lace yang ada adalah putih, peach, merah, maroon, pink belacan, hitam, darkblue, turquiose.

Jom pilih sempena harga runtuh ini ye. Sememang harga berbaloi2 ye. Baju lace free saiz sehingga saiz 38 ye, sesuai sangat untuk saiz xs hingga m ye. Pm laju2 untuk berminat ye.. sms 0199517292 atau personal fb http://www.facebook.com/pokoksena85

Sabtu, 16 November 2013

Lolipop Chiffon Dress Full Lining

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Bagi peminat dress labuh yang gojess boleh la usha lolipop chiffon dress ye. Memang cantik dan gojess ye.

Untuk lolipop chiffon dress ada 8 pilihan menarik tertarik ye iaitu:

1- Lolipop Chiffon Dress Oren Kuning
2- Lolipop Chiffon Dress Pink
3- Lolipop Chiffon Dress Pink Hitam
4- Lolipop Chiffon Dress Dark Blue
5- Lolipop Chiffon Dress Pink Babyblue
6- Lolipop Chiffon Dress Merah Hitam
7- Lolipop Chiffon Dress Coklat Oren
8- Lolipop Chiffon Dress Purple

Manakala ukuran untuk lolipop chiffon dress pulak adalah:

Bahu 14.5"
Dada 40"
Labuh 55.5"
Labuh tangan 23"

Free saiz sampai 44

Material : Chiffon Full Lining

Harga serendah RM85 free postage. Insyaallah terus sampai ke rumah ye..

Jom cuci mata setiap gambar lak ye.

Jumaat, 15 November 2013

Popia Nestum

Alhamdulillah.. semalam dapat menyiapkan 2kilo popia nestum tapi sedih sebab tak dapat cod kat customer sebab kena balik kampung (family matter).

Walaubagaimanapun, sebab update kena tepon je.. boleh cuci mata tengok popia nestum ye. Sambutan memang mengalakkan. Budak2 sangat suka popia nestum sebab ranggup dan rasa nestum + susu + gula memang combination yang terbaik.. susah untuk digambar rasanya.. urrrmmm.. hahah.

Kalau area batang kali dan sekitar, boleh la cod ye, min 2 balang dengan harga serendah rm25 sebalang saja tau. Murah2. Kalau nak popia simpulan kasih pun boleh juga ye.

Rabu, 13 November 2013

Tempahan Popia Simpulan Kasih

OAssalamualaikum dan selamat pagi semua. Pagi2 nak update pasal order popia simpulan kasih. Walaupun bukan hari perayaan, alhamdulillah sambutan yang mengalakkan dari pelanggan kat area batang kali ni ye..

Alhamdulillah semalam settle juga 2 balang popia simpulan kasih.. harini insyaallah nak siapkan popia special nestum. Syukur alhamdulillah dengan rezeki mu Ya Allah.. sentiasa melimpah ruah.

Special price je.. sangat murah dan berbaloi2 dengan poket anda ye..

Popia simpulan kasih 1balang (1kg plus) RM30

Popia Nestum RM25

Harga mampu milik untuk anda semua.. cod area berdekatan min order adalah 2 balang.

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Ahad, 10 November 2013

Tips Kecantikan: Tips Kulit Cantik Berseri, Sihat dan Awet Muda

Bila cakap bab cantik berseri, semua orang nak kulit cantikkan. Jom baca tips untuk kulit cantik berseri, sihat dan awet muda.

Pakai Sunblock

Ramai wanita yang tidak mengendahkan kegunaan sunblock pada kulit tubuh dan wajah. Padahal sunblock sangat penting untuk melindungi kulit dari bahaya sinar matahari yang menyebabkan kerutan, dan cancer kulit. Gunakanlah sunblock sebelum melakukan aktiviti di pagi hari dengan kandungan minimal SPF 15 setiap hari.

Membersihkan Wajah Sebelum Tidur
Lelah bekerja membuat wanita malas membersihkan make-up dan terus tidur. kadang-kala tertidur di kala "nak rehat jap". Make-up yang dibiarkan semalaman pada kulit boleh menutup lubang pori-pori yang menyebabkan kulit berjerawat. Wajah yang bersih membuat kulit boleh bernafas dan ikut sama "berehat".

Scrub Seminggu Sekali

Eksfoliasi kulit dengan cara scrub atau facial di salon harus lebih rutin dilakukan. Mungkin anda biasanya sebulan sekali kerana tidak sempat ke salon. Jangan menmbiarkan kulit mati lebih lama, lakukanlah eksfoliasi kulit seminggu sekali. Cara mudah adalah dengan membeli scrub khusus wajah yang boleh digunakan sendiri di rumah.

Kurangkan mengeringkan Rambut dengan Hair Dryer

Mengeringkan rambut dengan hair dryer menjadi punca utama rambut kering, rosak dan pecah-pecah. Kurangilah menggunakan alat styling yang mengandungi ion panas tersebut untuk menjaga kesihatan rambut.

Mencuci Peralatan Make-up

Bakteria mudah merebak di peralatan make-up yang kotor. Untuk menjaga kesihatan kulit, rajinlah mencuci peralatan make-up anda seperti brush dan span, setidaknya sebulan sekali. Gunakanlah pencuci yang khusus untuk membersihkan brush kesayangan anda. Selain menghilangkan bakteria, sabun cuci khusus make-up juga menjaga kehalusan bulu.

Persoalannya! Berapa ramai antara wanita yang ada masa untuk mengamalkan semua yang disarankan di atas.......??? Tepuk dada tanya lah diri sendiri. Nak cantik tapi tiada masa, nak cantik tapi leceh, nak cantik tapi malas.

Disebabkan terlalu banyak "tapi" jadi kita boleh cuba cara mudah dam berkesan TANPA bahan pengawet, tiruan mahupun asid. Semuan,ya NATURAL INGREDIENTS, Itulah yang terbaik!

Kalau tak sempat nak apply tips2 kat atas.. apa kata cuba natural supplemen untuk kesihatan dan kecantikan.. cantik dari dalam hingga ke luar. Kesihatan pun terjaga. Memang tak spend duit untuk natural supplemen untuk kecantikan dan kesihatan.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS / Wassap - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Your Shaklee Independent Distributor (ID -854784)

Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Sabtu, 9 November 2013

Tempuhi 7 Gunung Sebelum Amalan Di terima ALlah

MasyaAllah betapa kerdil diri ini dalam mengejar harta dunia dan akhirat. Walauoun bagaimanapun, kita doa semoga setiap amalan kita mendapat kerahmatan dan keberkatan dariNya..insyaallah.

*Sekadar peringat buat diri sendiri*

Tempuhi 7 Gunung Sebelum Amalan Diterima Allah – Imam Ghazali

Menurut Imam Al-Ghazali, manusia akan menempuhi tujuh gunung ini sebelum amalan-amalannya diterima Allah S.W.T. Iaitu:-

1) Gunung Taubat

Dosa kepada Allah:

-meninggalkan yang wajib
-mengerjakan yang haram

Dosa pada makhluk

-menganiaya diri mereka
-menganiaya harta meeka
-menganiaya ahli keluarga mereka
-menganiaya agama mereka

2) Gunung Ilmu

Usuluddin – Ilmu untuk mengenal Allah dan Rasul

Feqah – Ilmu untuk mengetahui hukum-hukum Allah pada diri dan harta

Tasauf – Ilmu untuk mengetahui hukum-hukum Allah pada batinnya yakni di dalam hati

3) Gunung Penghalang Ibadah

Dunia – hendaklah zuhud

Manusia – hendaklah diasingkan

Syaitan – hendaklah diperangi

Nafsu – hendaklah dikekang dengan takwa kepada Allah

4) Gunung Perintang Ibadah

Rezeki – hendaklah tawakal yakni tetap di atas janji Allah

Khatir – ertinya gerak hati kepada yang di takuti atau kepada yang diharap hendaklah berserah kepada Allah

Qada – hendaklah redha

Bala – hendaklah sabar

5) Gunung Peringkat Ibadah

Khauf – takut pada Allah dengan mengingatkan seksanya di dalam neraka

Roja'- harap kepada Allah dengan mengingkan nikmatNya di dalam syurga

6) Gunung Pencatat Ibadah

Riak – hendaklah ikhlas semata-mata kerana Allah

Ujub – hendaklah ingan petunjuk Allah dan pertolongan Nya

7) Gunung Syukur

Hendaklah memalingkan segala nikmat yang dikurniakan itu kepadam mentaati Allah yang mengkurniakannya.

>> Jika KITA telah melepasi 7 Gunung Ini, kejayaan demi kejayaan akan datang mengejar KITA..insyaallah

Kredit ani-ahmad.blogspot.com

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jumaat, 8 November 2013

Kisah Inspirasi :: 50 RAHSIA KEJAYAAN TAN SRI SYED MOKHTAR AL-BUKHARY

Siapa yang tak kenal dengan Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary?? Saya bukan kenal pun..cuma kenal melalui pembacaan dalam buku sahaja tetapi kisah beliau sangat memberi inspirasi untuk saya.

Jom baca 50 Pesanan Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, semoga menjadi penguat untuk terus bangkit dan membantu lebih ramai orang yang memerlukan. Dan ini adalah salah sebab kita perlu kaya.. sebab nak membantu orang lain yang memerlukan dan bukan untuk diri sendiri

- hadiah istimewa saya untuk orang melayu muslim...

1. Ada sebab kenapa saya bekerja seperti tiada hari esok. Agenda sosial dan kerja-kerja kemasyarkatan itulah antara sebabnya. Saya mahu meninggalkan warisan untuk anak bangsa yang kekal berpanjangan

2. (berkenaan know who) Bangsa lain tak mengapa tapi orang Melayu kena berdamping dengan orang politik sedikit-sedikit. Tapi masalahnya kita tidak mahu melalui kesusahan; banyak yang mahu senang dengan mendampingi orang politik semata-mata.

3. Tiada apa-apa rahsia. Saya ini hamba Allah biasa, budak dangau macam saudara semua juga. Tuhan jadikan manusia ini sama sahaja. Proses kematangan saya yang membezakannya. Saya percaya sesiapa pun boleh menjadi apa sahaja asalkan mereka berusaha dengan tekun. Tetapi tentulah ia memakan masa. Tiada jalan singkat.

4. Saya mengenali kekuatan dan kelemahan saya. Apa yang tidak mampu buat saya akan minta orang lain tengok-tengokkan. Saya melalui jalan yang susah tapi itulah jalan yang kekal.

5. Kita perlu menggunakan kepakaran mereka (bangsa Cina) kerana mereka jauh lebih maju dan mahir daripada kita. Apa yang kita kurang faham kita berkongsi dengan tujuan untuk belajar dengan mereka. Apabila sudah faham baru kita boleh menjaga kepentingan kita.

6. Saya sedih melihat sistem sekolah pondok di Kedah. Saya ada cita-cita mahu memodenkan sekolah pondok. Kita kena maju.

7. Saya terlibat dalam perniagaan ini kerana saya tiada pilihan lain.

8. Untuk memajukan perniagaan, memang kena banyak sabar dan kuat berusaha.

9. Tidak ada jalan singkat. Saya belajar tentang perniagaan ini sejak kecil lagi dan saya juga biasa kena tipu.

10. Saya pun suka kemewahan. Saya pun suka tengok dunia, ke Tokyo , New York dan London . Saya pun suka pakai baju elok. Tapi kita hendak bermewah setakat mana, hendak pakai baju banyak mana, hendak tidur dalam berapa rumah satu malam, hendak makan pun sampai larat mana ?

11. Dalam hidup ini kita sebenarnya tidak ada status; ada masa di atas, ada masa di bawah.

12. Ketika Allah memberika kemewahan, kita kena turun ke bawah, tengok mana-mana yang boleh dibantu. Allah beri rezeki melalui kita untuk kita tolong orang lain. Rezeki itu bila-bila masa dia boleh ambil balik. Jika ada orang korporat Melayu yang tidak mahu turun ke bawah mungkin kerana bayangan duit itu lebih kuat daripada yang lain.

13. Korporat Cina turun ke bawah membantu. Orang Cina ada pelbagai persatuan. Kita tidak ada; kalau ada pun berpecah. Orang Melayu kita tidak mahu bekerjasama kerana perasaan dengki menguasai diri. Sudahlah tak mahu berusaha, apabila orang lain berusaha mereka marah - ni saya memang sokong 100%...

14. Rezeki yang ada itu sebenarnya untuk orang lain. Memang dari segi hukum pun begitu. Kita kena keluar zakat dan fitrah. Tetapi zakat fitrah banyak mana sangat. Islam agama yang adil; ia minta sedikit saja. Oleh itu, kalau ada duit yang lebih ia seharusnya dibelanjakan dengan baik.

15. Saya tak kisah kalau saya tak buat semua ini. Saya boleh tak buat apa-apa dan balik ke Alor Star. Tetapi saya rasa hidup ini sia-sia. Orang Kedah kata kalau mati nanti mata tidak tutup rapat kerana tanggungjawab depan mata kita tidak buat. Orang lain ambil kekayaan kita, ambil hak kita dan pergunakan kita, kita masih tidak buat apa-apa !

16. Saya ada emotional attachment kepada agama, bangsa dan ummah. Saya bukan individualistik. Diri saya tidak penting. Pangkat dan gelaran ini kepada saya tidak mustahak .

17. Saya sedih media tonjolkan saya begini. Saya malu kerana orang Cina kaya beratus-ratus kali ganda daripada saya. Tapi saya tahu orang Melayu kalau hendak berjaya kena kerja kuat tidak kira siang malam. Kita ada kekuatan yang tuhan beri melebihi daripada bangsa lain. Tetapi untuk maju kita perlu berusaha.

18. Saya asal daripada tidak ada apa-apa. Apa yang saya tidak tahu saya belajar, minta tolong daripada orang. Saya tidak malu. Saya bukannya mencuri. Saya usaha sendiri. Sikap pemalas dan pemalu ini yang orang Melayu kena atasi. Kita kena berani kerana benar. Apabila kita dapat keuntungan dan rezeki lebih, bolehlah kita menolong orang.

19. Kaya itu bukanlah kepada diri sendiri. Kaya itu adalah kepada kumpulan perniagaan ini, kepada bangsa dan kepada orang ramai. Saya hanya memegangnya untuk sementara sahaja.

20. Saya tiada keinginan untuk menyimpan kekayaan ini untuk anak dan isteri. Duit ini tidak akan kekal. Saya percaya hanya perkara yang baik yang kita lakukakan akan kekal. Bukan duit yang akan melindungi saya nanti tapi apa yang saya lakukan sekarang.

21. Saya perlu terus mencari peluang dan perniagaan lain supaya kita terus dapat bantu orang lain mengembangkan diri masing-masing. Saya bukan buat semua ini untuk diri saya semata-mata.

22. Ada juga yang saya usaha tapi tak dapat dan orang tak tahu. Apa yang saya dapat itu yang jadi masalah kononnya Syed Mokhtar sapu semua. Bangsa lain memegang pelbagai kepentingan dalam ekonomi, siapa pun tak kata apa. Ini masalah orang Melayu. Di kampung orang Melayu berpecah kerana politik, di bandar berpecah kerana ini (wang).

23. Saya percaya kalau rezeki itu Allah beri kepada saya ia bukan untuk saya tetapi untuk orang ramai juga. Orang tidak tahu banyak syarikat yang saya ada ini gagal dan tidak maju kepada saya tetapi orang tidak tahu.

24. Banyak orang percaya bahawa dia mesti ada RM10 juta atau RM20 juta dalam tangan baru hidup boleh selamat. Ini yang menyebabkan mereka hanyut daripada menolong orang lain. Mereka lebih takutkan diri sendiri. Mereka lupa bahawa kekayaan tidak boleh membantu selama-lamanya.

25. Orang kata saya takda duit tapi banyak hutang. Orang berniaga mana yang tak berhutang. Tapi mesti tahu bagaimana hendak meminjam dan membayarnya semula. Ada cara boleh kita buat. Tapi sebelum berhutang RM100 juta mesti sudah fikir bagaimana hendak membayarnya balik. Mesti ada tanggungjawab. Banyak orang mahu senang tapi tidak ramai yang mahu bertanggungjawab.

26. (perasaan setiap kali mendapat rezeki) . Saya ini kata orang Kedah, lebai kodok bukan lebai pondok. Tapi saya tahu hal-hal asas. Kalau mahu saya minta terus dari tuhan. Tuhan beri manusia akal dan fikiran. Kalau hendak pakai baju dan seluar biarlah padan dengan badan.

27. Kesenangan yang saya perolehi ini datang dengan tanggungjawab (bila pinjam bayar balik dan buat amal jariah). Kalau hendak dibandingkan dengan bangsa lain, perniagaan saya ini tidak ada apa. Tetapi walaupun sedikit tetapi yang sedikit itu ada berkatnya.

28. Saya suka kalau nikmat sedikit yang saya dapat itu orang lain boleh berkongsi sama.

29. Saya kadang-kadang kecewa dan sedih melihat anak orang alim yang sesetengahnya lupa diri setelah mendapat kekayaan. Saya pun sama seperti orang lain suka hendak ke luar negara tetapi kita tidak boleh lupa kubur kita dan asal usul kita. Di kampung kita mungkin ada jiran-jiran yang perlukan bantuan .

30. ……kalau tidak mungkin saya sudah ke Haatyai dan jadi nakal. Saya manusia yang banyak buat kesilapan. Tetapi saya insaf, beristighfar dan jalan lagi. Sejak awal saya ada kesedaran mahu mengekalkan hak kita sebagai orang Melayu.

31. Saya kata kepada diri sendiri kalau kerana itu saya terpaksa bersusah sedikit pun tidak mengapa.

32. Kekayaan ini tuhan beri kepada saya untuk saya menolong orang lain pula. Saya percaya kepada keberkatan rezeki. Hari ini kita tolong orang, esok lusa orang akan tolong kita pula dengan cara yang lain.

33. Kalaupun tidak sanggup tunggu 34 tahun seperti saya berilah sedikit masa untuk faham selok belok perniagaan, Insya Allah boleh maju.

34. Kita jangan cepat putus asa. Putus asa boleh tapi kena cepat-cepat kuatkan semula semangat untuk bangkit balik. Jangan jadikan agama hanya satu tempat untuk kita bergantung apabila kita susah. Tanggungjawab ibadah adalah tugas seharian.

35. Lifestyle ? Saya tidak ada lifestyle yang kena masuk kelab sana dan sini. Tapi tak semestinya saya tidak boleh turun ke kelab. Orang Melayu kalau hendak ke depan mesti ada cara hidup yang fleksibel, boleh naik dan turun.

36. Lifestyle ini sebenarnya satu penyakit. Saya biasa pakai Mercedes tapi sekarang saya pakai Proton Perdana untuk sokong kereta nasional. Kereta itu pun cukup untuk bawa saya ke mana-mana.

37. Tiada sebab kenapa orang Melayu tidak boleh maju. Ini saya berani perang dengan sesiapa pun. Orang Melayu boleh maju . Kalau saudara jadi wartawan saudara kena tanam semangat suatu hari nanti mahu ambil alih akhbar ini. Tidak ada sebab kenapa ia tidak boleh berlaku.

38. Kejayaan dan kelemahan orang Melayu bukan disebabkan oleh bangsa kita dan agama kita. Ia berkait dengan sikap dan cara kita berfikir. Gigih, tekun dan tidak mudah putus asa merupakan kunci kejayaan kita. Tapi perkara ini kurang wujud dalam cara orang Melayu berfikir.

39. Tuhan memberi peluang kepada siapa saja yang bekerja kuat. Apa yang ada pada saya ini hanya usaha. Kalau anak dangau macam saya boleh, tidak ada sebab orang lain terutama mereka yang dari pekan tidak boleh.

40. Kita tidak usahlah selalu mengulang-ulang perkara yang boleh memberikan kesan psikologi negatif kepada orang Melayu (kereta dan rumah besar). Kita kena kurangkan bercakap tentang kereta besar dan rumah besar . Sesiapa pun mahu pakai kereta mewah tapi bukan itu matlamatnya.

41. Orang Melayu sebenarnya kena membantu diri sendiri, kena bekerja keras dan fokus.

42. Sikap merendah diri perlu sentiasa ada dalam diri seseorang walau setinggi mana pun kejayaan dicapai.

43. Apa yang saya buat ini (kerja-kerja sosial) semuanya bermula daripada didikan orang tua saya sendiri.

44. Saya sendiri berhutang sambil berniaga dan buat sumbangan amal jariah. Saya tak mahu tunggu hutang habis baru hendak buat semua ini. Saya takut kalau hutang habis saya pun mati dan apa pun tak sempat saya buat.

45. Saya biasa saja. Hidup saya tidak berubah, dari dulu beginilah. Saya terima apa saja nikmat yang diberikan oleh Allah. Tidak ada segelas air, ada setengah gelas pun saya bersyukur.

46. Kalau kerana sedikit bantuan itu mereka lulus peperiksaan dan hidup mereka menjadi lebih baik, saya sudah gembira. Saya tidak boleh buat banyak. Alhamdulillah, lebih baik buat sedikit daripada tidak buat langsung.

47. Saya tiada minat untuk beli kapal layar atau kapal terbang. Saya fikir kalau saya beli sesuatu biarlah orang ramai boleh pakai. Saya suka kalau saya beli sesuatu yang mahal, biarlah orang ramai boleh pakai.

48. Saya gembira dapat membantu. Saya mahu orang lain merasai (kesenangan) apa yang saya pernah rasa. Saya tahu bagaimana perasaanya. Saya kata kepada diri saya, apa yang saya dapat saya mesti beri orang lain merasainya sama. Jangan beri kurang, lebih tak mengapa. Itu yang membuat hati saya seronok.

49. Saya rasa saya ingin menyumbang lebih daripada ini. Saya kata kepada kawan-kawan ini baru warm-up saja; kita belum berjalan lagi.

50. Saya rasa kita terlalu banyak ketinggalan.

Hanya dengan berniaga la kita mampu mengeluarkan zakat & bersedekah lebih banyak kepada yang memerlukan..Allah berikan setiap hambanya kelebihan tersendiri

CABAR POTENSI DIRI UNTUK BERJAYA

trima kasih atas nasihat kejayaan ini Tan Sri.

Kredit aidatasrip.blogspot.com


Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Pilihan warna seluar pallazo

Assalamualaikum dan selamat oagi semua. Salam Jumaat, penghilu segala hari. Semoga Allah permudahkan segala urusan pada harini..insyaallah.

Pagi ini nak mengupdate seluar pallazo lyra yang menjadi favorite ramai.. walaupu baru update tapi rasa nak update lagi ye.. insyaallah best price menanti anda. Harga terbaik dan termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique.





Ada 10 pilihan warna semua..insyaallah semua warna pun cantik2 belaka.. warna pilihan seluar pallazo lyra adalah::

1- Seluar Pallazo Kelabu
2- Seluar Pallazo Merah
3- Seluar Pallazo Maron
4- Seluar Pallazo Kuning
5- Seluar Pallazo Hitam
6- Seluar Pallazo Dark kelabu
7- Seluar Pallazo Purple
8- Seluar Pallazo Biru Electric
9- Seluar Pallazo Pink
10- Seluar Pallazo Dark Coklat

Kalau rasa nak cuci mata untuk setiap gambar pun boleh juga.. boleh refer link kat bawah ye

Gambar seluar pallazo no 1-5:

http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/11/seluar-pallazo-lyra-dewasa_6.html

Gambar seluar pallazo no 6-10:

http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/11/seluar-pallazo-lyra-siri-2.html

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Khamis, 7 November 2013

Kelebihan Pisang untuk kulit cantik



Banyak bahan alami yang dapat dimanfaatkan sebagai perawatan kecantikan. Salah satunya adalah buah pisang. Selain untuk dimakan kerana rasanya yang enak dan kaya akan kandungan gizi, ternyata buah pisang bermanfaat untuk perawatan tubuh. Hal ini kerana pisang mengandung vitamin A,B,C,E, zat besi, zinc, dan potassium.

Pisang juga sumber asam amino dan kaya akan antioksidan yang sangat bermanfaat untuk kulit dan rambut. Berikut cara memanfaatkan pisang untuk merawat tubuh anda:

1.Melembabkan kulit.

Kupas dan hancurkan satu buah pisang lalu sapukan pada area wajah. Biarkan selama 15-20 menit, kemudian bilas dengan air hangat setelah itu bilas kembali dengan air dingin.

2.Menghilangkan minyak berlebih pada wajah.

Buatlah masker dari campuran pisang dan dua sendok air jeruk lemon. Kandungan acid pada jeruk lemon akan menghilangkan minyak, sementara vitamin C pada pisang akan mengontrol produksi minyak pada wajah.

3.Memperbaiki rambut kering dan gatal di kulit kepala.

Hancurkan 2 buah pisang, 1 buah alpukat dan yogurt. Kemudian sapukan krim lembut tersebut ke kulit kepala, biarkan selama 20 minit sebelum dibilas dengan air hangat.

4.Mencegah kerutan.

Anda boleh memakai pisang sebagai masker untuk mencegah penuaan. Pisang dan alpukat kaya akan vitamin E yang diketahui mampu mengurangi kedutan dan mencegah bintik hitam pada wajah.

5.Mengangkat sel kulit mati.

Jadikan kulit anda tetap lembut dengan melakukan scrub berbahan pisang, oatmeal, dan santan seminggu sekali secara teratur. Biji gandum akan membantu untuk mengelupas sel-sel kulit mati sementara santan akan membuat wajah anda kembali bersinar.

6.Mengurangi mata bengkak.

Kandungan potassium pada pisang dapat mengurangi mata bengkak akibat kepenatan. Anda juga dapat menyapukan hancuran pisang di bawah mata untuk mendapatkan manfaat yang sama.

7.Merawat kulit berjerawat.

Ada kekuatan dalam kulit pisang! Sebelum menuju ke tempat tidur, gosokkan bagian dalam kulit pisang di seluruh wajah anda dan basuh saat anda bangun di pagi hari. Ulangi langkah ini setidaknya sekali sehari dalam satu minggu. Jika terjadi iritasi kulit lebih lanjut atau semakin berjerawat, hentikan pemakaian dan segera konsultasikan dengan dokter.

8.Mengatasi tumit pecah-pecah.

Haluskan 2-3 buah pisang dan oleskan pada tumit anda untuk melembabkan kulit sehingga tidak ada lagi pecah-pecah di kaki anda.

Sumber - astaga.com

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Rabu, 6 November 2013

Seluar Pallazo Lyra (Siri 2)

Seluar pallazo lyra siap ada siri kedua ye. Ni sambungan post yang sebelum ni. Kan kata ada 10 warna.seluar pallazo kesemuanya. Pagi tadi baru post 5 warna sahaja.

Jom usha baki 5 warna lagi ye. Yang pasti warna lagi menarik dan tertarik. Lagipun harga seluar pallazo ni sangat murah.. harga terbaik dari ladang..insyaallah.


Seluar pallazo lyra..

6- dark grey
7- purple
8- biru electric
9- pink
10- dark coklat

Ukuran untuk seluar pallazo lyra

Pinggang 28-40"
Punggung 44-60"
Labuh 38"
Bukaan bawah 20"

Material : Lyra

Free saiz sampai saiz XXL

Jom usha setiap pic lak ye. Manatau lebih terang dan jelas. Mata dan hati mula berkenan..


Seluar pallazo lyra dark kelabu


Seluar pallazo lyra purple


Seluar pallazo lyra biru electric


Seluar pallazo lyra pink


Seluar pallazo lyra dark coklat.

Macamana ada yang berkenan dihati ke. Alhamdulillah, sambutan agak positid terutama untuk warna hitam, coklat dan kelabu. Warna lain ok juga kalau jenis suka warna striking dan bergaya. Memang gojesa.. bergaya santai gitu. Harga terbaik dan termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Seluar Pallazo Lyra dewasa

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Lama rasanya tak update pasal seluar pallazo lyra. Jom usha mana yang berkenan ye. Ada 10 warna pilihan menarik.. tapi kali ada 5 warna dulu.. nti update kemudian pulak lagi 5 warna seluar pallazo lyra.


Seluar pallazo lyra 

1- kelabu
2 - merah
3- maroon
4- kuning
5- hitam

Ukuran untuk seluar pallazo lyra adalah
:
 
Pinggang 28-40
"
Punggung 44-60
"
Labuh 38
"
Bukaan bawah 20
"

Jom usha setiap gambar lak ye. Mana tau ada yang berkenan di hati ye.


Seluar Pallazo Lyra Kelabu


Seluar Palazzo Lyra Merah


Seluar Pallazo Lyra Maroon


Seluar Pallazo Lyra Kuning


(nota kaki
: warna kuning sama kat pic atas sekali. bila snap persatu..warna kuning agak berlainan
)


Seluar Pallazo Lyra Hitam

Cantikan?? Selamat usha2 la ye. Kalau ada berkenan di mata dan hati boleh pm laju ye. Insyaallah best price menanti anda. Harga terbaik dan termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique
Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Selasa, 5 November 2013

Baju Lace Merah dan padanan warna skirt mermaid yang gojess

Alhamdulillah.. ini warna lace yang ke-10 ye. Settle sudah padanan warna skirt untuk semua baju lace ye. Jom la usha2 mana yang berkenan di hati. Baju lace adalah free saiz dan muat sehingga saiz 38 sahaja. Bagi yang pakai baju XS hingga M, insyaallah confirm muat ye.


Baju lace merah dan padanan warna skirt mermaid yang cantik menawan iaitu biru electric, kuning mustard dan hitam.

Apa kata usha setiap pic baju lace merah dan padanan skirt mermaid yang gojess tu ye.


Baju lace merah dan skirt mermaid serong kuning mustard.


Baju lace merah dan skirt mermaid serong hitam


Baju lace merah dan skirt mermaid serong biru electric.

Setakat semua lace, skirt yang dipadankan adalah 3 warna sahaja. Andai kata berminat warna lain boleh inform dan kit boleh check samada warna skirt tersebut ada atau tidak.

Apa2 pun hepi shopping, insyaallah best price menanti anda ye. Harha terbaik dan termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique.


Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum dan selamat oagi semua. Selamat tahum baru ye.



Ampun maaf diminta andai ada terkasar, terpost item2 anda tak suka.. semoga tahun ini, rezeki akan lebih melimpah ruah. Insyaallah. Terima kasih dengan segala sokongan yang ada berikan selama ini. Jemput lah singgah lagi..membeli sambil beramal.

Semoga Allah akan permudahkan.perjalanan menjadi ummatnya..amin.

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Isnin, 4 November 2013

Baju lace pink belacan dan padanan warna skirt mermaid serong yang gojess

Alhamdulillah stok baru sampai pagi tadi untuk pink belacan dan merah. So sempat snap dan post terus ye.

Jom usha baju lace pink belacan dan padanan warna skirt mermaid serong yang gojess dan cantik menawan.


Untuk baju lace pink belacan dan padanan skirt mermaid serong ialah Gold, merah dan shocking pink

Jom usha setiap gambar lak ye. Selamat mencuci mata ye.


Baju lace pink belacan dan skirt mermaid serong gold.


Baju lace pink belacan dan skirt mermaid serong shocking pink


Baju lace pink belacan dan skirt mermaid serong merah.

Selesai cuci mata dan usha2 baju lace pink belacan dan padanan skirt mermaid serong yang cantik menawan. Insyaallah harga terbaik.dan termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com/

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Tasbih Digital murah (Preorder 300pcs keatas)



Sempena cuti sekolah tak lama lagi. Dah ramai yang start survey harga terbaik untuk tasbih digital untuk dijadikan sebagai doorgift. Alhamdulillah semoga mendapat keberkatan kerana memberi hadiah yang terbaik kepada orang ramai.

Bagi yang nak dapat best price boleh wat preorder dengan 50% deposit tapi saya mengalukan2 bagi orang yang bersabar ye kerana preorder dalam 1-2minggu ye. Kalau sanggup bersabar dan nak harga murah.. (kira2 macam share order la). Untuk preorder bermula dengan 300pcs - 1000pcs pun.. insyaallah memang harga murah.. kira2 harga modal dah tapi saya taknak letak.harga sebab ramai yang suka ambil kesempatan lak.. sebab skrang jual harga murah, ramai yang ingat dapat harga bawah rm1 lak. Untuk preorder.. memang caj postage je ye. Kalau dekat bandar saujana putra ke.. insyaallah boleh jumpa ye utk preorder sahaja.

Apa2 pun selamat beramal ye. Semoga niat kita untuk memberi tasbih digital pun akan dapat tempias.

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/ http://sharecrite.blogspot.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Dress / Jubah lyra 2 tone

Jom usha dress lyra pulak ye..sesuai untuk.yang minat dresa labuh. Ada 3 pilihan warna ye. Sesuai untuk saiz L ke bawah ye.


Ada 3 pilihan warna yang menarik iaitu hitam merah, turquiose hitam dan pink kelabu



Ukuran untuk dress ini adalah::

Bahu 15"
Dada 36"
Labuh 56"
Labuh tangan 23"

Apa lagi, kalau rasa berkenan cepat2 pm ye. Insyaallah. Harga terbaik dan termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique.

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Fishtail Dress Bunga yang cantik dan selasa dipakai..

Jom usha fishtail corak bunga pulak ye. Material kain cotton ala tshirt.memang sangat best ye. Sangat selesa dipakai dan sesuai untuk dipakai ke majlis.



Terdapat 3 corak bunga yang menarik dan tertarik.


Ni close up. Mungkin dalam gambar nampak biasa.. tapi kebanyakkan yang beli offline sangat suka material cotton ini.

Apa2 hepi shopping ye. Best price menanti anda. Jangan segan atau malu untuk pm. Harga terbaik dan termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique.

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Ahad, 3 November 2013

Kelebihan Solat Tahajjud

Allah suka hamba2nya berpagi-pagi.bangun, tambahan lak untuk menyembah Allah. Semoga Allah akan permudahkan segalanya. Insyaallah.

Tips untuk memudahkan Bangun Solat Malam.

1. Sebelum masuk tidur, berniat ingin melakukan Solat Tahajjud.

2. Menjauhkan diri daripada perbuatan maksiat.

3. Bersederhana makan dan minum pada waktu siang.

4. Membaca ayat-ayat Al-Quran.

. Rasulullah SAW bersabda:

“Sesiapa yang hendak tidur dan berniat untuk bangkit bagi mengerjakan Solat Sunat Tahajjud, kemudian tidurnya terlajak sampai ke pagi, maka dicatat niatnya itu sebagai satu pahala, manakala tidurnya pula dikira sebagai kurniaan Allah yang diberikan kepadanya.” (Riwayat al-Nasa’i dan Ibnu Majah r.a.)

وَاﻟﺴﱠﻼَم ُ ﻋَﻠَﻴْﻜَﻢ ْ وَرَﺣْﻤَﺔ ُ ُﷲ وَﺑَﺮَﻛَﺎﺗُﻪ



KELEBIHAN SOLAT TAHAJJUD

1. Tahajjud adalah solat sunat yang paling afdal.

2. Doa dimakbulkan Allah.

3. Memperolehi ketenangan jiwa.

4. Merasai diri hampir kepada Allah SWT.

5. Diberikan keistimewaan oleh Allah SWT.

6. Memperolehi pertolongan dan rahmat Allah.

7. Menewaskan gangguan dan godaan syaitan.

8. Mencegah dosa dan menghindari penyakit.

9. Menjadi lebih berdisiplin dalam melakukan tugas.

10. Allah SWT memudahkan menerima ilmu yang dipelajari.

11. Terkeluar daripada catatan sebagai golongan yang lalai.

12. Dihormati masyarakat dan dijauhi daripada hasad dengki manusia.

13. Allah SWT memberikan kemudahan dan rezeki yang berpanjangan.

14. Orang bersolat Tahajud menjadi kesayangan Allah SWT.

15. Diberi keistimewaan yang orang lain tidak perolehi.

16. Mendapat kemuliaan Allah SWT di dunia dan akhirat.

17. Meninggikan martabat seorang hamba di sisi Allah Azza Wa Jalla.

18. Memudahkan hisab di akhirat dan melintasi Titian Siratal-Mustaqim.

By; shafiqolbu.wordpress.com
Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jom usha baju lace yang gojess

Bagi peminat baju lace, apa kata jom usha baju lace yang comel dan gojess ini. Baju lace free saiz dan muat sampai sampai saiz 38 iaitu XS to M sahaja ye.



Baju Lace Dark blue - padanan warna skirt mermaid serong ialah biru electric, merah dan kuning mustard

Usha setiap warna padanan skirt mermaid serong:
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/10/baju-lace-dark-blue-dan-cadangan-warna.html



Baju Lace Hitam - padanan Skirt mermaid serong iaitu gold , kuning mustard dan merah

Usha setiap warna padanan skirt mermaid serong:
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/10/baju-lace-hitam-dan-cadangkan-warna.html



Baju Lace Turquiose - padanan skirtskirt mermaid turquiose, hitam dan kelabu

Usha setiap warna padanan skirt mermaid serong:
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/10/baju-lace-turquiose-dan-padanan-skirt.html



Baju Lace Peach - padanan Skirt mermaid serong ialah shocking pink, dark coklat dan oren.

Usha setiap warna padanan skirt mermaid serong:
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/10/baju-lace-peach-dan-padanan-warna-skirt.html



Baju Lace Putih - padanan Skirt mermaid serong iaitu gold, dark coklat dan kuning mustard

Usha setiap warna padanan skirt mermaid serong:
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/10/baju-lace-putih-yang-menjadi-kesukaan.html



Baju Lace Cream - padanan warna Skirt mermaid serong ialah dark coklat, kuning mustard dan gold

Usha setiap warna padanan skirt mermaid serong:
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/10/baju-lace-cream-antara-kesukaan-ramai.html



Baju Lace Kelabu - padanan warna skirt mermaid serong ialah biru electric, hitam dan oren

Usha setiap warna padanan skirt mermaid serong:
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/11/baju-lace-kelabu-dan-padanan-warna.html



Baju Lace maroon - padanan warna skirt mermaid serong iaitu biru electric, kuning mustard dan merah

Usha setiap gambar kat link bawah ye:: (ada ukuran lengkap untuk baju lace dan skirt mermaid serong ye)
http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/11/baju-lace-maroon-dan-padanan-warna.html

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...