Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Rabu, 23 Oktober 2013

Layan resipi ayam goreng dengan tepung..


Ni gambar dari mr.google je

Jom layan resipi ayam goreng. Hada peminat setia ayam goreng ni.. nanti dah buat snap gambar sendiri lak.

RESEPI AYAM GORENG

Bahan-Bahan:

1. Seekor ayam
2. Tepung Magik
3. 1 biji telur ayam dipukul
4. Minyak untuk menggoreng
5. 1/2 inci halia
6. 4 ulas bawang merah
7. 3 ulas bawang putih
8. 2 batang serai
9. 1 atau 1/2 sudu kecil garam
10. 6 biji cili api mengikut kesukaan samada ingin pedas atau tidak
11. 1 sudu kecil serbuk lada hitam

Cara-Cara Membuatnya:

1. Ayam dipotong 12 dan dibersihkan; manakala Halia, bawang merah, bawang putih, serai, cili api di mesin halus
2. Ayam digaulkan dengan sedikit garam (jgn bnyk sbb dlm tepung sdah ada garam) dan bahan-bahan yang dimesin halus
3. Perapkan ayam bersama ramuan tadi dalam 15 minit atau lebih lama lagi baik;
4. Kukus ayam sehingga masak;
5. Pukul telur;
6. Masukkan ayam ke dalam telur dan gaul rata ;
7. Masukkan serbuk lada dalam tepung dan gaulkan tanpa air
8. Tuangkan campuran tepung ke dalam ayam dan gaul atau dgn cara lain ambil ayam dan golekkan dalam tepung ;
9. Panaskan minyak;
10. Masukkan ayam ke dalam minyak;
11. Goreng sehingga kekuningan sebelum dialeh;
12. Pastikan tepung kekuningan dan kelihatan garing baru diangkat. Pastikan tidak terlebih masak sehingga hangit dan pahit; 13.Angkat dan toskan. Siap untuk dimakan.

SELAIN DRP RESEPI DI ATAS, ADA CARA LAIN UTK MENYEDIAKAN AYAM GORENG INI

Bahan-Bahan:

Tepung Magic secukupnya Ayam yang sudah dipotong dan dibersihkan

Cara-Cara Membuatnya:

Ayam yang sudah dicuci dan masih basah digaul dengan sedikit tepung magik dan dibiarkan sekurang-kurangnya 1/2 jam. Biarkan ia dalam keadaan basah supaya perisa dalam tepung menyerap ke dalam ayam tetapi jangan cair, biar dalam keadaan pekat dan melekat.

Sebelum digoreng, masukkan sekali lagi ke dalam tepung yg kering dan dimasukkan ke dalam kuali yang minyaknya sudah panas. Goreng sehingga garing.

Kredit- tepungmagic.com

Berminat dengan tepung magic???
Boleh contact Maznihaznira 01118177318
www.deluxedelicacy.blogspot.com

Agen dropship sangat dialu2kan untuk menyertai team saya. Apa yang perlu dilakukan add fb.com/pokoksena85 atau Mazlina Mohd Nazir.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS /Whatsapp - 0199517292

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -

http://www.facebook.com/JomSinggah09

https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe

https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Mazlina mohd nazir di Rabu

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...