Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Isnin, 30 September 2013

Day2 : Cabaran nak kurus dengan the herba sanna dan shaklee

Alhamdulillah.. maaf la nak masukkan perjalanan nak kurus kat blog sebagai tatapan semua..haha. Hari kedua baru sempat nak update. Hepi reading la ye. Dengan shaklee memang dah lama cuma tak fokus sangat untuk kurus.. fokus untuk bf sahaja (saya pun pengedar tetap shaklee ye..boleh pm kalah nak vitamin dengan harga murah, insyaallah)

Taktau kenapa tiba2 my husband tolong beli teh sanna al sunnah ni.. mgkin sebab tengok kawan semua dah kurus sejak amalkan teh sanna. Owh tidak nampaknya aku yang semakin gemoookkk..dalam tak sedar.. baru pas timbang sehari dua ini rupa dah 85kg daku..sangat2 tak perasan. Boleh ke??

Insyaallh misi ini tekad dan setekad2nya untuk kembali membuang lemak mana yang patut macam sebelum kawen iaitu 3 tahun lepas..chaiyok2..doakan daku ye untuk berjaya. Jom join cabaran kurus.

Best juga the sebab pahit2 kaw tarik selera dan selepas 8jam melawaskan betul.. ada 2-4 kali masuk tandas. Sakit perut kejap pastu dah ok. Biasa teh lain memang lawas dan sakitkan perut jugalah.

Jom la baca kelebihan teh' sanna al sunnah ni ye:
- melangsingkan badan
- kempiskan perut
- kencing manis
- lemah jantung
- membersihkan usus kecil dan besar
- melancarkan haid
- memudahkan untuk hamil
- membuang toksid dan lemak

Dan pelbagai kelebihan lagi la ye.
Nanti sharing2 tentang perjalanan nak kurus ni ye. Manatau menjadi inspirasi untuk semua..insyaallah.


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Ahad, 29 September 2013

Hada dan foam book

Hada ni memang pantang tengok buku.. bagi satu set foam buku tapi maklum je buku kertasa sangat tak tahan kalau kanak-kanak yang lasak. Apa pun lepas baca dan main terus simpan risau terkoyak satu per satu lak..




Alhamdulillah nasib baik hada suka membaca gak. Boleh kenal simple word pada si manja.

Untuk buku foam ini terdapat dalam 2 pilihan iaitu winnie the pooh dan thomas & frenz. Kalau berminat untuk beri pada si manja. Dengan menarik ye iaitu serendah rm45 free postage, terus sampai ke rumah anda. Satu set ada 6 jenis buku foam ye.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Baju lace putih dan cadangan skirt mermaid

Maaf la ye semua follower tersayang sebab asyik update pasal baju lace sahaja harini. Bukan apa customer asyik minta snap ni.. snap tu.. time free bolehlah update. Maklumlah orang berkeluarga dan ada anak kecil tapi tu bukan alasan kalau nak berjaya.

Jom la cuci mata antara baju lace putih dan cadangan warna skirt mermaid nya.


Baju lace putih dan skirt mermaid soft pink


Baju lace putih dan skirt mermaid biru


Baju lace putih dan skirt mermaid coklat


Baju lace putih dan skirt mermaid hitam. Ini antara yang jadi favarite customer semua la..

Dah settle cuci mata ye. Kalau ada berkenan di hati dan mata ye. Sila cepat2 order ye. Sebab putih cepat habis dan stok sangat2 terhad ye.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292
:
Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Baju lace peach dan cadangan warna skirt mermaid

Ramai lak permintaan dari customerku yang tersayang request nak tengok yang matxhong sesuai.
Ada 3 warna yang sesuai untuk matching dengan baju lace peach ni ye iaiti soft pink, dark pink (ala purple sket) dan coklat.



Baju lace peach dan skirt mermaid soft pink


Baju lace peach dan skirt mermaid coklat


Baju lace peach dan skirt mermaid dark pink (ala2 purple sket)

Kalau nak resquest warna lain boleh roger je.. insyaallah try capture ye. Semoga semua customerku berpuas hati ye.. Insyaallah more diskaun untuk lebih banyak pembelian..

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Jumaat, 27 September 2013

Fishtail dress yang gojess dan menarik

Bagi peminat baju fishtail dress.. jom cuci mata ye. Ada 3 design menarik dengan harga yang sangat murah iaitu serendah rm70 free postage terus sampai ke rumah anda ye..



Material - Lyra

Ukuran fishtail dress::
Bahu 15"
Dada 34"
Labuh tangan 23"
Labuh depan 37"
Labuh belakang 52"

Jom cuci mata tengok setiap baju fishtail dress lak ye. Mana tau berkenan di hati dan mata juga.







Kalau rasa berminat.. cepat roger ye.. manatau harga boleh bargain lagi
Harga mampu milik hanya di Jom Singah Shope dan Boutique.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

6 Kelebihan Hari Jumaat



Semoga Jumaat Ini Menjadikan Kita Seorang Hamba Allah Yang Lebih Bertaqwa, Lebih Menyantuni, Lebih Berjaya Dan Lebih Cemerlang…DUNIA & AKHIRAT! Insyaallah.. yang penting kita berusaha untuk mendapat keredhaanNya.

1. Berlakunya Hari Qiamat.

Dalam suatu hadis riwayat Muslim, RasuluLlah SAW ada menyebut bahawa:

“Pada hari Jumaat juga qiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta sesuatu daripada Allah melainkan akan dikabulkan permintaannya.”

Dalam hadis lain, RasuluLlah SAW bersabda yang bermaksud :

“Hari Yang Dijanjikan ialah Hari Qiamat. Hari Yang Disaksikan ialah Hari Arafah, dan Hari Yang Menyaksikan ialah Hari Jumaat. Matahari tidak terbit dan tidak terbenam pada mana-mana hari yang lebih mulia dan afdal daripada hari Jumaat.”

2. Nabi Adam Diciptakan Dan Baginda Juga Disingkirkan Dari Syurga.

Hari ini nabi Adam a.s diciptakan, dan hari ini jugalah beliau diturunkan daripada syurga. Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah SAW bersabda, maksudnya:

“Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah Jumaat, pada hari itulah, Adam a.s. diciptakan dan pada hari itulah juga dia dikeluarkan dari syurga.”

3. Penghulu Segala Hari.

Jumaat ini adalah hari yang sangat-sangat istimewa kerana Islam meletakkan Jumaat itu ketua dan lebih sedikit ganjarannya berbanding hari-hari yang lain. Dalam suatu hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah yang bermaksud: “Jumaat dinamakan sebagai ‘Saidul aiyam’ iaitu penghulu segala hari (hari yang sebaik hari).” Terdapat banyak kebaikan dan kelebihan pada hari ini termasuklah Solat Jum’aat.

4. Selamat Dari Fitnah Kubur Bagi Yang Mati Pada Hari Jumaat.

Menurut Rasulullah SAW:

“Tidak seorang muslim yang mati pada hari Jumaat atau pun malam Jumaat, melainkan diselamatkan Allah daripada fitnah kubur.”

5. Kebaikan Dengan Memotong Kuku.

Ibnu Masud berkata, “Sesiapa yang memotong kuku pada hari Jumaat, Allah akan menyembuhkannya daripada penyakit dan memberikannya keselamatan.”

6. Makbulnya Doa Di Antara Dua Khutbah.

“Pada hari itu terdapat suatu masa di mana seorang hamba mukmin apabila meminta (berdoa) kepada Allah sesuatu kebaikan melainkan Allah memakbulkan doanya atau ia meminta Allah melindunginya daripada sesuatu kejahatan melainkan Allah melindunginya daripada kejahatan.” (Hadis riwayat Tirmizi).

Berdasarkan hadith Rasulullah SAW daripada Abu Hurairah yang bermaksud:

“Pada hari Jumaat ada satu saat yang bertepatan dengan orang Islam ketika dia sedang sembahyang, di mana tatkala ia berdoa maka doanya itu akan dimakbulkan.”

Dan RasuluLlah SAW menunjukkan isyarat tangannya yang membawa maksud sedikit sahaja waktu itu.

Abi Burdah bin Abi al-Amusa al-Asy’ari r.a berkata bahawa beliau pernah mendengar bahawa Abdullah bin Umar r.a pernah mendengar bahawa RasuluLlah SAW pernah menjelaskan bahawa waktu yang paling mustajab itu adalah waktu antara imam duduk di atas mimbar sehingga solat selesai didirikan. Hadith Rasulullah SAW daripada Jabar r.a pula mengatakan ianya adalah pada hari Juma’at, akhir waktu Asar. (Riwayat Abu Daud, An Nasa’iy dan Al Haakim)

Sabda Rasulullah SAW lagi :

“Solat lima waktu (sehari semalam) dan jumaat hingga jumaat merupakan penebus-penebus dosa (ketika itu) selama tidak dikerjakan dosa-dosa besar” (Riwayat Muslim)

Kredit - myibrah.com

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Khamis, 26 September 2013

Harga tasbih digital yang sangat murah

Alhamdulillah, settle jual beli tasbih digital untuk 100pcs tasbih digital. Harga tasbih digital yang sangat murah hanya di Jom Singgah Shoppe serendah RM2/pcs untuk pembelian 51pcs keatas.. insyaallah harga tasbih digital lebih murah kalau borong lebih banyak. Harga mampu milik hanya untuk semua pelanggan tetap dan baru Jom Singgah Shoppe.


Terima kasih Ms Sutini for support. Esok boleh pos lak sebab dah confirm order.

Jom borong tasbih digital dengan harga yang sangat murah dari Jom Singgah Shoppe.



List harga borong m retail ye::
Bawah 10pcs RM4
10-50 RM3pcs
51 keatas RM2pcs..

Insyaallah.. kalau nak borong dalam kuantiti lagi banyak insyaallah boleh bag diskaun lagi ye..harga boleh bincang2 ye.. semua untuk kepuasan semua pelanggan Jom Singgah Shoppe yang tersayang.


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Baju yang terlaris dan menjadi pilihan semua customer

Alhamdulillah..semakin hari makin ramai yang kenal dengan blog Jom Singgah Shoppe dan Boutique. Kalau nak dapat update terkini dan offer yang menarik, sila2 follow la blog Jom Singgah Shoppe dan Boutique.

Antara baju yang menajdi pilihan adalah:
- Baju lace
- Baju floral atau retro
- Jubah lyra 2tone warna
- Skirt Mermaid
- Skirt Pallazo
- Seluar Pallazo


Baju floral - 7 warna menarik iaitu merah, oren, turquiose pink, turquiose biru, kelabu, hijau, purple. Harga tops rm40 dan sepasang rm70


Baju lace - 10 warna menarik iaitu putih, peach, maroon, cream, pink belacan, grey, merah, dark blue , hitam, turquiose. Harga tops rm45 dan sepasang rm80


Jubah lyra 2tone - ada 3 warna menarik iaitu turquiose, hitam dan pink. Harga rm70 free postage.

Insyaaklah jika beli banyak, more diskaun ye. Jemput la cuci mata kat Jom Singgah Shoppe dan Boutique untuk harga yang murah.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Rabu, 25 September 2013

Baju lace putih dan cream dengan skirt mermaid coklat muda

Bagi peminat baju lace cream dan warna putih, boleh matching dengan skirt mermaid yang gojess iaitu brown muda.


Baju lace cream dan skirt mermaid coklat muda


Baju lace putih dan skirt mermaid coklat muda

Ni close up untuk warna skirt yang sebenar ye



Maaf la ye sebab mengunakan tepon cikai, gambar agak gelap sedikit apa bagi gambar yabg gelap seperti skirt mermaid coklat ni. Tapi warna asal memang coklat muda ye bukan dark macam dalam gambar. Harap maklum.

Tapi dua baju lace memang cantik dan gojess ye..
Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

JOM SINGGAH

Selasa, 24 September 2013

Baju lace cream, putih dan pink belacan antara yang hot..



Baju lace yang menjadi favorite kebanyakkan customer iaitu putih, cream dan pink belacan. Alhamdulillah sangat sebab stok kat supplier pun ada. Kalu berminat cepat roger ye. Baju lace dengan harga yang murah.. lebih jimat dari harga sebelum ini. Jom beli baju lace dengan harga offer serendah rm45 untuk top dan rm80 untuk sepasang. Harga terbail hanya dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique ye.

Kalau rasa nak pic setiap baju lace warna cream, putih dan pink belacan tu boleh klik pada link http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/09/baju-lace-putih-cream-dan-pink-belacan.html

Ukuran untuk baju lace adalah:
Bahu 14 - 16"
Dada 34 - 38"
Labuh 29"
Labuh tangan 23

Untuk stok terbaru baju lace, terdapat dalam 10 warna yang menarik iaitu putih, peach, maroon, hitam, dark blue, kelabu, pink belacan, cream, merah, turquiose. Boleh tengok pic kat sini ye http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/09/baju-blouse-lace-yang-gojess-dah-kembali.html

Selamat usha2 la ye. Mana tau sesuai untuk hari raya haji nanti.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS /Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

Kasih Sayang seorang Ibu



Alkisah di sebuah desa, ada seorang ibu yang sudah tua, hidup berdua dengan anak satu-satunya Suaminya sudah lama meninggal kerana sakit. Sang ibu sering kali merasa sedih memikirkan anak satu-satunya. Anaknya mempunyai tabiat yang sangat buruk iaitu suka mencuri, berjudi, mengadu ayam dan banyak lagi

Ibu itu sering menangis meratapi nasibnya yang malang, Namun ia sering berdoa memohon kepada Tuhan: “Tuhan tolong sedarkan anakku yang kusayangi, supaya tidak berbuat dosa lagi. Aku sudah tua dan ingin menyaksikan dia bertaubat sebelum aku mati”

Namun semakin lama si anak semakin larut dengan perbuatan jahatnya, sudah sangat sering ia keluar masuk penjara kerana kejahatan yang dilakukannya

Suatu hari ia kembali mencuri di rumah penduduk desa, namun malang dia tertangkap Kemudian dia dibawa ke hadapan raja utk diadili dan dijatuhi hukuman pancung pengumuman itu diumumkan ke seluruh desa, hukuman akan dilakukan keesokan hari di depan rakyat desa dan tepat pada saat lonceng berdentang menandakan pukul enam pagi

Berita hukuman itu sampai ke telinga si ibu dia menangis meratapi anak yang dikasihinya dan berdoa berlutut kepada Tuhan “Tuhan ampuni anak hamba, biarlah hamba yang sudah tua ini yang menanggung dosa nya”

Dengan tertatih tatih dia mendatangi raja dan memohon supaya anaknya dibebaskan Tapi keputusan sudah bulat, anakknya harus menjalani hukuman

Dengan hati hancur, ibu kembali ke rumah Tak hentinya dia berdoa supaya anaknya diampuni, dan akhirnya dia tertidur kerana keletihan. Dan dalam mimpinya dia bertemu dengan Tuhan

Keesokan harinya, ditempat yang sudah ditentukan, rakyat manyaksikan hukuman tersebut Penghukum pu. sudah siap dengan pancungnya dan anak sudah pasrah dengan nasibnya

Terbayang di matanya wajah ibunya yang sudah tua, dan tanpa terasa ia menangis menyesali perbuatannya Detik-detik yang dinantikan akhirnya tiba

Sampai waktu yang ditentukan tiba, lonceng belum juga berdentang sudah lewat lima menit dan suasana mulai berisik, akhirnya petugas yang bertugas membunyikan lonceng datang.

Ia mengaku heran kerana sudah sejak tadi dia menarik tali lonceng tapi suara dentangnya tidak ada. Saat mereka semua sedang bingung, tiba2 dari tali lonceng itu mengalir darah Darah itu berasal dari atas tempat di mana lonceng itu diikat. Dengan jantung berdebar2 seluruh rakyat menantikan saat beberapa orang naik ke atas menyelidiki sumber darah.

Tahukah anda apa yang terjadi?

Ternyata di dalam lonceng ditemui tubuh si ibu tua dengan kepala hancur berlumuran darah dia memeluk bandul di dalam lonceng yang menyebabkan lonceng tidak berbunyi, dan sebagai gantinya, kepalanya yang terbentur di dinding lonceng

Seluruh orang yang menyaksikan kejadian itu tertunduk dano menitiskan air mata. Sementara si anak meraung raung memeluk tubuh ibunya yang sudah diturunkan Menyesali dirinya yang selalu menyusahkan ibunya. Ternyata malam sebelumnya si ibu dengan susah payah memanjat ke atas dan mengikat dirinya di lonceng. Memeluk besi dalam lonceng untuk menghindari hukuman pancung anaknya.

sumber : kumpulanceritamotivasi


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Isnin, 23 September 2013

Berita gembira dari customer..

Alhamdulillah suka sangat bila dapat sms dari customer cakap dah terima parcel, pastu siap testimoni menarik tertarik lagi. Jom la baca apa customer Jom Singgah Shoppe dan Boutique ni komen ye.




Semoga semua customer akan berpuas dengan servis yang diberikan oleh Jom Singgah Shope dan Boutique. Hanya harga terbaik dari kami kepada anda sebagai penghargaan bagi yang betul2 berminat.

Terima kasih kerana menyokong dan membeli di Jom Singgah Shoppe ye. Sila datang lagi.
Jom singgah shoppe

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com /

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email -pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp -0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Ahad, 22 September 2013

6 Rahsia Sujud dalam solat

Sujud antara aktiviti dalam solat memang wajib kita lakukan. Kebetulan terjumpa post, ada baik juga share dengan semua orang ini. Semoga mendapat manfaat dari post ini ye iaitu 6 rahsia sujud dalam solat. Sharing dari hasmizihashim.blogspot.com



Sujud adalah salah satu gerakan dalam solat yang paling memberi kesan kepada kesihatan kita. Sujud adalah satu keadaan yang mana kita sangat hampir dengan Allah s.w.t.

Berikut adalah 6 rahsia sujud yang telah dikaji secara saintifik:

1. Meningkatkan Kecerdasan Otak

Apabila kita berdiri tegak, biasanya pengaliran darah ke otak tidak mencukupi untuk keperluan otak. Apabila kita sujud, darah akan mengalir dengan lebih banyak ke bahagian otak yang sangat penting untuk kesihatan otak. Dengan sujud juga darah akan mengalir dengan lebih banyak ke bahagian kulit muka dan ia boleh menyegarkan kulit muka dan mengurangkan risiko terkena penyakit resdung.

Kalau diperhatikan dari sisi, rupabentuk otak kita seakan-akan orang yang sedang bersujud. Kebetulan? Allah Maha Mengetahui.

2. Mengurangkan Risiko Migrain atau Sakit Kepala

Aliran darah yang meningkat ke bahagian otak semasa sujud mampu mengurangkan risiko serangan sakit kepala dan juga migrain.

3. Baik untuk Sistem Pernafasan

Apabila manusia bernafas secara normal, hanya 2/3 udara di dalam paru-paru dihembus keluar. Selebihnya berada di dalam paru-paru sebagai udara lebihan. Udara yang tidak terusik ini boleh menakung bakteria dan juga habuk-habuk yang disedut dari udara dan mendatangkan pelbagai masalah kepada paru-paru kita. Apabila kita sujud, organ-organ dalaman akan menekan diaphragma kita dan sekaligus menolak paru-paru bahagian bawah ke atas dan boleh mengeluarkan udara berlebihan tersebut. Mekanisma ini sangat penting untuk menjaga kesihatan paru-paru kita.

4. Menggerakkan Sendi-Sendi dan Otot-Otot

Sujud melibatkan pergerakan kesemua anggota badan kita seperti kepala, kaki, tangan, bahu, tulang belakang, tulang pinggul, dada dan sebagainya. Pergerakan sendi-sendi dan otot-otot anggota badan ini boleh melatih otot-otot tersebut untuk menjadi lebih kuat dan membantu melancarkan peredaran darah. Otot-otot yang bergerak boleh menghilangkan sengal-sengal dan lenguh-lenguh sendi.

5. Mengelakkan Penyakit Buasir

Kedudukan sujud yang mana pinggul lebih tinggi berbanding badan boleh mengurangkan risiko untuk terkena penyakit buasir. Semakin banyak sujud, semakin kurang risiko untuk penyakit ini kerana graviti akan menarik pembuluh darah buasir ke arah bertentangan arah.

6. Mengubat Penyakit Rohani

Lebih penting lagi, sujud boleh mengubat penyakit rohani jika kita betul-betul menghayatinya. Sujud boleh menyebabkan seseorang itu merasa rendah diri di hadapan Allah s.a.w.t dan merasai bahawa Allah s.w.t. sangat dekat dengannya, sekaligus boleh mengikis penyakit-penyakit hati seperti sombong, riak dan takabbur.

Hendak diingatkan untuk diri saya sendiri dan juga semua bahawa gerakan solat dan sujud yang kita lakukan bukanlah untuk mengejar manfaat-manfaat kesihatan yang disebut tadi. Ia hanyalah anugerah yang diberikan oleh Allah s.w.t. yang Maha Pemurah.

Kredit hasmizihashim.blogspot.com

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Tasbih Digital dengan harga sangat murah serendah RM2pcs

Lama betul tak update tasbih digital. Alhamdulillah walaupun tak update tapi pembelian dari customer sangat2 positif. Seminggu stok putus dan alhamdulillah stok dah kembali ye. Kalau nak borong boleh pm laju2 ye..



Harga borong pun yang sangat murah ye. Boleh borong bermula 10pcs keatas dan harga serendah rm3pcs sahaja. Manakala kalau borong 51pcs dan keatas harga serendah rm2 sahaja. Harga yang paling murah dipasaran ye..Harga yang mampu milik.

Ini list harga borong ye::
Bawah 10pcs RM4
10-50pcs RM3
51-100pcs RM2
Untuk penghantaran, caj bergantung pada kuantiti borong. Kalau berminat boleh sms atau wassap ye 0199517292


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

10 warna baju lace available..

Sebelum ni dah update warna baju lace yang cutomer suka tanya.tapi susah nak dapat stok iaitu putih , cream dan pink belacan. Tapi sekarang stok dah ada ye. Cepat2 grab kalu berminat ye.

Selain itu ada 7 warna lain yang nak diupdate iaitu hitam, kelabu, dark blue, merah, turquiose, maroon dan peach. Jemput cuci mata ye. Mana tau ada yang berkenan dimata dan hati sekali..

Ukuran untuk baju lace adalah:

Bahu 14 - 16"
Dada 34 - 38"
Labuh 29"
Labuh tangan 23"



Baju lace hitam


Baju lace grey


Baju lace dark blue


Baju lace merah


Baju lace turquiose


Baju lace maroon


Baju lace peach

Untuk stok terbaru baju lace, terdapat dalam 10 warna yang menarik iaitu putih, peach, maroon, hitam, dark blue, kelabu, pink belacan, cream, merah, turquiose. Boleh tengok pic kat sini ye http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/09/baju-blouse-lace-yang-gojess-dah-kembali.html

Kalau usha baju lace cream, pink belacan dan putih boleh singgah sini ye http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/09/baju-lace-putih-cream-dan-pink-belacan.html mana tau ada yang berkenan di hati dan mata

Selamat usha2 la ye. Mana tau sesuai untuk hari raya haji nanti.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -
http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS /Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Sabtu, 21 September 2013

Baju lace putih, cream dan pink belacan dah kembali dengan harga lebih murah ye..

Maaflah sebab panjang lebar lak tajuk. Yang pasti warna yang favorite semua dah kembali dengan harga yang murah dan berbaloi2 untuk poket anda. Peminat setia lace putih, cream.dan.pink belacan..stok available ye.

Jemput cuci mata ye. Mana tau ada yang berkenan dimata dan hati sekali..

Ukuran untuk baju lace adalah:
Bahu 14 - 16"
Dada 34 - 38"
Labuh 29"
Labuh tangan 23"


Baju lace Putih


Baju lace Pink belacan


Baju lace Cream

Untuk stok terbaru baju lace, terdapat dalam 10 warna yang menarik iaitu putih, peach, maroon, hitam, dark blue, kelabu, pink belacan, cream, merah, turquiose.
Boleh tengok pic kat sini ye http://kedaiserbanekakelantan.blogspot.com/2013/09/baju-blouse-lace-yang-gojess-dah-kembali.html

Selamat usha2 la ye. Mana tau sesuai untuk hari raya haji nanti.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -
http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Jubah Lyra 2tone yang comel (update gambar setiap baju lak)

Assalamualaikum dan selamat pagi sabtu semua.. berhujung minggu la ye. Bagi yang bercuti selamat bercuti dan bagi yang bekerja selamat bekerja la ye. Rezeki untuk.family juga kan. Semoga lebih rezeki yang akan menunggu anda.. insyaallah.

Peminat jubah lyra.. dapatkan jubah lyra 2toner warna dengan harga menarik tertarik ye..harga serendah rm70 free postage terus sampai ke rumah anda ye.. jimat minyak, masa dan parking kan. Sesuai untuk saiz S dan M. Tapi boleh double check ukuran, kalau muat ok je.

Ukuran untuk jubah lyra 2 tone warna nie adalah ::

Bahu 15"
Dada 36"
Labuh 55"
Labuh tangan 23"

Jom cuci mata tengok jubah lyra lak ye (maaf anda gambar tak cantik, tak memang cantik ye). Dihiasi denga kerawang kat leher dan tangan.


Jubah lyra - hitam merah


Jubah lyra - turquiose hitam


Jubah lyra - pink kelabu

Comel2kan.. kalau ada berminat boleh roger2..
Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -
http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Jumaat, 20 September 2013

Jubah lyra 2 tone yang comel.

Maaf la ye sebab asyik update bab pakaian je.. passion dah bertukar kot?? Kesihatan dan kecantikan memang menjadi passion utama kemudian diikuti bab pakaian lak.. ada impian nak buka kedai sendiri la kata. Maaflah sebab melalut lak.

Jom cuci mata tengok jubah lyra 2tone yang menarik dan comel nia. Siap ada kerawang comel kat leher dan pergelangan tangan. Memang sesuai sangat untuk hari raya haji akan datang. Harga pengenalan pun sangat-sangat murah iaitu serendah rm70 termasuk postage.. insyaallah terus sampai kat depan rumah anda.



Untuk pengenalan ini, jubah lyra 2 tone ada 3 warna dulu ye iaitu hitam merah, turquiose hitam dan pink kelabu.

Ukuran untuk jubah lyra 2 tone yang gojess ini adalah::

Bahu - 15"
Dada - 36"
Labuh Jubah - 55"
Labuh tangan - 23"

Kalau berminat cepat2 pm ye sebelum sold out lak.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot.com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -:
http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Khamis, 19 September 2013

Baju blouse lace yang gojess dah kembali

Alhamdulillah, petang tadi berpeluang juga untuk restok baju blouse lace. Untuk september ini dapatkan baju lace dengan harga yang sangat menarik dan tertarik ye. Serendah RM45 untuk tops lace sahaja dan Free Postage ye. Bukan apa sebab dah jumpa supplier yang murah2.. so apa salah bagi harha menarik untuk semua customer tersayang.. insyaallah lebih banyak anda beli lebih murah dan murah.



Kali ini lebih banyak pilihan tapi siapa cepat dia dapat sebab stok sangat terhad ye. Bagi peminat baju lace putih dan cream...boleh pm laju2 sebab available sekarang dari tarikh dan masa post ini.

10 warna baju lace yang available adalah putih, peach, maroon, turquiose, merah, pink belacan, cream, dark blue, kelabu dan hitam..

Nak beli tops lace sahaja pun boleh dan beli sepasang pun boleh mengiku warna skirt mermaid yang available ye..

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -
http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Fishtail Dress yang Gojesss..

Dress terbaru di Jom Singgah Shoppe dan boutique tapi takda terbaru sangat kat pasaran. Walaubagaimanapun, memang suka dress fishtail sebab kain cotton yang lembut sangat. Sejuk je bila memakainya.. yang pasti fishtail dress memang comel dan murah. Harga termurah hanya di Jom Singgah Shoppe dan Boutique ye.

Jom cuci mata dulu ye. Manatau berkenan di hati dan mata yang memandang.



Ada 3 jenis design yag menarik. Ada warna kuning corak bunga hitam, hitam corak bunga purple dan purple corak bunga putih. Fishtail dress memang comel dan kain sangat berkualiti ye.

Ukuran untuk fishtail dress adalah::
Bahu - 15"
Dada - 34"
Labuh depan - 37"
Labuh belakang - 52"
Labuh tangan - 23"
** Sesuai untuk pemakai yang tinggi 155cm keatas dan sesuai utk saiz S dan M.

Harga yang ditawarkan sangat berpatutan ye iaitu::

Dress RM70
Sepasang RM100

Skirt yang dipadankan adalah skirt mermaid yabg gojess dan beralun ye..

Jom cuci mata tengok setiap design lak..








Kalau dah berkenan dihati dan di mata, sila roger owner for best price. Mana tau boleh dapat diskaun lagi ke..insyaallah.

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -
http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Selasa, 17 September 2013

Skirt Kembang sangat2 sesuai untuk saiz plus2

Mencari skirt yang sesuai. Skirt kembang yang comel ni pun sesuai sangat bagi yang saiz plus2 ye. Material rayon dan sangat lembut dan sejuk gitu.

Jemput cuci mata ye. Skirt kembang ini ada dalam 5 warna yang menarik tertarik ye iaitu pink, purple, hitam, coklat dan kelabu













Dah cuci mata. Kalau berkenan dimata dan hati jemput beli ye. Harga serendah rm30 termasuk postage. Kalau beli lebih insyaallah lebih murah ye..Semua harga murah dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::

http://www.jomsinggah.com
http://www.kedaiserbanekakelantan.blogspot .com
http://mcna-health.blogspot.com/http://sharecrite.blogspot.com/

FB - http://www.facebook.com/pokoksena85

FanPage -
http://www.facebook.com/JomSinggah09
https://www.facebook.com/JomSinggahShoppe
https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13

Email - pokoksena85@yahoo.com SMS / Whatsapp - 0199517292

Serius buyer boleh msg https://www.facebook.com/messages/JomSinggahShoppe

posted from Bloggeroid

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...