Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Isnin, 5 Ogos 2013

Tips Memilih Warna yang sesuai untuk bangkitkan mood baikWarna Bangkitkan Good Mood

1) Kuning

Warna cerah yang satu ini memang sudah terkenal memberikan kesan kegembiraan dan keceriaan. Sesuai Dengan penelitian yang dilakukan, warna kuning mampu merangsang otak agar lebih aktif dan meningkatkan energi kamu. Dengan begitu, kamu pun mampu tampil lebih semangat dan ceria.


2) Biru

Warna alam lainnya yang mampu memberikan ketenangan adalah warna biru. Warna biru mampu membangkitkan gelora semangat kamu dengan kesan lembut yang menawan.

3) Merah

Warna merah menyala merupakan warna yang sangat menarik setiap mata untuk melihat. Jika di dalam kebudayaan Tionghoa warna merah ini melambangkan kebahagiaan, memang seperti itulah kenyataannya. Warna merah ini mampu memberikan efek bahagia, semarak, dan membangkitkan semangat bagi setiap orang yang melihatnya. Selain itu, secara psikologis, warna merah mampu memotivasi dan memunculkan gairah dari dalam diri. Karena itulah, warna merah ini identik dengan kesan sexy, berani, dan percaya diri. Jadi, untuk penampilan yang extraordinary tersebut, andalkan saja warna merah.

4) Hijau

Warna hijau merupakan warna alam yang memberikan kesan natural. Warna hijau ini sangat baik bagi kamu yang mudah marah atau tersinggung, karena warna hijau ini mempengaruhi mood kamu untuk menetralkan perasaan cemas dan memberikan kedamaian dan ketenangan. Sekarang gak heran kan kenapa warna hijau digunakan sebagai seragam di rumah sakit?

5) Orange

Orange merupakan perpaduan dari warna merah dan kuning. Perpaduan dari kedua warna ini mampu membangkitkan semangat ceria, antusias, dan kreativitas kamu saat melihatnya. Gak heran jika warna orange ini banyak menjadi pilihan fashionista untuk memberikan penampilan yang berkesan atraktif.


kredit - https://www.facebook.com/JomShoppingPakaianMuslimah

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
FanPage - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Fanpage - https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI 

Jawapan SegeraName:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...