Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Khamis, 29 Ogos 2013

Update Skirt Mermaid yang cantik..

Maaf la ye sebab update gambar skirt mermaid lagi. Yang ni gambar setiap warna ye. Gambar close up agak berbeza gambarnya (maklumlah guna tepon cikai je kan) tapi yang gambar penuh agak2 lebih kurang dengan gambar sebenar ye. Terdapat hampir 15 warna yang boleh dipilih ye tapi pic skirt mermaid kat bawah hanya 12pcs je.. Jemput la cuci mata, insyaallah harga menarik menanti anda ye.

Skirt Mermaid Pink
Skirt Mermaid Pink

Skirt Mermaid yang comel dan gojess..

Jom cuci mata tengok skirt mermaid yang comel lotte ni. Dapatkan skirt mermaid dengan super dooper murah untuk minggu sahaja. Terdapat banyak warna yang menarik hati. Hitam, coklat, biru, dark blue, purple antara yang menjadi pilihan ramai. Manakala lain color pulak kebamyakan match dengan tops lace yang gojess ala2 scha alyahya, sememang menjadi pilihan ramai sebab cantikkan.

Skirt Mermaid - Turquiose, Hijau, Pink, Biru
Skirt Mermaid - Turquiose, Hijau, Pink, Biru

Rabu, 28 Ogos 2013

[Terhad] Seluar Alladin dengan harga yang sangat murah

Tercari seluar alladin yang murah dan cantik. Material rayon - kain lembut dan sejuk, melondeh ke bawah dipakai..so takda la nampak sangat tercekik kat bawah. Untuk 10 orang terawal akan mendapat harga yang sangat murah ye.. penjimatan berganda untuk pembelian 2helai dan keatas.

Sesuai untuk saiz plus2 juga sebab saya juga saiz plus2 dan sukakan seluar alladin dan seluar pallazo yang jenis kain nie..lembut je.. Pilihan warna juga banyak tau.. nak yang biasa2, nak color striking pun ada juga.. semua ada la ye. Harga pun murah2 ye..berbaloi2 dengan harga seluar alladin nie ye, serendah RM35, FREE POSTAGE ( untuk minggu ada harga runtuh, sila pm laju2 utk special price ye)

Nak murah lagi?? PM laju2 ye.. memang tak rugi la ye dengan beli seluar alladin nie, lebih banyak beli.. beli banyak beli ye



Seluar Alladin
Seluar ALLADIN (murah2 tau)

[Terhad] Baju lace dengan penjimatan yang berganda (Penjimatan 10%)..memang murah oooii



Alhamdulillah, baju kurung lace antara hot item kat Jom Singgah Shoppe dan Boutique. Terima kasih ALLAH dengan rezeki ini. Insyaallah, dapatkan baju lace tops serendah RM55 free postage atau pembelian sepasang dengan RM90 free postage hanya dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique, cantik dan sangat MURAH. Sesuai dipakai dimana sahaja kerana baju ini simple dan menarik. 

Tetapi untuk post ini, saya nak offer 10% dari harga yang ditawarkan (untuk pembelian sepasang sahaja). Terhad untuk 10 orang terawal sahaja ye. Jom grab baju kurung lace dengan harga yang sangat menarik untuk 10 orang terawal sahaja.

Antara warna yang masih avaible baju lace tops adalah merah, maroon, hitam, dark blue, peach, grey, turquiose dan pink belacan (Cream pun dah sold out ye)
Ukuran Baju Lace tops

Bahu: 14inci (max 16inci)

Dada : 34inci (max 38inci)

Labuh Tangan : 23inci

Labuh Baju : 29inci (bahu ke hujung baju)


Jom cuci mata dulu tengok mana tau ada yang berkenan : 

Baju Kurung Lace - Turquoise
Baju Kurung Lace - Turquoise

Harga - RM90 Free Postage

Free Size - Muat sampai saiz 38

Selasa, 27 Ogos 2013

Pesakit PCOS berjaya hamil dengan mengamalkan natural supplemen SHAKLEE | JOM SINGGAH..

Pesakit PCOS berjaya hamil dengan mengamalkan natural supplemen SHAKLEE | JOM SINGGAH..

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakitSila PM utk mendapatkan detail mengenai produk:

Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Isnin, 26 Ogos 2013

Skirt Pallazo yang comel dan murah gitu

Assalam dan selamat malam semua,

Jemput cuci mata tengok skirt pallazo ye, mana tau ada yang berkenan dihati. Harga untuk skirt pallazo pun sangat murah ye.. memang berbaloi terus sampai ke rumah anda, jimat dari semua segi. Terdapat dalam 8 warna menarik skirt pallazo iaitu  oren, biru laut, kelabu, hijau, hitam, brown, pink dan purple. Pilih mana yang berkenan ye.. Boleh match dengan baju lace dan retro juga.

skirt pallazo ni free saiz tapi pinggang agak kecik sedikit. Ukuran pinggang 24", punggung 40" labuh 30".
skirt pallazo memang jenis skirt kembang tapi pinggan kecik sedikit bagi yang plus saiz, tapi boleh memeri dr 24" hingga 26" gitu la.

Skirt Pallazo Oren
Skirt Pallazo Oren

Sabtu, 24 Ogos 2013

Skirt Pallazo dengan harga yang sangat murah

Bukan setakat seluar palazzo saje tapi skirt pallazo pun ada tau. Memang cantik skirt pallazo ni, kembang dari atas. Jom la cuci mata dulu mana tau berkenan dihati. Harga pun sangat menarik dan tertarik ye iaitu serendah RM30 termasuk postage ye. Kalau berdekatan dengan batang kali, boleh singgah kat rumah dah dapat harga special.. sangat2 murah la..


Skirt Pallazo dengan harga murah
Warna skirt pallazo diatas - oren, hitam, biru, coklat

Jumaat, 23 Ogos 2013

Tips Murah Rezeki

15 Tips Murah Rezeki : Ustazah Nor Bahyah

Salam Jumaat dan semoga lebih banyak rezeki untuk harini. Amin

Rezeki merupakan pemberian Allah kepada makhluk yang bergelar manusia, contoh paling mudah adalah wang ringgit. namun, rezeki bukanlah hanya harta semata-mata, tapi lebih kepada sesuatu yang memberi manfaat kepada penerimanya. Udara, Air, Cahaya Matahari, Hasil Hutan, Hasil Menangkap Ikan, dan Makanan merupakan contoh rezeki. setiap orang pasti mahu rezeki yang murah,

Jom tengok 15 tips dari ustazah nor bahyah mengenai murah rezeki, semoga bermanfaat utk semua ye.



-Membantu Penuntut Ilmu

Rabu, 21 Ogos 2013

Tips Kecantikan: Tips Kulit Cantik Berseri, Sihat dan Awet Muda

Bila cakap bab cantik berseri, semua orang nak kulit cantikkan. Jom baca tips untuk kulit cantik berseri, sihat dan awet muda.

Pakai Sunblock

Ramai wanita yang tidak mengendahkan kegunaan sunblock pada kulit tubuh dan wajah. Padahal sunblock sangat penting untuk melindungi kulit dari bahaya sinar matahari yang menyebabkan kerutan, dan cancer kulit. Gunakanlah sunblock sebelum melakukan aktiviti di pagi hari dengan kandungan minimal SPF 15 setiap hari.

Membersihkan Wajah Sebelum Tidur

Lelah bekerja membuat wanita malas membersihkan make-up dan terus tidur. kadang-kala tertidur di kala "nak rehat jap". Make-up yang dibiarkan semalaman pada kulit boleh menutup lubang pori-pori yang menyebabkan kulit berjerawat. Wajah yang bersih membuat kulit boleh bernafas dan ikut sama "berehat".

Ahad, 18 Ogos 2013

Tips Kekeluargaan : 10 Tips Menjadi Isteri Solehah

PERNIKAHAN merupakan permulaan kepada sebuah hidup yg dipenuhi dengan tanggungjawab sebagai suami dan isteri dan juga tanggungjawab sebagai ibu dan bapa. Sekiranya kita bijak melayari bahtera rumahtangga, kita akan belayar di lautan yang tenang dan membahagiakan.
Bukan badai, ombak besar atau ribut taufan yg diharapkan, tetapi cukuplah sekadar ombak kecil yg akan lebih merapatkan hubungan dan meningkatkan kefahaman antara pasangan.
Dibawah ini merupakan kata-kata yang diucapkan oleh Umamah binti Harith kepada anak perempuannya yang bakal  menikah dengan seorang Raja Yaman iaitu Al-Harith bin Amru.

Daku Amat Menyintai Mu

”Wahai puteriku, aku ingin memberitahumu sepuluh perkara sebagai pedoman dan panduanmu dalam melayari alam rumahtangga nanti”

1 - "Jalinkan hubungan dengan suamimu penuh ketaatan, perhatikan tempat menjadi kesenangannya dan jangan sampai dia melihat kepada sesuatu yang buruk atau tercium sesuatu yang busuk".

Konsisten dengan Set Budget Slimming, 10kg dalam masa setahun | JOM SINGGAH..

Konsisten dengan Set Budget Slimming, 10kg dalam masa setahun | JOM SINGGAH..

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.









KESIHATAN ITU KEKAYAAN yang tak ternilai harganya..

Sila PM utk mendapatkan detail mengenai produk dan pelbagai tawaran HEBAT menanti anda::
 
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292
Your Shaklee Independent Distributor (ID - 854784)

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI  
Atau msg direct kat FB ye :: https://www.facebook.com/messages/JomSinggah09

Jumaat, 16 Ogos 2013

[Sponsor GA] Settle hutang hadiah GA

Alhamdulillah, settle juga packing hadiah sponsor untuk GA. Owner Jom Singgah Shoppe dan Boutique sangat2 memohon maaf atas kelewatan mengepos hadiah GA ye. Bagi yang mengikut blog ini, tentu perasaan owner bertungkus lumus dalam menyiapkan 70 kg popia simpulan kasih.




Untuk batch kali, saya pos adalah tasbih digital. Untuk pemenang Shiseido Black Mask sila pm lagi sekali dalam seminggu ini ye sementara menunggu stok baru sampai. Hanya tasbih digital yang ready stok. Harap bersabar semua ye. Anda pasti menerima hadiah GA tersebut tapi lambat sket ye.

Sekali lagi saya memohom maaf ye.

Khamis, 15 Ogos 2013

Blouse Peplum Double Layer yang cantik dan murah

Blouse Peplum Double layer yang sangat comel. Kaih lyra lembut dan selesa dipakai. Sesuai dipakai untuk jalan-jalan dan untuk pergi kerja juga.

Harga terbaik dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique sempena syawal ini. Dapatkan Blouse peplum double layer dengan harga yang sangat murah serendah RM25 sehelai atau RM30 termasuk postage..senang kira la. Murah-murah je sementara stok masih ada dan stok sangat terhad ye. Dalam seminggu ini boleh COD area kuantan je tapi tak lama lagi nak balik Batang Kali dan meneruskan kerja macam biasa lak..


Untuk blouse peplum double layer, terdapat 3 warna menarik juga iaitu Biru, Pink dan Merah. Free Size dan muat hingga saiz L, lagipun blouse peplum nie memberi dan selesa dipakai. Kalau nak cantik lagi boleh match dengan skirt mermaid yang gojes dan cantik beralun-alun



Blouse Peplum Double Layer - DARK BLUE
Blouse Peplum Double Layer - DARK BLUE

Rabu, 14 Ogos 2013

Blouse Peplum Single Layer dengan harga yang sangat MURAH


Peminat blouse peplum single layer macam gambar kat bawah nie.. Dapatkan blouse peplum single layer dengan harga yang sangat murah, hanya dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique. Sempena syawal ini, Jom Singgah Shoppe dan Boutique menawarkan blouse peplum dengan harga murah serendah RM25 sehelai atau RM30 untuk termasuk postage. Murahkan.. Terus sampai ke rumah anda tanpa perlu bersesak, duit minyak, duit parking dan masa.

Untuk blouse peplum single layer ini terdapat dalam 3 warna yang menarik iaitu oren, dark blue dan merah. Stok sangat terhad ye. Muat sehingga saiz S - M, L pun muat tapi agak ketat sket la ye.


Blouse Peplum Single Layer - OREN
Blouse Peplum Single Layer - OREN

Selasa, 13 Ogos 2013

[Offer Syawal] Skirt Mermaid denga harga MURAH

Nak skirt mermaid murah, jom cuci mata dulu. Untuk sementara ini, skirt mermaid yang avaible adalah skirt mermaid warna hitam, biru, purple dan pink sahaja ye. Dapatkan skirt mermaid dengan harga offer sempena syawal ini. Harga murah dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique.

PM laju2 kalau betul2 berminat ye. Skirt mermaid dengan harga yang sangat murah ye


Skirt Mermaid Purple
Skirt Mermaid Purple

[Offer Syawal] Blouse Peplum Double Layer



Blouse Peplum Double Layer
Blouse Peplum Double Layer




Ni blouse peplum double layer.. awal2 tadi update tentang offer syawal untuk blouse peplum single layer. Harga terbaik dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique sempena syawal ini. Dapatkan Blouse peplum double layer dengan harga yang sangat murah serendah RM25 sehelai atau RM30 termasuk postage..senang kira la. Murah-murah je sementara stok masih ada dan stok sangat terhad ye. Dalam seminggu ini boleh COD area kuantan je tapi tak lama lagi nak balik Batang Kali dan meneruskan kerja macam biasa lak..

Isnin, 12 Ogos 2013

[Offer Syawal] Blouse Peplum Single Layer

blouse peplum single layer
Blouse Peplum Single Layer
 
Sementara masih mood raya, rasa nak wat offer harga runtuh untuk blouse peplum. Ada 2 jenis blouse peplum iaitu blouse peplum single layer dan blouse peplum double layer (akan diupdate sekejap je lagi).

Ahad, 11 Ogos 2013

Selamat Hari Raya dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique



Disebabkan internet sangat limited kat kampung, nak post kat blog pun punya la susah tapi masih belum terlambat untuk kami ucapan selamat hari raya kan.

Kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Semoga raya tahun ini memberi seribu makna untuk anda sekeluarga ye. Semoga bergembira di hari lebaran ye.

Isnin, 5 Ogos 2013

Tips Memilih Warna yang sesuai untuk bangkitkan mood baik



Warna Bangkitkan Good Mood

1) Kuning

Warna cerah yang satu ini memang sudah terkenal memberikan kesan kegembiraan dan keceriaan. Sesuai Dengan penelitian yang dilakukan, warna kuning mampu merangsang otak agar lebih aktif dan meningkatkan energi kamu. Dengan begitu, kamu pun mampu tampil lebih semangat dan ceria.

Last COD Popia Simpulan Kasih 12Kg



Alhamdulillah.. last order sudah sampai kat tuan masing-masing la agak2 nya sebab sume order dari kawan - kawan encik suami. Tu kira last order untuk tempahan popia simpulan kasih untuk puasa ni. Insyaallah bagi yang masih nak order boleh je tapi lepas raya ye dan minimun order dalam 2kg ye..

Ahad, 4 Ogos 2013

Tips balik kampung sempena Raya Aidilfitri

Alhamdulillah order popia simpulan kasih dah settle, so time untuk mood raya lak tapi suan gak suami tak dapat balik raya. Tapi alang2 cuti lama balik je la kampung..boleh je kan.

Highway pun dah start penuh dengan keta. Semua orang kebanyakkan dah meninggalkan bandar dan menuju ke kampung halaman masing2. Apa2 pun just nak share tips untuk balik kampung sempena raya.

Maklumkan kepada jiran/polis

Pastikan sebelum korang nak balik kampung tu berpesan-pesanlah dekat jiran untuk tengok-tengokkan rumah kita. Sebab tu lah pentingnya semangat berjiran ni kan. Kalau jiran pun pakat-pakat balik kampung jugak, bolehlah maklumkan dekat balai polis yang berhampiran berapa hari korang takda dekat rumah. Dapatlah polis buat rondaan kalau ada yang maklumkan dekat dorangkan.

Sabtu, 3 Ogos 2013

Settle order popia simpulan kasih..

Alhamdulillah..syukur sangat sebab sempat menyiapkan semua order untuk customer tersayang dalam linkungan 70kg plus2 gak la.. Insyaallah tahun depan nampak gayanya kena wat awal sket la. Takda menganggu aktiviti lain.

Terima kasih kepada semua customer yang sudi singgah dan beli popia simpulan kasih dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique ye. Sambil-sambil jemput la cuci mata tengok produk lain kat Jom Singgah Shoppe.

Jumaat, 2 Ogos 2013

Tempahan Popia Simpulan Kasih paling gempak, 70kg..

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat dengan nikmat yang terperi dariNYA.. tahun nie order yang paling banyak untuk popia simpulan kasih berbanding tahun sebelum nie. Nasib baik ada kombinasi adik beradik yang gempak so sempat la siapkan order untuk bulan puasa nie..

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...