Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Selasa, 30 Julai 2013

COD Popia Simpulan Kasih.. 22kg


Nie pic yang delivery, maaf la kualiti teruk sket ye.

Alhamdulillah, harini settle deliver 22KG popia simpulan kasih kat area subang jaya.. syukur sangat sebab menyiapkan order untuk customer setia aka pemborong simpulan kasih. Tup..tup nak plus order lagi..kalau ada berkesempatan boleh buat sebelum balik raya minggu depan.

Ahad, 28 Julai 2013

Baju kurung lace Cream kembali



















Bagi peminat baju kurung lace cream, stok akan avaible esok atau lusa ye tapi stok sangat terhad ye. Kalau rasa terbaca post pasal baju kurung lace cream, pm laju2 ye mana tau ada stok lagi.

Sabtu, 27 Julai 2013

Skirt Mermaid Murah :: Suka sangat bila customer sukakan skirt mermaid nie



Alhamdulillah, suka sangat bila dapat respon yang positif dari customer2 nie..

Baju Kurung Lace Turquoise kembali



Masa baju kurung lace turquoise sold out ramai lak yang tertanya-tanya pasal baju kurung lace turquoise ni.

Balik kampung pun settle order popia simpulan kasih



Alhamdulillah, sepanjang seminggu duk lepak kat kampung dapat gak siapkan 25kg popia simpulan kasih.

Ahad, 21 Julai 2013

Harga Murah Skirt Mermaid masih berlangsung

Alhamdulillah, sejak mengadakan offer harga runtuh untuk skirt mermaid sambutan agak menggalakkan. Susah nak jumpa harga skirt mermaid serendah RM35 free postage kan?? Kira tengah Murah giler la nie.  Insyaallah, profit yang dapat akan disedekah ke rumah anak yatim ye. Semoga amalan di bulan puasa nie diterima oleh NYA..amin

Bagi peminat skirt mermaid aka skirt salamo dapatkan dengan harga yang sangat murah, hanya dari Jom Singgah Shoppe iaitu serendah RM35 Free POSTAGE ye atau pembelian 2helai skirt mermaid dengan harga yang paling murah RM60 free Postage. Penjimatan Berganda2 ye.. terus sampai ke rumah anda tapi perlu membazir masa, minyak kereta dan parking tapi stok terhad ye.Antara stok avaible adalah hitam, coklat, dark grey, maroon, turquoise (cotton), brown, oren, kuning, purple, pink. Gambar skirt mermaid boleh refer bawah tapi tak semua stok dalam gambar tu ada ye.

Baju Lace Tops serendah RM55 Free Postage

Alhamdulillah, baju kurung lace antara hot item kat Jom Singgah Shoppe dan Boutique. Terima kasih ALLAH dengan rezeki ini. Insyaallah, dapatkan baju lace tops serendah RM55 free postage, hanya dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique, cantik dan sangat MURAH. Cepat2 beli untuk bergaya time raya ini ye sebelum sold out ye.

Antara warna yang masih avaible baju lace tops adalah merah, maroon, hitam, dark blue, peach, grey dan pink belacan (1 last stok untuk seminggu nie, sebab supplier pun dah sold out).

Ukuran Baju Lace tops

Bahu: 14inci (max 16inci)

Dada : 34inci (max 38inci)


Labuh Tangan : 23inci


Labuh Baju : 29inci (bahu ke hujung baju)



Jom cuci mata dulu tengok mana tau ada yang berkenan : 


Baju Kurung Lace - Kelabu
Baju Kurung Lace - Kelabu

Harga - RM90 Free Postage

Free Size - Muat sampai saiz 38

Baju Kurung Lace Turquoise Sold Out untuk sementara

Baju Kurung Lace Turquoise
Bagi peminat baju kurung lace warna turquoise, harap maaf ye sebab stok untuk baju kurung lace Turquoise sold out untuk sementara tapi insyaallah akan di restok secepat mungkin ye. Tapi ada color lain yang mungkin anda berminat ye. Antara baju kurung lace yang avaible adalah merah, hitam, maroon, dark blue, peach, pink belacan dan grey (KLIK SINI untuk melihat warna baju kurung lace). Semua color yang avaible pun sangat cantik dan murah, berbaloi dengan poket anda serendah RM90sepasang dan free postage.

Jumaat, 19 Julai 2013

Shiseido Black Mask Harga Murah RM16 - 10pcs FREE POSTAGE

Dapatkan Shiseido Black Mask untuk tampil cantik raya ini. Produk yang termurah setakat ini. Penyelesaian untuk masalah blackhead dan white head, kalau anda ada masalah ni cepat beli ye.. insyaallah memmang bestlah.. Harga murah lak tu untuk Shiseido Black Mask serendah RM16 untuk 10pcs dan free postage. Murahkan?? Memang murah. Tapi kalau yang nak murah lagi, share dengan kekawan dan beli dengan stok yang banyak, memang lagi murah la..


Tambahan pulak shiseido black mask dengan harga yang paling murah serendah rm16 utk 10pcs dan free postage ye. Lebih banyak pembelian shiseido black mask dan anda layak mendapat harga yang termurah.. Memang murah la dengan kata lainnya.
 

Panduan Pemakanan Sepanjang Ramadhan

Berpuasa biasanya akan mengubah diet harian kita. Seseorang biasanya akan merasa ketidakselesaan perut sepanjang berpuasa. Walau bagai manapun, kesihatan kita masih dapat dikekalkan dengan pengambilan diet yang seimbang dan mencukupi semasa sahur dan berbuka. Pastikan kelima-lima kumpulan makanan iaitu kumpulan nasi, mi, roti, bijirin dan ubi-ubian, kumpulan sayur-sayuran dan buah-buahan, kumpulan ikan, ayam, daging, dan kekacang, kumpulan susu dan produk tenusu serta kumpulan lemak, minyak, gula dan garam diambil mengikut keperluan walau pun semasa dalam bulan ramadhan.
Beberapa tips pemakanan sihat semasa berpuasa adalah seperti :
  1. Pembahagian masa makan yang betul iaitu merangkumi masa berbuka, makan malam dan ketika bersahur bagi mengelak pengambilan makanan berlebihan ketika berbuka sekiranya seseorang tidak mengambil makan malam atau tidak bersahur.
  2. Mengutamakan makanan yang tinggi serat dengan meningkatkan pengambilan bijirin seperti beras perang, roti mil penuh dan kekacang. Selain itu, sayur-sayuran dan buah-buahan juga merupakan sumber makanan yang sangat kaya dengan serat. Pengambilan serat yang tinggi semasa sahur dapat mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama di siang hari dan memberi tenaga agar aktiviti harian dapat dilakukan seperti biasa berbanding bulan-bulan yang lain. Manakala pengambilan serat yang mencukupi semasa berbuka dapat memberi tenaga segera, meneutralkan rembesan asid berlebihan di dalam perut sekaligus dapat mengawal glukosa darah khususnya kepada penghidap diabetes.

Tips Murah rezeki dengan ikatan silaturahim

Sharing dari seorang kawan yang telah menghantar email kat group. Isu yang dikupaskan pun sangat menarik iaitu ikatan silaturahim salah satu cara untuk kita tambah rezeki. Alhamdulilah..



Amalan paling mudah untuk mendatangkan atau murahkan rezeki dan panjang umur ialah menjalinkan silaturahim. Silaturahim adalah ikatan suci dan umat Islam dituntut menjaga dan memeliharanya.

Daripada Anas bin Malik, katanya, dia mendengar Rasulullah SAW bersabda :

“Sesiapa yang ingin dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia menghubungkan silaturahim (hubungan kasih sayang).”

(Riwayat Bukhari)

Khamis, 18 Julai 2013

Shiseido Black Mask penyelesaian untuk blackhead

Alhamdulillah, shiseido black mask antara yang menjadi antara tarikan customer yang mempunyai masalah blackhead dan white head semua tu. 



Tambahan pulak shiseido black mask dengan harga yang paling murah serendah rm16 utk 10pcs dan free postage ye. Lebih banyak pembelian shiseido black mask dan anda layak mendapat harga yang termurah.. Memang murah la dengan kata lainnya.

Kenalkan Si Manja dengan Huruf Hijaiyah



Sotfbook Islamic yang menjadi favorite ibu2 kat luar sana untuk si manja tersayang.

Kenalkan si manja dengan huruf hijaiyah bermula dari umor setahun ke atas. Mungkin masa tu baby tau sangat perkataan tapi bila dah selalu diperkenalkan dan dibacakan dengan huruf2 sebegitu bolehlah menarik minat si manja untuk si manja.

Rabu, 17 Julai 2013

Seluar alladin Murah serendah RM35 Free Postage

j
jom dapatkan seluar alladin dengan harga yang  murah serendah RM35 free postage ye.. memang murah ye. Kalau pembelian lebih dari satu helai, insyaallah harga yang lebih murah untuk  anda semua ye. Harga terbaik dan termurah, hanya dari Jom Singgah Shoppe dan Boutique ye. Warna yang avaible adalah Merah, Purple, Maroon, Coklat, Kelabu  Gelap, Hijau,  Coklat Muda, Hitam

Seluar Alladin - kain Cotton
Seluar Alladin - kain Cotton

[Terhad] Skirt Mermaid dengan Harga Murah RM35 Free Postage


Bagi peminat skirt mermaid aka skirt salamom dapatkan dengan harga yang sangat murah, hanya dari Jom Singgah Shoppe iaitu serendah RM35 Free POSTAGE ye atau pembelian 2helai skirt mermaid dengan harga yang paling murah RM60 free Postage. Penjimatan Berganda2 ye.. terus sampai ke rumah anda tapi perlu membazir masa, minyak kereta dan parking tapi stok terhad ye.Antara stok avaible adalah hitam, coklat, dark grey, maroon, turquoise (cotton), brown, oren, kuning, purple, pink. Gambar skirt mermaid boleh refer bawah tapi tak semua stok dalam gambar tu ada ye.


Skirt Mermaid
Skirt Mermaid
Warna yang avaible :
hitam, coklat, dark grey, maroon, turquoise (cotton)
brown, oren, kuning, purple, pink


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
FanPage - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Fanpage - https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI 

Pemborong Popia Simpulan Kasih masih dialu2kan ye.

Popia simpulan kasih
Popia Simpulan Kasih



Packaging Popia Simpulan Kasih - 1kg
Packaging Popia Simpulan Kasih - 1kg



Assalamualaikum dan selamat pagi semua.

Sejak akhir2 asyik post pasal popia simpulan kasih sebab dalam proses menyiapkan order dan kalau sempat buat untuk disedekahkan juga. Apa2 pun selamat cuci mata dengan popia simpulan kasih ye, insyaallah dijamin sedap dan berbaloi dengan setiap pembelian anda ye. 

Selasa, 16 Julai 2013

COD Popia Simpulan Kasih



Malam bersempatan nak cod popia simpulan kasih kat area selayang dalam 5kilo. Satu balang berat lebih kurang 1kg plus..tambah tolak berat bekas..so popia simpulan kasih dalam sekilo gak la ..hahah.

[Terhad] Pallazo Lyra dengan Harga MURAH serendah RM30 Free POSTAGE


Alhamdulillah ramai peminat pallazo kain lyra nie ye. Dapatkan seluar pallazo dengan harga yang tertarik menarik iaitu serendah RM30 Free Postage untuk stok terhad ye. Untuk serius buyer sangat dialu2kan ye. Insyaallah harga lebih murah untuk pembelian banyak helai ye. Warna yang ada untuk seluar pallazo adalah hitam, coklat, kelabu gelap, kelabu cerah, biru, purple, maroon, kuning dan pink. Antara yang menjadi adalah warna hitam dan coklat sebab senang nak matching semua baju.  Pallazo boleh dipakai dengan blous, memang cantik, ala2 skirt dah ye. Kalau nak skirt Pallazo pun ada juga -- KLIK SINi untuk melihat skirt pallazo ye, sememangnya cantik ye

Seluar Pallazo Lyra dengan harga Murah RM35 free postage
Seluar Pallazo Lyra..  

Tips Diet : 5 Tips Diet Bulan Puasa.

Bulan puasa bulan yang sesuai untuk kurus kan, tu pun kalau pemakanan semasa sahur dan berbuka dijaga la dan bukan makan mengikut nafsu semata. Jom baca 5 tips diet untuk bulan puasa ye, sharing dari blog zamzoro.com

Tips Diet Bulan Puasa - Juadah Berbuka Puasa
kredit pic - zamzoro.com

Tips Diet Bulan Puasa – Jangan Makan Terlalu Banyak.

Jangan Makan Terlalu Banyak.

Panduan ini sangat penting! Korang kena elakkan untuk makan dalam jumlah yang terlalu banyak. Pasti korang fikir makan dengan banyak dapat memastikan diri kekal kenyang untuk tempoh seharian berpuasa. Perbuatan sebegini tidak membawa apa-apa erti kerana ia sama sekali tidak dapat membantu korang kekal kenyang dan terus bertenaga sepanjang hari.

Shiseido Black Mask dengan Harga MURAH serendah RM16 -->> 10pcs FREE POSTAGE

Harga baru untuk Shiseido Black Mask yang tengah famous sekarang nie.. Alhamdulillah, makin hari makin mendapat sambutan terutama untuk masalah blackhead dan whitehead.

Dapatkan Shiseido Black Mask ye dengan harga yang sangat menarik tertarik ye. Memang sangat murah, serendah RM16 utk 10pcs ye.. lebih murah masa harga yang diperkenalkan sebelum nie (sebab dapat supplier yang lebih murah, so dapat la jual dengan harga yang sangat murah ye)

10pcs --- RM16 (Minima)
20pcs --- RM25
30pcs --- RM30
50pcs --- RM45
100pcs -- RM75
200pcs -- RM140

FREE POSTAGE yeee

Isnin, 15 Julai 2013

Azab Wanita dan Lelaki yang Meninggalkan Solat




Sempena bulan puasa yang penuh barakah ini, mari muhasabah diri,mari jadikan diri kita takut pada azab Allah. Peringatan untuk diri sendiri tentang azab bila meninggalkan solat dan peringatan untuk sesama saudara islam. 

Apa akan terjadi bila kita meninggalkan solat fardhu yang wajib ke atas kita?

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
“Barangsiapa yang memudahkan dan mensia-sia akan sembahyang lima waktu, nescaya akan diseksa oleh Allah SWT dengan lima belas siksa. Enam didalam dunia, tiga ketika hendak mati, tiga didalam kubur, dan tiga lagi semasa waktu bangun dari kubur menuju akhirat”

Pemborong Popia Simpulan Kasih Dialu2kan

Assalamualaikum dan selamat pagi ye. 

Semoga pagi ini ceria2 selalu, dah masuk hari keenam kita berpuasa ye. Dan dah 5 hari saya berpindah ke rumah baru (rumah sewa je tapi kawasan lain iaitu Batang Kali, Selangor) . Semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang puasa nie dan bila2 pun..Amin.
Popia Simpulan Kasih yang dah siap digoreng
POPIA SIMPULAN KASIH

Proses Membuat Popia Simpulan Kasih

Sekarang dah ramai yang start order popia simpulan kasih. Alhamdulillah rezeki di bulan puasa.Maaf la ye kalau gambar kurang memuaskan.



Ahad, 14 Julai 2013

Restok Baju Kurung Lace dan Retro


Insyaallah tengahari ini akan keluar untuk restok baju kurung lace dan retro. Dua jenis baju kurung ini memang antara hot item untuk pengemar baju kurung dan dipadankan dengan skirt mermaid ye. Memang trend sekarang baju kurung dipadankan dengan skirt mermaid aka skirt Saloma. yang penting cantik bergaya plus nak raya pulak bulan depan. Bagi yang masih mencari baju kurung yang sesuai apa kata cuci mata tengok design baju kurung yang berkenan di hati ye. Bagi yang berminat nak borong baju kurung lace dan retro  juga sangat dialu2kan ye.

Cuci mata tengok design baju kurung lace dan retro ye :

Baju Kurung Lace comel dan MURAH serendah RM90, Free Postage

Baju Kurung Lace Warna Pink Belacan dan Kelabu

Hot & Murah Item :: Baju Kurung Lace dan Retro antara yang mendapat sambutan 

Baju Kurung Retro yang cantik menawan..berbunga2 je.

Siapkan tempahan Popia Simpulan Kasih

Popia simpulan kasih sedap dan murah

Alhamdulillah, dalam proses nak siapkan popia simpulan kasih dan nak buat delivery hari selasa ni. Semalam baru settle 3 kilo popia simpulan kasih. Tempahan banyak lagi yang akan menyusul tapi tak risau sangat kalu tak sempat buat sebab adik dan kakak wat popia simpulan kasih juga, so senang roger2 je la..Bagus betul cooperation adik beradikan. Popia simpulan kasih memang projek setiap tahun, sambil main2 dengan anak boleh buat popia ni sekali.

Sabtu, 13 Julai 2013

Rahsia kecantikan wanita moden dengan bedak arab (RM40 free postage)

Puasa dah masuk hari keempat ye. Tentu tercari produk untuk tampil cantik berseri masa raya nanti kan??



UNTUK WAJAH YANG LEBIH SEKATA, LICIN DAN BERSERI.....INSYA-ALLAH... JOM ORDER BEDAK ARAB.. KOKURYU SUPER SUMMER CAKE POWDER dengan harga yang sangat murah serendah rm40 frer postage tau. Memang murah kan. Bedak Arab merupakan rahsia kecantikan orang arab. Kita pun na cantik gak apa...

Bedak arab didatangkan dengan Kokuryu Beauty Sponge. So dengan pembelian bedak arab, anda layak dapat free postage pastu free sponge lagi ye dengan hanya serendah rm40 free postage. Murah gilerrr kan??

Sunat percepatkan berbuka

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:

”Manusia tidak henti-hentinya mendapat kebaikan selama mereka mempercepatkan berbuka puasa.”

(HR Bukhari dan Muslim)

Pengajaran Hadis:

i) Menyegerakan berbuka adalah antara perkara yang disunatkan di dalam Islam kerana ia membezakan antara cara puasa oarang-orang Yahudi dan Nasrani yang sengaja melambat-lambatkan waktu berbuka.


ii) Agama Islam adalah agama fitrah sesuai dengan manusia dimana kita diperintahkan melambatkan bersahur dan bersegera berbuka bila sampai waktunya. Itulah cantiknya agama Islam yang tidak membebankan umatnya.

Jumaat, 12 Julai 2013

Harga baru Shiseido Black Mask,LEBIH Murah dan Berbaloi


Alhamdulillah, baru2 dapat harga supplier yang sangat murah dan saya sangat berbesar hati untuk memberi harga yang paling murah untuk semua customer ku yang tersayang. Dengan kata lainnya memang murah gilerrr la ye tapi jangan sampai naik giler ye.





sebelum saya offer RM10 -- 7pcs Shiseido Black Mask tetapi sekarang lagi murah ye ::

10pcs --- RM16 (Minima)
20pcs --- RM25
30pcs --- RM30
50pcs --- RM45
100pcs -- RM75
200pcs -- RM140

FREE POSTAGE yeee

FAQ tentang kegunaan Shiseido Black Mask

Alhamdulillah ramai yang berminat dengan SHISEIDO black mask ni. Lagipun shiseido black mask ni sangat Murah dan senang dipakai ye.

Mai saya nak bagi detail macam mana cara pemakaian SHISEIDO MASK ni. sebelum tu kita jawab dulu soalan lazim yang selalu ditanya oleh kebanyakan customer, so lepas ni tak perlu nak ulang2 ye, (FAQ)

1) Apa fungsi shiseido mask ni?

Fungsi dia untuk hilangkan blackhead/whitehead, bulu halus di muka dan jadikan muka lebih licin dan bersih

Baju Kurung Lace comel dan MURAH serendah RM90, Free Postage

Baju kurung lace antara hot item kat Jom Singgah Shoppe dan Boutique ni kerana warna yang cantik dan comel plus la sangat murah berbanding kat pasaran luar. Harga di Jom Singgah Shoppe dan Boutique serendah RM90 free postage sahaja manakala harga pasaran luaran harga baju kurung lace dalam lingkungan RM100 - RM120 ye. Memang berbaloi shopping kat Jom Singgah Shoppe dan Boutique dengan harga yang rendah dan murah serta boleh dapat barangan hingga ke depan rumah anda (jimat masa, tenaga dan parking serta $$ gak la ye). Bagi yang teringin nak tengok macamana rupa baju kurung lace boleh singgah kat area Bandar Utama Batang Kali, Selangor ye.

Bagi yang teringin memilih baju kurung lace, boleh tengok ukuran kat bawah nie sebelum membeli ye (muat untuk saiz S dan M, L tak digalakan takut ketat sangat). Antara warna baju kurung lace yang available adalah Hitam, Merah, Maroon, Dark Blue, Turquiose, Pink Belacan dan Kelabu ye. Skirt anda pilih mengikut citarasa masing2 rasa cantik di mata atau boleh matching ikut gambar kat bawah nie

Bahu: 14inci (max 16inci)

Dada : 34inci (max 38inci)


Labuh Tangan : 23inci


Labuh Baju : 29inci (bahu ke hujung baju)



Jom cuci mata dulu tengok mana tau ada yang berkenan : 


Baju Kurung Lace - Kelabu
Baju Kurung Lace - Kelabu

Harga - RM90 Free Postage

Free Size - Muat sampai saiz 38

Rabu, 10 Julai 2013

TIPS IBU BAPA GENIUS



1. Jangan pukul anak dari lutut ke atas.

2. Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control.

3. Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak.

16 Fakta Menarik Tentang Bayi


cute-baby
kredit  pic - http://pakarcinta.com/
Siapa tak suka bayi kan? Tiba2 nak share pasal baby je tapi owner tak mengandung ye.
 Tapi tak semua tahu fakta-fakta menarik ni, jom sebarkan!
1. Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak membentuk sehinggalah bayi berusia 6 bulan.
2. Bayi tiada air mata. Mereka menangis dan menjerit tetapi air mata sebenar tidak wujud sehinggalah bayi berusia 5 minggu.

Selasa, 9 Julai 2013

5 Perkara Yang Diberi Kepada Umat Islam Sempena Ramadhan

Dari Abdullah bin Umar RA. bahawa Nabi SAW bersabda: 'Puasa dan Al Qur'an memberi syafaat kepada hamba Allah pada hari kiamat. Puasa berkata, 'Wahai Tuhanku, aku telah menghalanginya dari makan minum dan memenuhi syahwatnya pada siang hari, maka perkenankanlah aku memberi syafaat baginya.' Dan Al Qur'an pun berkata, 'Aku telah menghalanginya tidur pada malam hari, maka perkenankanlah aku memberi syafaat baginya.' Lalu syafaat keduanya diterima Allah.'( H.R Ahmad)


Dari Abu Hurairah RA bahwa Nabi SAW bersabda: 'Di dalam bulan Ramadhan umatku diberi lima perkara yang tidak pernah diberikan kepada umat-umat sebelumnya:

Enam Kelebihan Bersahur






Perbezaannya jelas terletak di dalam pengambilan makanan sahur yang mana mereka tidak bersahur. Ramai juga yang tidak menyedari bahawa pada waktu bersahur juga adalah waktu yang mustajab untuk berdoa dan Allah SWT tidak akan menghampakan doa mereka.
Bagi mereka yang bersahur Allah SWT akan memberi keuntungan yang berlipat kali ganda. Selain daripada memperolehi kekenyangan dan kekuatan untuk mengerjakan ibadat puasa pada sebelah siangnya, mereka juga akan memperolehi berkat yang diturunkan pada sepanjang hari mereka melaksanakan ibadat tersebut.

Ketahui 7 Keajaiban Air Mata

Banyak kelebihan menangis nie kan. Bagus juga wanita yang suka menangis,

tetapi bukan orang yang lemah ye.

Keajaiban Air Mata
7 KEAJAIBAN AIR MATA

  1. 1.    Membantu penglihatan

  2. Air mata ternyata membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cecair yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada mata yang boleh membuat penglihatan menjadi kabur.

  1. 2.    Membunuh bakteria

  2. Tidak perlu ubat titis mata, cukup air mata yang berfungsi sebagai antibiotik. Di dalam air mata terkandung cecair yang disebut dengan lisozom yang dapat membunuh sekitar 90-95 peratus bakteria-bakteria yang tertinggal dari keyboard komputer, pegangan tangga, bersin dan tempat-tempat yang mengandungi bakteria, hanya dalam 5 minit

Baju Kurung Kerawang Serendah RM110 FREE POSTAGE

Baju kurung kerawang, baju kurung terbaru dari JOM SINGGAH SHOPPE dan BOUTIQUE ye.. Dapatkan pelbagai baju kurung yang menarik dan murah, berbaloi2 dengan poket andan.

Sangat sesuai untuk yang sukakan baju kurung plain, kerawang warna gold timbul. Sememang cantik dan menawan, harga pun murah. Jom bergaya dengan baju kurung kerawang pada hari raya ini.

Ukuran untuk baju kurung kerawang : 

Bahu : 14 (maximum 16inci)
Dada : 34inci (maximum 40inc)
Labuh Tangan : 21inci
Labuh Baju :30inci


Kain Design Mermaid

Labuh Kain : 37inci
Lilitan Pinggang : 34-38inci


Close up  Baju Kurung Kerawang
Close up  Baju Kurung Kerawang

Untuk ingatan : Perkara Sunat, Makruh dan Yang Membatalkan Puasa


Esok puasa ye semua. Bawah ada list yang perlu dan ditinggal start besok dan sampai bila2 ye.. jadikan amalan lagi bagus apa. peringatan untuk diri sendiri juga..

Ø Perkara-perkara sunat puasa:


a) membanyakkan membaca al-Quran
b) mandi junub sebelum fajar
c) melewatkan sahur waktu imsak
d) berbuka dengan buah tamar dan benda manis
e) membanyakkan sedekah
f) solat terawih
g) segera berbuka bila masuk waktu

Khas untuk Isteri ye :: Petua Memanjakan Suami

manja-isteri

Petua Untuk Memanjakan Suami

1. Suami sentiasa mengidamkan belaian isteri. Tangan isteri mengurut manja kaki yang lenguh atau sekadar mengusap belakang atau lengan ketika menonton televisyen sudah membuatkan suami berasa sangat disayangi.

Kisah Anak Derhaka Belikan Daging Babi Untuk Ibu Berbuka.

Bila baca cerita nie, rasa lain macam je. Sedih, geram semua ada.  Semoga menjadi pengajaran untuk kita semua. Walaupu jahat macamana pun, jangan sampai beli benda yang bukan2 untuk mak ayah kita. Jom la baca dulu kisah nie::


Tak mampu saya nak tahan air mata ketika mendengar kisah benar yang diceritakan oleh seorang ustaz dalam tazkirahnya di sebuah masjid dalam kawasan Jengka baru baru ini. 

Sekitar awal 90an, seorang pemuda 30an menjerit jerit seorang diri di rumahnya tiap kali sampai waktu maghrib terutamanya di bulan Ramadhan, dia meraung setiap hari bagaikan orang diserang histeria.

Jirannya membawa lelaki itu bertemu dengan ustaz tadi yang ketika itu bertugas sebagai pensyarah UiTM Kuantan untuk diubati.

Pemuda melayu itu kemudiannya menceritakan satu peristiwa menyayat hati. Ceritanya beberapa tahun sebelum itu dia tinggal dengan ibunya. Dia seorang yang nakal dan liar. Tidak mengerjakan solat dan berpuasa. Suatu hari ibunya meminta dia belikan lauk untuk berbuka puasa, lelaki itu sedang tidur.

15 Tips Murah Rezeki





Isnin, 8 Julai 2013

Masalah Blackhead?? Atasi dengan Shiseido Black Mask

Masalah blackhead yang ketara?? Apa kata atasi dengan Shiseido Black Mask. Terbaeekkk.. Harga sangat murah RM10 utk 7pcs, ambil 3 set, FREE POSTAGE. Murahkan??

Shiseido Black Mask adalah peel off mask yang berfungsi untuk membuang blackhead dan whitehead.  Shiseido Black Mask akan memudahkan pengguna untuk mengeluarkan blackhead dan tidak merosakkan struktur kulit muka. Ada individu menggunakan kuku untuk memicit blackhead keluar dari kulit wajah. Kaedah tersebut bukan sahaja merosakkan struktur kulit muka tetapi boleh meninggalkan kesan kemerahan di wajah. 

Shiseido Black Mask
Shiseido Black Mask

10 Tips Menarik Tingkatkan Metabolisma Tubuh Badan Anda



Metabolisma dalam badan adalah bergantung kepada individu tersebut. Ada yang mengalami metabolisma tinggi dan ada yang sebaliknya. Apabila kita menjengah umur 20-an ke atas atau pun mula menjengah 40-an ke atas kadar metabolisma kita akan mula menurun dan kita akan nampak kesannya dengan kenaikan berat badan yang mendadak berbanding dahulu. Kalau dahulu banyak mana sekalipun makanan yang anda makan masih lagi dapat mengekalkan bentuk dan berat yang ideal, kini tidak lagi.

Bayangkan anda telah berdiet dengan mengurangkan pemakanan tetapi apabila anda termakan lebih sedikit sahaja berat anda cepat meningkat dan tidak menunjukkan penurunan. Adakah ini merisaukan? Bukan sahaja membuatkan anda risau, malah anda akan hilang motivasi untuk terus berdiet.

Kadar metabolisma ini bergantung kepada beberapa faktor. Lelaki lebih mudah untuk membakar kalori berbanding perempuan berdasarkan saiz otot mereka yang lebih besar. Yang muda lebih mudah untuk membakar kalori berbanding yang sudah berumur. Walaupun anda tidak boleh kawal dari segi umur, genetik dan juga jantina, terdapat cara yang boleh tingkatkan metabolisma anda.

1. Bina otot


Tubuh badan kita sentiasa membakar kalori, walaupun pada waktu kita rehat. Kadar metabolisma ketika rehat ini menjadi lebih tinggi apabila seseorang itu mempunyai otot yang lebih besar. Setiap 0.5kg berat otot menggunakan tenaga lebih kurang 6 kalori setiap hari hanya untuk mengekalkan saiz otot tersebut sahaja berbanding 1 pound atau 0.5 kg lemak hanya membakar 2 kalori sahaja sehari. Perbezaan yang kecil ini akan semakin ketara dengan masa. Apabila anda melakukan aktiviti angkat berat, otot anda akan bekerja keras dan akan menambar kadar metabolisma ketika anda rehat.

Baju Kurung Lace Warna Pink Belacan dan Kelabu

Bagi peminat setia baju kurung lace, Jom Singgah Shoppe dan Boutique ada stok color baru ye. Sememang color yang sangat ditunggu ye iaitu baju kurung lace pink belacan dan kelabu. 

Ni ukuran untuk baju ukuran baju ukuran lace ye::

Bahu: 14inci (max 16inci)

Dada : 34inci (max 38inci)


Labuh Tangan : 23inci


Labuh Baju : 29inci (bahu ke hujung baju)



Jom cuci mata dulu tengok mana tau ada yang berkenan : 

Baju Kurung Lace - Kelabu
Baju Kurung Lace - Kelabu

Harga - RM90 Free Postage

Free Size - Muat sampai saiz 38

Jumaat, 5 Julai 2013

Kelebihan Berwudhu sebelum tidur

Rasulullah SAW bersabda:

“Barangsiapa tidur dimalam hari dalam keadaan suci (berwudhu ‘) maka Malaikat akan tetap mengikuti, lalu ketika ia bangun nescaya Malaikat itu akan berucap’ Ya Allah ampunilah hamba mu si fulan, kerana ia tidur di malam hari dalam keadaan selalu suci , “(HR Ibnu Hibban dari Ibnu Umar ra).

Berwuduk mempunyai manfaat yang sangat besar. Bahkan ulama fikih menjelaskan hikmah wudhu sebagai sebahagian dari usaha untuk memelihara kebersihan fizikal dan rohani. Sudah tentu setiap perintah Allah SWT itu mempunyai hikmah kebaikan disebaliknya.

Dalam sekali aktiviti berwudhu, lima pancaindera terkena semua tanpa terkecuali disapu oleh air wudhu. Mata, hidung, telinga & seluruh kulit tubuh. Ini betul-betul luar biasa!. Muhammad Kamil Abd Al-Shomad, memetik sumber dari Al-I’jaz Al-Ilmiy fi Al-Islam wa Al-Sunnah AlNabawiyah, menjelaskan bahawa manfaat semua hal yang diperintahkan dalam wudhu sangatlah besar bagi tubuh manusia.

Ukuran untuk Baju Kurung Pahang Cotton LACE dan MANIK

Bagi yang ada keinginan nak memakai dan bergaya dengan baju kurung cotton LACE dan MANIK, boleh tengok ukuran dulu ye. Kalau yang jenis dah biasa membeli baju kurung kat kedai, rasanya takda isu sebab dah biasa. Bagi yang belum biasa, boleh tengok ukuran baju kurung nie dahulu ye. Ukuran hanya untuk Baju Kurung Cotton LACE dan MANIK ye..



Baju Kurung Cotton Pahang Lace dan MANIK, S

Mood nak update baju raya je, puasa pun belum tapi baju raya kena cari juga
kan. Jom bergaya dengan Baju kurung lace dan manik dengan harga yang
menarik tertarik. 

Material cotton Vietnam yang terbaik dan berkualiti, dihiasi dengan LACE dan manik. Sangat cantik, dan selesa dipakai. Pasti membuatkan anda anggun bergaya dan berketerampilan. Sangat sesuai digayakan ke pejabat, majlis2 keramaian, kenduri kahwin..dan HARI RAYA!!

KCLB1189 : Baju Kurung Cotton LACE dan MANIK
KCLB1189 : Baju Kurung Pahang Cotton LACE dan MANIK

Harga RM180 FREE POSTAGE

Saiz : S

Baju Kurung Cotton LACE dan MANIK, Saiz XS

Perkenalkan Baju Kurung Cotton Lace dan Manik dengan sangat cantik dan selesa dipakai tau. Material cotton Vietnam yang terbaik dan berkualiti, dihiasi dengan LACE dan manik. Sangat cantik, dan selesa dipakai. Pasti membuatkan anda anggun bergaya dan berketerampilan. Sangat sesuai digayakan ke pejabat, majlis2 keramaian, kenduri kahwin..dan HARI RAYA!


KCBL1187 : BAJU KURUNG LACE dan MANIK
KCBL1187 : BAJU KURUNG PAHANG LACE dan MANIK

Harga: RM180 FREE POSTAGE

Saiz : XS

Baju Kurung Pahang Cotton Lace dan MANIK, XL

Material cotton Vietnam yang terbaik dan berkualiti, dihiasi dengan LACE dan manik. Sangat cantik, dan selesa dipakai. Pasti membuatkan anda anggun bergaya dan berketerampilan. Sangat sesuai digayakan ke pejabat, majlis2 keramaian, kenduri kahwin..dan HARI RAYA!!

Baju kurung lace untuk saiz XL ni sesuai untuk plus size ye. Saya pun plus saiz juga, tapi kalau baju kurung saiz L dah muat gak. Macam tak percaya, tapi memang kena percaya ye. Apa2 pun boleh refer ukuran ye untuk pilih saiz yang sesuai. 

KCBL1212 : Baju Kurung Pahang Cotton Lace dan MANIK
KCBL1212 : Baju Kurung Pahang Cotton Lace dan MANIK

Harga : RM180 FREE POSTAGE

Saiz XL

Khamis, 4 Julai 2013

Tips memilih pakaian mengikut bentuk badan anda

Jalan2 saja mencari info berguna untuk memilih pakaian yang sesuai. Terjumpa tips rasanya sangat bergunalah untuk semua. Jemput baca dulu ye, semoga bermanfaat untuk semua. Kredit http://beyazbyjaffreyadam.blogspot.com
Kredit pic http://beyazbyjaffreyadam.blogspot.com

Corak besar seperti bunga matahari, bunga raya mesti dielakkan wanita bentuk badan pir

BENARKAH jika badan berbentuk pir dan epal sukar mendapatkan pakaian yang sesuai bentuk tubuh? Membeli busana siap selalunya menimbulkan banyak masalah seperti potongan tampak tidak kemas, malah kemungkinan besar akan menyerlahkan lagi kekurangan yang ada kerana banyak busana di pasaran menjurus kepada bentuk tubuh yang beralur sempurna.

Sungguhpun diet dan senaman boleh merubah saiz dan berat badan, perkara penting yang perlu anda ketahui ialah bentuk ruas dan tubuh badan manusia tidak sama, menjadikan potongan baju untuk si A mungkin menjadi kaku bila disarungkan ke tubuh si B.

Bentuk tubuh manusia terbahagi kepada ectomorph (rangka kecil dan langsing) mesomorph (rangka sederhana dan bentuk seimbang) dan endomorph (bentuk tubuh badan yang berat, gemuk dan berbentuk curvyalaysia).

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...