Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Rabu, 26 Jun 2013

Tips Kekeluargaan:: 4 Tips untuk meluangkan masa dengan keluarga


Nak share tips dengan keluarga, semoga bermanfaat ye

4 Tips untuk meluangkan masa dengan keluarga

Ibu bapa di Asia terutamanya sentiasa sibuk dengan bekerja dan berusaha untuk memenuhi keperluan anak-anak mereka untuk masa depan yang lebih baik. Hilang sudah hari-hari di mana keluarga menghabiskan masa yang berkualiti yang sebenar dengan anak-anak mereka untuk membincangkan mengenai hari mereka ataupun meluahkan perasaan melalui perkataan yang mudah seperti ‘I love you’ atau hanya pelukan mudah. Berikut adalah beberapa tips mudah untuk mendapat momen ikatan anda dengan anak anda:

1 : Tiada masa? Bangun 5 minit lebih awal

Memasukkan semua tugas berat anda dalam satu hari mungkin sukar untuk dicapai. Tetapi masa tambahan 5 minit yang anda luangkan dengan anak-anak anda akan membuat perbezaan dari segi saiz kehidupan kepada anak anda. Luangkan masa dengan anak anda walaupun hanya sebentar jika anda sibuk.


2 : Simpan tarikh untuk hari keluarga
Komited sekurang-kurangnya seminggu sekali dan membiarkan anak-anak anda tahu bahawa ia adalah / masa khas untuk mereka. Jangan bimbang tentang masa, tetapi sebaliknya memberi tumpuan kepada aktiviti yang unik bersama anak anda.

3 : Kurangkan penggunaan gajet 

Anda telah melihat anak-anak anda ketagih kepada permainan iPad atau sering mengemaskini status Facebook anda dan membalas e-mel. Matikan semua gajet anda dan luangkan masa yang ada dengan membuat aktiviti tradisional sebuah keluarga seperti bersukan, memasak bersama, pergi ke taman tema ataupun balik kampung!

4 : Hujung minggu bersama keluarga

Anda tahu hujung minggu anda akan sibuk dengan keluarga anda, tetapi mengapa tidak melibatkan hari Jumaat sekali dan ajak anak-anak anda makan malam.Masa yang berkualiti mungkin kelihatan sukar untuk diperoleh. Setiap minit adalah berharga jadi, pastikan ianya dijadikan masa untuk mengeratkan hubungan dengan mereka! Detik-detik ikatan bermula dengan Oreo!

Kredit- wanista.blogspot.com


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
FanPage - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Fanpage - https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292


Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI 

Jawapan SegeraName:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...