Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Ahad, 30 Jun 2013

10 perkara asas yang agak penting ini adalah untuk "MEMAHAMI HATI WANITA"

Kadang2 lelaki kena peka juga ye tentang isi hati perempuan ye. Jom.baca 10 perkara asas untuk memahai hati wanita..khas untuk kaum adam luar sana ye

1. Apabila wanita berkata, “TAK APA, TAK ADA APA-APA MASALAH” – Jangan terus buat tak tahu, seolah- olah memang betul tak ada masalah. Inilah waktunya wanita tidak mahu bercerita masalahnya sebaliknya mereka mahu anda memahaminya sendiri. Cubalah fikir sejenak dan lihat sekeliling, apa yang telah berlaku atau ada apa-apa yang telah anda lukakan hatinya.

2. Apabila wanita TERSENYUM SINIS setelah anda lakukan kesalahan - Anda ingat dia tak tahu? Anda ingat anda sudah terlepas? Hehe… Yes, dia tahu anda menipu! Cuma dia tak mahu bergaduh, tak mahu menyalahkan anda, tidak mahu cari pasal. Namun sebenarnya, dia amat kecewa dengan sikap anda yang tidak setia, dan tidak jujur.



3. Apabila wanita menatap wajah anda bagai SERIBU PERSOALAN - Dia sedang berfikir samada anda akan terus setia sampai bila-bila atau anda akan berubah hati suatu hari nanti. Persoalannya, adakah anda benar-benar cinta atau ‘sekadar melepas lelah dan batuk ditangga?’

4. Apabila wanita BERDIAM DIRI - bermacam-macam perkara yang difikirkannya dan kesemuanya adalah untuk kebaikan masa depan. Jangan marah, jangan usik mereka di ketika ini sebaliknya berikan masa itu untuk mereka cool down.

5. Jika wanita TIDAK MELAWAN - Tidak bermaksud mereka tidak tahu, tidak pandai atau hanya setuju dengan tindakan anda sebaliknya itulah tandanya dia sayangkan anda dan memberi peluang dengan mengikut segala keputusan yang dibuat.

6. Apabila wanita HUBUNGI ANDA SETIAP HARI - Tak faham-faham? Dia tengah giler kat you all la tu. Wanita tidak akan calls any guy just for nothing. Dia call sebab dia berminat, dia suka, dia nak kat you la kan. JADI, kalau anda juga berminat, okay layanlah. Tapi kalau tak berminat, jangan pula layan dan beri harapan palsu!

7. Soalan lazim, “You ni single lagi ke? You bila nak kahwin? Girlfriend you mana?” - Hehehe… samada dia saja-saja nak tahu status you atau pun, dia sebenarnya ada sikit-sikit berminat untuk mengenali you dengan lebih lanjut. Sembunyikan status you is not a good idea here, ia akan buat girl tu menyimpan harapan. Soalan-soalan sebegini,is obviously the girl nak tahu, samada it’s green or red light to pursue!

8. Apabila wanita mulai berkata, “I MISS YOU” - WO! It’s too late to back off, itu bermakna dia amat menyayangi anda. Kalau betul-betul anda sayangkan dia, maknanya anda bertuahlah kerana girls takkan simply miss any guy. Tapi jika anda hanya anggap dia sebagai kawan biasa. IT’s a good time if you can explain to her… keadaan, perasaan dan hati anda yang sebenar.

9. Apabila wanita kata, “TAK TAHU SEBAB APA, I RASA MACAM I TAK BOLEH LAH KALAU TAK JUMPA YOU SATU HARI PUN, RASA MACAM TAK KENA HIDUP INI” - Itu bermakna, dia sedang dilamun cinta yang amat dalam kepada anda. At this time, this girl hanya fikirkan you. Siang malam very sure, hanya you sahaja yang diingatinya. So…it’s not a good time untuk hancurkan hatinya di saat ini though…

10. Apabila wanita MARAHKAN SESUATU YANG TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN ANDA - Hehehe…sebenarnya dia tengah cemburu tu. Mungkin anda ada bercakap dengan wanita lain, atau ada girl lain yang call you ke or ada kena mengena dengan other girls la kan. TAPI dia tak mahu la cakap, sendiri mau ingat la kan. BUT its if you pun tak ada lah marah. Just be cool dan biarkan saja dia lepaskan geramnya. Later pujuklaa… kalau betul-betul sayangkan dia, promise to her, takkan buat lagi. Being with a woman ni, kita kena ingat satu perkara…

BAGI MEREKA, segala-galanya REAL! Jadi apa sahaja jawapan yang anda pilih untuk berikan, untuk anda jawab, kesemuanya akan dianggap sebagai sesuatu yang REAL atau SERIOUS bagi wanita itu. Where as for guys, sometimes it’s just a joke, atau saja-saja main-main or test power…

For example, apabila wanita tanya, “You suka I? You miss I tak?”

So, apa you jawab? -

“Ya I do, I suka you!” – “Ya, I misses you a lot” -

Tapi sebenarnya, you all dah ada bini, or dah ada girlfriend pun. Tapi saja-saja suka-suka beri jawapan sebegitu for fun. It’s thrilling isnt it… BUT for girls, it’s a real thing man! At the end, lelaki dah terjebak, or lelaki dah terlanjur bercinta…sedangkan anda sudah pun miliki yang lain.

Jadi, my advise…JANGAN sesekali memberi jawapan dengan mudah-mudah hanya sekadar untuk menjaga hati wanita atau, suka-suka nak test power. BUT IF, you dah cakap you sudah berpunya… tapi the girl nak jugak kat you huhuhu… itu sendiri mahu jawab! NAMUN, jika anda betul-betul single, sedang mencari cinta sebenar, this list adalah something that good for you untuk you kenali dan lebih memahami hati wanita. Tidak ada cara lain yang lebih memikat wanita, melainkan dengan memahami hati dan perasaan mereka tanpa mereka perlu meluahkan kepada anda! Good luck and all the best!

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
FanPage - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Fanpage - https://www.facebook.com/GayaHidupSihat13
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292



Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI 

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...