Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Sabtu, 13 April 2013

Borong Bedak Arab (Hot Item Nie..Murah lak tu)



Wah, berita baik untuk si pengguna / pemakai / pemborong bedak arab.. nak borong boleh dan nak beli 1 pcs pun boleh.. nak share dengan kawan- kawan untuk beli borong bedak arab pun boleh.. MOQ 6pcs je.. sila2 la share dengan kawan 6 orang, terus dapat harga borong.. jimat dan murah.. berbaloi dengan poket anda ye..moq 6pcs nie ready stok ye.. kalau preorder 10pcs bedak arab


Apa kelebihan bedak arab nie.. ramai yang tanya nie..




1) bedak arab ini 3 dalam 1, combo yang sangat berbaloi. Ia bertindak sebagai pelembab mukafoundation dan bedak ! Apakah ia tidak menjimatkan wang anda ?
2)  bedak arab ini mengikut aliran darah kita. Ya, ia menyerap masuk ke dalam kulit kita, bagi menghasilkan wajah yang cerah dan gebu secara semula jadi serta tona warna kulit kita kelihatan sekata.
3)  Disebabkan perkara di atas juga, bedak arab ini HALAL dibawa solat. Ya, 100% jaminan HALAL dan telah pun diluluskan.
4)  Percaya atau tidak, bedak arab ini mampu mengecutkan jerawat anda !

Jumaat, 12 April 2013

Sponsor Giveaway : Tasbih Digital


Tasbih Digital berlampu untuk pemenang GA sponsor
Wrapping Tasbih Digital utk dipos
















Alhamdulillah, hari settle pos 4 tasbih digital kat semua pemenang GA yang sponsor.. Insyalllah selagi ada rezeki, share rezeki takda masalah.. ala2 sedekah jugak la kan..Bagi yang mencari sponsor GA, roger2 la ye.. manatau dapat sedekah hadiah walaupun tak seberapakan.

Nak tahu apa kelebihan Tasbih Digital Berlampu.. KLIK SINI 

Ahad, 7 April 2013

Rumpai Laut hijau gred AAAA



Lama rasa tak update pasal rumpai laut nie.. xkira muda dan tua.. semua sukakannya.. jom pekena rumpai laut hijau ni ye..

Kalau masak, color macam air tebu sket la..nyuummy...nyummy. Tapi bila dah simpan dalam peti, faham2 je kalau pernah makan tu.

Kalau nak sedap, tambah perasa oren or apa2 minum kesukaab anda.

Cara menyediakan rumpai laut sume sama je. cara makan pun sama je.. cuma kelebihan je la lain. Rumpao laut hijau jenis AAAA. Harga yang ditawarkan pun mutah -murah je. Harga termurah hanya dari Jom Singgah Shoppe.

Untuk rumpai laut hijau ni, harga murah yang ditawarkan adalah rm20 free postage.




Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI  

Nak hadiah percuma?? Memang percuma ye.. Jom join GA ye



GA dari Jom Singgah Shoppe masih berlangsung ye.. nak hadiah free senang je..
Sila la join GA dari Kom Singgah Shoppe nie.. insyaallah hadiah percuna utk anda.. Walaupun hadiah yang tak seberapa tapi rasa nak memberi juga..
Semoga aktiviti nie mendapat sambutan yang hangat dari sume pengunjung Jom Singgah Shoppe.

Bagi yang join, boleh baca n tengok kat link di disediakan kat sebelah kanan post nie ye under tajuk "GA pertama dari JOM SINGGAH SHOPPE".
Jangam komen kat post ni pulak ye.. xkan yang nk join tapi tak masuk dalam.list peserta ye..

Expired utk GA akan berakhir pada End of April, so masih sempat bag yang nak join ye.
Syarat penyertaan pun sangat2 mudah..

Jemput join GA dari Jom Singgah Shoppe untuk mendapat hadiah percuma.. sememangnya percuma la ye...jangan tak percaya lak Jom Singgah Shoppe nak bagi hafiah percuma untuk.anda semua..


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI  




Rabu, 3 April 2013

Mengatasi Rasa Rendah Diri




mengatasi rendah diri














Perasaan rendah diri bisa membunuh kita. Tentunya bukan dalam pengertian membunuh secara fisik, melainkan membunuh karakter pribadi. Membunuh motivasi Orang yang rendah diri cederung menarik diri dari lingkungan. Kalaupun berbaur dengan orang lain, dia memposisikan dirinya di pojok ruangan yang nyaris tidak kelihatan. Orang-orang rendah diri tidak berani untuk menunjukkan ‘siapa dirinya’ dan ‘apa yang bisa dilakukannya’ lebih baik dari orang lain. Bukankah ini seperti sebuah kematian? Ya, kematian nilai diri seseorang.

Sifat rendah diri itu seperti keran air yang karatan. Dia sangat sulit untuk dibuka, sehingga air tidak bisa mengalir dengan lancar. Ada begitu banyak persediaan air dalam bak penampungan diatas atap, tetapi tidak bisa keluar karena alirannya terhalang oleh keran yang tersumbat. Ada begitu banyak persediaan potensi diri yang kita miliki, namun terkunci oleh perasaan rendah diri yang menghambat.

Bagi Anda yang tertarik untuk belajar mengatasi rasa rendah diri, saya ajak untuk memulainya dengan menerapkan 5 kemampuan Natural Intelligence berikut ini:

1. Menghargai diri sendiri.
Penyebab utama perasaan rendah diri bukanlah cara orang lain memperlakukan kita, melainkan bagaimana cara kita memberikan penghargaan kepada diri sendiri. Jika Anda sendiri menghargai diri sendiri dengan baik, orang lain tidak akan berhasil menjatuhkan mental Anda; sekalipun mereka berusaha untuk merendahkan Anda. Namun sebaik apapun orang lain memperlakukan Anda, jika Anda sendiri memandang rendah kepada diri sendiri maka Anda tetap akan menjadi pribadi yang rendah diri. Untuk bisa mengatasi rasa rendah diri kita harus mulai dengan cara menghargai diri sendiri dengan sepantasnya terlebih dahulu.

Selasa, 2 April 2013

GA : Nak hadiah Percuma?? Tasbih & Vitamin C.. Hanya dari JOM SINGGAH SHOPPE



Sapa nak hadiah percuma?? Angkat tangan & join laju2 GA dari JOM SINGGAH SHOPPE nie..
Syarat pun simple-simple je.. follow blog nie and fanpage JOM SINGGAH SHOPPE.

Senangkan.. wat post senang - senang je..
letak je la gambar banner JOM SINGGAH SHOPPE yang tak berapa comey pun..


Bagi yang berminat nak join, jom terjah post nie



Isnin, 1 April 2013

5 Panduan Kebahagiaan Dunia Akhirat





1. Selalu mengucapkan kalimah tayyibah iaitu “La ilaha illallah muhammadar rasulullah”.
Sabda Rasulullah s.a.w. yang bemaksud: “Banyakkanlah berzikir kepada Allah pada setiap perkara kerana tidak ada amal yang paling dicintai oleh Allah dan tidak ada yang menyelamatkan seorang hamba daripada keburukan di dunia dan akhirat melainkan berzikir kepada Allah.”

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...