Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Khamis, 28 Mac 2013

Tips untuk menarik minat si manja untuk membaca


Lima langkah sesi bacaan lebih menarik dan berkesan:1. Membaca bahan bacaan dengan kuat.
Membaca dengan nada yang kuat adalah cara efektif untuk mengesan perkembangan kanak-kanak berbanding dilakukan secara senyap. Ia juga antara cara untuk membina perbendaharaan kata, kemahiran perhatian dan kefahaman serta keyakinan kanak-kanak,
2. Sentiasa membawa buku bersama.
Lakukan aktiviti membaca tiap kali mempunyai masa lapang. Sama ada sedang menunggu bas atau menantikan hidangan yang dipesan di restoran kegemaran anak anda.
3. Hidupkan penceritaan.
Jadikan penceritaan kepada realiti. Jika anak-anak anda didedahkan dengan bahan bacaan yang berkaitan dengan haiwan atau lain-lain supaya dapat melihat dan mengalami pengalaman yang sebenarnya.
4. Jadi rakan pembaca anak anda.
Luangkan masa bersama. Cari waktu yang tepat untuk duduk di sisinya membiarkan mereka melakukan pembacaan sambil anda mentelaah buku kegemaran anda.
5. Jadikan buku sebagai bahan asas.
Sentiasa kemas kini senarai bahan bacaan anda dan juga anak-anak nada. Pasti mereka sentiasa didedahkan dengan bahan bacaan yang menarik dan segar.
Sumber: Berita Harian Online

Jawapan SegeraName:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...