Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Isnin, 18 Mac 2013

20 Tips Kulit Cantik Berseri..

Rasa nak share pasal kecantikan je.. mood untuk kulit cantik je.. haha
Tapi sapa yang taknak cantikkan, semua nak cantikkan tak kira lelaki atau pun perempuan. 
Kalau bab kecantikan nie, perempuan memang serasi kalu bab mencari-cari petua dan tips nak dapat kulit cantik.. kalau boleh nak dapat kulit cantik, gebu, licin, halus mulus macam artis-artis gitu.. secantik Lisa Suriany ke..

1 Segar!


Mari mulakan pagi kita yang indah dengan minum segelas jus buah-buahan yang segar. Setiap hari perisa yang berlainan. Wah heaven gila.

2 Sayangi diri
Elakkan diri daripada berada ruang perokok. Uwekks. Sesak nafas kot. Lebih baik habiskan masa bersama-sama member intan payung kita. Tengok wayang ke tapi gossip nahhh...

3 Sedapnya salad buah-buahan

Ciptakan salad buah-buahan kaya dengan serat dan antioksida yang tinggi. Contoh anggur, blueberry dan banyak lagi. You can mix it together with honey and you can squeeze a lemon too.


4 Krim pelembab
Setiap kali keluar rumah, make sure pakai pelembab supaya kulit kekal lembap dan sihat sentiasa.

5 Bersenam


6 Avoid it!
Makan fast food. Tak boleh sebenarnya walaupun pahit, kita mesti terima untuk sahut cabaran kulit cantik. Try makan makanan yang segar di dalam menu diet korang. Contoh sayuran dan buah-buahan walaupun tak kenyang!


7 Spa

Manjakan diri anda di spa! Badan kita mesti segar bugar punyalah

8 Ajak member kita lepak kat rumah


Hidangkan member kita pelbagai jenis makanan yang berkhasiat. Satu kelainan kan? To those yang tahu lokasi rumah aku, datanglah. Aku kasi korang epal sorang satu sambil sahut cabaran jom miliki kulit sihat! (tak pepasal korang terlibat HAHA)

9 Tanggalkan segala kotoran
Hilangkan sel kulit mati dengan skrub. Lakukan seminggu sekali okayy.

10 Omega 3

Makan lebih makanan yang ada omega-3 you all!
Contohnya ikan salmon dan walnut. Bukan je boleh prevent cancer cell bahkan boleh turunkan kadar obesiti dalam badan!
Tahukah korang yang tekstur ikan salmon akan jadi sangat lembut bila kita titiskan perahan lemon. Korang boleh makan tanpa masaknya aduhai!

11 Rileks
Korang stress? Aku pun sama. Dateline untuk aku submit drawing aku dah nak dekat! Wargh! Tapi tak apa. Rileks. Mari kita cuba kawal tekanan kita. The better way is listening music atautidur! Yang aku bold ni memang feveret aku.

12 Lakukan facial sendiri
Jimat kot. Tundukkan kepala di permukaan besen yang telah diisi dengan air panas. Then, tutup kepala dan ruang udara dengan tuala. Last sekali, sapu muka dengan krim malam.

13 Minum lebih banyak air!
Of course bebeyh. At least lapan gelas. Coke? TAK BOLEH BIB! Sapa BIB? Ntah aku main letak je nama tu. Kalau ada yang baca bernama Bib. OHOHO. Maaflah. Jika muka korang rasa kering, semburkan muka korang dengan facial spray. Macam mak KIM JOO WON DALAM SECRET GARDEN. SMELLL~~

HAHA
14 Bangun awal
Hah, Ni yang aku payah ni. Aku yakin korang pun sama kan. Tapi you have too.Dah bangun pergi buat yoga. Tak pandai? Belajar dari yang pakar.

15 Pergi holiday!






Ambil masa korang untuk bercuti. Tak kisahlah seminggu ke, sebulan ke atau setahun sekali. Mesti lagi bersemangat lagi lepas cuti.

16 TAK NAK!
Katakan tak nak pada merokok.

17 Kurangkan ye..
Kurangkan garam dan makanan yang masin sebab boleh buat muka kita jadi sembap.

18 Cuci wajah

Sebelum tidur, make sure basuh muka korang supaya bersih dari sebarang makeup dan juga debu.

19 Toksin
Singkirkan toksin dalam badan korang. How? Dapatkan bantuan dari yang pakar. For sure badan korang lepas ni ringan dan sihat.

20 Cleansing milk
Usually untuk kulit kering sepatutnya bersihkan muka dengan cleansing milk,urutan lembut dan sapu dengan krim pelembap. Pilih pembersih dengan pH balanced dan non detergant.


kredit - http://thisismetrixit.blogspot.com/


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
http://www.jomsinggah.com
http://mcna-health.blogspot.com/
http://sharecrite.blogspot.com/
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS / Whatsapp - 0199517292

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI    




Name:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga


Form provided by Freedback.

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...