Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Sabtu, 5 Januari 2013

Jom tengok Makanan dan Kuih Muih Kelate

Salam & selamat petang semua..

Ni duk meng'update pasal makanan je..hahah, mungkin perot tak jumpa nasi lagi sampai kul 4 ptg nie, tapi takda la rasa lapar sebab dah pekena ESP & CINCH shaklee, snek lazat serta mengenyangkan plus untuk diet..hahha.. Diet tapi duk mengintai makanan je kan.. bukan apa, nak promote makanan kelate ni kat sume orang di Malaysia and over the world (mood prasaan :: ada ke orang over sea tengok blog kawe nie..huhuhu)


Klu rasa terliur, boleh contact, Mazni 011-18177318 / 0169504232 (untuk area kuantan). Menerima tempahan untuk sebarang kenduri kendara.. sila2 la tempah kalau mengidam sangat ye..insyaallah dijamin sedap


Sharing dr http://www.kelantan.gov.my
Selamat cuci mata la ye..jangan terliur la, gak luar nie susah nak jumpa ( padahal banyak je ore kelate duk luar nie)


Jika tiba-tiba teringin hendak menikmati makanan yang unik dan berbeza rasanya, 
negeri Kelantan merupakan destinasi yang harus dikunjungi. Jangan pula hairan, 
kerana keunikan itu juga menyebabkan ada mereka yang sanggup memandu 
berjam-jam lamanya hanya semata-mata untuk menikmati juadah di negeri 
Cik Siti Wan Kembang ini. Negeri di Pantai Timur ini mempunyai potpuri budaya 
yang agak unik. Gabungan kaum Melayu, Cina, India dan masyarakat Thailand 
berjaya menyatukan pelbagai hidangan kepada 'hidangan Malaysia' sekaligus 
menjadikan ia sebagai satu tarikan kepada pelancong luar.






Anda mungkin tertawa tatkala Mendengar nama kuih seperti Tahi Itik, Kuih Kartun, 
Badak Berendam, Abang Balik Gelisah, Che Abang Guling, Lompat Tikam, 
Lidah Buaya dan macam-macam lagi nama yang diberi. 

Namun, di sebalik nama yang pelik itu, rasanya amatlah lemak dan manis sekali. 
Begitu juga dengan hidangan Nasi Kerabu, Nasi Berlauk, Nasi Tumpang, Laksam 
atau Solok Lada yang sinonim dengan Kelantan sehingga membuat anda 
terkenang-kenang keenakan makanan itu. Memang benar bak nyanyian 
pelakon dan pelawak Jalil Hamid: "makanan pelik-pelik, tahi minyak tahi itik," yang 
pelik dan unik itulah bagaikan magnet yang menarik orang ramai ke negeri ini.


Akok
Ayam Perencit
Budu
Rojak Buah
Etak
Laksam
Nasi Kerabu Hitam
Sambal Daging "Serunding"
Ketupat Sotong
Tahi Itik
Jala Emas
Buah Tanjung
Cendol Pulut Tapai
Lompat Tikam
Nasi Tumpang
Pulut Bakar
Kuih Cara Berlauk
Serabe
Itik Solo
Tepung Pelita
Bute'i Nangka

Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09

Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS - 0199517292


Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI  

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...