Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Sabtu, 5 Januari 2013

Best layan buku "Nota Jutawan, Nota Kewangan" , penulis Irfan Khairi

salam & selamat pagi semua.. rasa macama lama tak update blog nie.. kalau boleh tiap-tiap nak wat post. Tapi pagi nie rasa nak cerita pasal buku Irfan Khairi yang aku tengah baca.. jual pun ada, kalau nak beli sila kan.. jangan malu-malu ye..harga pun ada kat gambar bawah nie..



Memang best layan buku "Nota Jutawan, Nota Kewangan".. Niat nak jadi jutawan memang ada je..setiap orang pun kalau cakap jutawan, semua nak kan, cuma boleh ker?? mampu ke?? gaji ciput je..
Bermula dengan simpanan yang sedikit, kita boleh jadi jutawan, insyaallah.. Be POSITIVE
"THINK BIG, DREAM BIG".. yang penting selalu positive je, jang pikir negative ye.. doa & usaha kena ada la ye.. jangan pikir nak jadi jutawan je tapi takda usaha ke arah tu..

Sebenar nak cerita pasal buku  "Nota Jutawan, Nota Kewangan" nie.. gaya penulis Irfan Khairi memang sempoi..seronok baca, semangat pun membara nak terus maju. Dalam buku Irfan Khairi terdapat 84 nota yang berguna untuk kita teru maju, takyah pandang belakang..semua tips menyimpan yang terbaik la kira.. 

Tapi setakat nie, baru baca dari nota 1 hingga nota 40 je..huhu, tu pun dah teruja habis la..semua nota dari Irfan Khairi ni memang best la, antara yang ditekankan adalah simpanan 10% untuk diri sendiri. Alhamdulillah, setakat kerja nie memang amalkan 10% untuk simpanan. Contoh la gaji RM2000, anda boleh start menyimpan RM200 untuk diri sendiri..

Ramai yang cakap RM2000 mana cukup??.. Nak bayar rumah, hutang kereta lagi, makan minum, belanja harian, bayar babysitter lg.. huhuh.. Banyak hutang dari gaji, macamana tu?? Macamana nak wat simpanan.. Sebab itu la ramai yang pikir kenapa kita perlu menyimpan 10% dari gaji..

Andai tak mampu untuk mula menyimpan dengan 10%, apa kata anda menyimpan start dengan 1% dahulu..sekiranya pendapatan RM2000, start menyimpan RM20 dahulu..Takkan simpan RM20 pun tak boleh?? Bila dah selesa sedikit, baru naikkan simpanan tu jadi 2% menjadi RM40..

Ingat prinsip ni je "Sikit-sikit dahulu, lama-lama jadi bukit".. bila dah jadi bukit, baru kita dapat kegembiraan tu..

Ingat, PAY YOURSELF FIRST. Maksudnya dapat gaji terus simpan 10% terlebih dahulu, kemudian baru gunakan baki selebihnya untuk bayaran-bayaran tangungan hidup.

Yang pasti memang best la layan buku nie.. kalau nak cerita pasal semua nota nie, memang teruja habis untuk jadi jutawan..



Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09


Email - pokoksena85@yahoo.com

SMS - 0199517292


Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI  

Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...