Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Selasa, 29 Januari 2013

Soft Book - Where Elmo??.. Serendah RM30 Free Postage


Ramai ibu bapa sekarang membekalkan soft book or cloth book untuk si manja mereka. Lagipun color yang sangat menarik dan memberi rangsangan kepada si manja. Soft book nie kiranya toy dan education untuk si manja la, produk 2 in 1, memang berbaloi membekalkan soft book nie untuk si manja.

Malahan soft book juga tahan lasak, tak cepat koyak. Kalau terkena air liur basi si manja tu, soft book nie masih boleh dicuci dengan air..huhu.. Kalau buku kertas, dicuci dengan air..selamatlah kertas-kertas tu semua. Tapi dengan soft book nie, buku ni masih selamat dan xkan koyak la.

Selain itu, soft book nie juga ada gambar 3D yang memang boleh merangsang otak si manja. Jom kita tengok isi kandungan untuk soft book Where Elmo??
Soft Book - Where Elmo??
Cover Depan - Soft Book, Where Elmo??
Soft Book - Where Elmo??
Muka Surat 1 dan 2 -  Soft Book, Where Elmo?

Antara gambar 3D untuk muka surat ni adalah tuala dan alas meja

Tasbih Digital Dengan Harga yang lebih Murah..Serendah RM2.50

Lama tak update blog bisnes nie kan.. alhamdulillah, rezeki dari ALLAH tetap ada walaupun suam-suam kuku je..  Jom intai-intai tasbih digital nie, xder nak update gambar baru pun sebab laptop hantar bengkel untuk sementara, so xder la gambar update untuk tasbih digital. 

Perlu ke tasbih digital nie?? Boleh je guna tasbih yang biasa. Time kat rumah, sy memang prefer guna tasbih biasa je sebab feel lain macam sket..hahah




Bagi saya la, saya dah guna tasbih digital nie dalam 2-3 tahun  gak la.

Jumaat, 18 Januari 2013

Dapatkan Ice Blended dengan harga yang berpatutan dan murah..



Mencari-cari serbuk ice blended yang murah untuk memulakan bisnes ice blended. 
Bagi yang mencari ice blended, boleh cuci mata kat sini dulu, mana tau ada yang berkenan dengan perasa ice blended yang ditawarkan.



Antara perasa ice blended yang dijual adalah :


  1. CHOCOLATE
  2. MOCHA
  3. DARK CHOCOLATE
  4. CAPPUCINO
  5. LATTE
  6. VANILLA
  7. CHOCO VANILLA

Rabu, 16 Januari 2013

Kelebihan Berselawat Ke Atas Nabi Muhammad s.a.w




Nabi s.a.w bersabda: 
“Orang yang lebih berhak mendapat syafaatku pada hari kiamat ialah oarang yang lebih banyak selawatnya kepadaku.” 
(Ibn Mas’ud r.a)
Ibnu Al-Mulqan juga menyebut di dalam kitab “Al-Hadaiq” bahawa terdapat seorang pemuda yang sedang melakukan tawaf di Baitullah. Beliau hanya sibuk membaca selawat ke atas Rasulullah s.a.w.
Apabila ditanya adakah sesuatu yang menyebabkan ia asyik berselawat sahaja.
Pemuda itu menjawab, 
“Ya, ketika aku bersama ayahku keluar mengerjakan fardu Haji tiba-tiba ayahku jatuh sakit di sebuah rumah. Ayahku meninggal dunia dalam keadaan mukanya berubah menjadi hitam, kedua matanya berubah menjadi biru dan perutnya membuncit tinggi.”

Tips Memasak : Senang dan Ringkas..


Orang kata masakan isteri adalah pengikatan dalam kebahagiaan rumah tangga.. 
Yang pasti ramai yang setujukan, air tangan isteri adalah yang terbaik walaupun menu masakan yang simple - simple.

Pagi terjumpa tips masakan yang simple dan ringkas.. sharing dari blog Syuhaida
Semoga bermanfaat untuk wanita diluar sana.

Tips ni untuk isteri-isteri yang rajin memasak (dan takde Indon untuk membantu), tak kisahlah tak sedap pun, janji berkhasiat dan bersih! Untuk yang tak gemor memasak, anda dilarang membaca ayat-ayat seterusnya...

1. Kupaskan bawang merah, putih, besar, halia, lengkuas, kunyit, ubi kentang (rendam dalam air, kalau tak jadi itam), atau segala-gala benda yang hendak dikupas. Simpan dalam Tupperware (tak kisah tak original pun) dan masuk dalam peti ais.


Isnin, 14 Januari 2013

Tasbih Digital :: Re-stok tasbih digital biasa

Lama tak mengupdate pasal tasbih digital nie.. Alhamdulillah, tasbih digital ni memang mendapat sambutan yang baik dari pelanggan.. dapatkan harga yang terbaik dari Jom Singgah Shoppe..
Tasbih Digital
Since, dah dapat harga murah dari supplier : harga borong mungkin bertambah murah sket untuk yang nak kuantiti banyak (pemborong sangat dialu-alukan untuk tasbih digital nie)

Tasbih Digital Biasa - RM7 / unit
Harga Borong:

10pcs keatas - RM5/pcs
20pcs keatas - RM4/pcs
30pcs keatas - RM3/ pcs
100pcs keatas - RM2.50/pcs
(FREE POSTAGE)

[Terjah :: Berminat dengan TASBIH DIGITAL BERLAMPU?? KLIK SINI ]

Selasa, 8 Januari 2013

Nak Kurus?? Jom baca 25 Tips NAK KURUS..


Nak Kurus?? Mesti tertanya-tanya macamana cara nak kurus? Makan kena pantang tak kalau nak kurus? Selalu tak anda dapat pertanyaan dari customer kalau bab-bab kurus, cara nak kurus, pantang larang nak kurus dan pelbagai persoalan nyer

Jom baca 25 tips cara nak kurus, sharing dari blog http://www.linazlina.com



Nak kuruskan badan ni, tidaklah susah mana. Kalau boleh buat 2 perkara ini, insyaAllah boleh kurangkan berat badan dengan cepat.
1. Kurangkan makan nasi & makanan berlemak. 
Cuba amalkan makan roti yang ada bijirin bagi menggantikan nasi.
2. Buat exercise keluarkan peluh sekurang2nya 30 minit setiap hari
3.Paling baik ialah jogging atau berenang.
4. Amalkan Makan Malam Sebelum Jam Tujuh Malam. 
Elakkan Mengambil Makanan Yang Berat Kerana Kadar Metabolisme yang rendah pada waktu malam akan menyebabkan makanan Disimpan Sebagai Lemak

Sabtu, 5 Januari 2013

Jom tengok Makanan dan Kuih Muih Kelate

Salam & selamat petang semua..

Ni duk meng'update pasal makanan je..hahah, mungkin perot tak jumpa nasi lagi sampai kul 4 ptg nie, tapi takda la rasa lapar sebab dah pekena ESP & CINCH shaklee, snek lazat serta mengenyangkan plus untuk diet..hahha.. Diet tapi duk mengintai makanan je kan.. bukan apa, nak promote makanan kelate ni kat sume orang di Malaysia and over the world (mood prasaan :: ada ke orang over sea tengok blog kawe nie..huhuhu)


Klu rasa terliur, boleh contact, Mazni 011-18177318 / 0169504232 (untuk area kuantan). Menerima tempahan untuk sebarang kenduri kendara.. sila2 la tempah kalau mengidam sangat ye..insyaallah dijamin sedap


Sharing dr http://www.kelantan.gov.my
Selamat cuci mata la ye..jangan terliur la, gak luar nie susah nak jumpa ( padahal banyak je ore kelate duk luar nie)


Jika tiba-tiba teringin hendak menikmati makanan yang unik dan berbeza rasanya, 
negeri Kelantan merupakan destinasi yang harus dikunjungi. Jangan pula hairan, 
kerana keunikan itu juga menyebabkan ada mereka yang sanggup memandu 
berjam-jam lamanya hanya semata-mata untuk menikmati juadah di negeri 
Cik Siti Wan Kembang ini. Negeri di Pantai Timur ini mempunyai potpuri budaya 
yang agak unik. Gabungan kaum Melayu, Cina, India dan masyarakat Thailand 
berjaya menyatukan pelbagai hidangan kepada 'hidangan Malaysia' sekaligus 
menjadikan ia sebagai satu tarikan kepada pelancong luar.






Pemborong / Agen untuk Frozen Food dicari..

Bagi peniaga-peniaga atau baru nak start ke, pemborong dan agen untuk frozen food diperlukan diseluruh negeri. Tak kisah dimana anada berada, jika berminat boleh roger-roger ye..
Mazni 011-18177318 / 0169504232

Antara frozen food yang ada :


  • Karipap
  • Donut
  • Kuih Bijan
  • Sardin Roll
  • Cakoi

Kuih Sejuk Beku dijual dgn harga 3 paket rm10, kuantiti : 10 biji

Boleh tempah 3 hari sebelum bagi kuantiti yg sedikit dan 7 hari bagi kuantiti banyak.....

Jom cuci mata dulu tengok kuih muih nie.. pemborong dan agen dialu2kan..




Sample karipap frozen

Perut Buncit?? Oh tidak.. 5 Tips untuk mengatasi perut buncit..



perut buncit..tidak...

















Antara punca utama yang menyebabkan masalah perut buncit adalah disebabkan sistem penghadaman yang tidak lancar. Berikut adalah 5 tips yang dapat membantu melancarkan lagi sistem penghadaman anda dan secara tidak langsung dapat membantu untuk mengatasi masalah perut buncit yang anda hadapi.
Jus limau- Sebaiknya, pada awal pagi sebelum anda bersarapan, anda perlu meminum segelas jus limau. Ini kerana ia dapat membantu membersihkan sisa-sisa makanan dan juga asid yang tertinggal didalam perut anda. Antara minuman lain yang boleh anda gunakan adalah seperti lemon dan epal hijau.

JOM BACA :: Hilang 20KG dalam masa 2Bulan..Susu pun meriah, lemak degil pun hilang.. NAK TAHU RAHSIA NYA??

Best layan buku "Nota Jutawan, Nota Kewangan" , penulis Irfan Khairi

salam & selamat pagi semua.. rasa macama lama tak update blog nie.. kalau boleh tiap-tiap nak wat post. Tapi pagi nie rasa nak cerita pasal buku Irfan Khairi yang aku tengah baca.. jual pun ada, kalau nak beli sila kan.. jangan malu-malu ye..harga pun ada kat gambar bawah nie..



Memang best layan buku "Nota Jutawan, Nota Kewangan".. Niat nak jadi jutawan memang ada je..setiap orang pun kalau cakap jutawan, semua nak kan, cuma boleh ker?? mampu ke?? gaji ciput je..
Bermula dengan simpanan yang sedikit, kita boleh jadi jutawan, insyaallah.. Be POSITIVE

Khamis, 3 Januari 2013

Mencari-cari kuih tradisional KELANTAN.. meh cuci mata tengok KUIH TEPUNG PELITA ni dulu

Bila lama duk di perantau ni..cewaahhh, teringin nak makan kuih muih tradisional kelate.. kadang-kadang susah gak nak dapat kuih muih tradisional kelate nie sebab tak ramai yang tahu buat.. Tapi nk cerita pasal tepung pelita nie je.. insyaallah kat luar pun boleh dapat je.. tapi bagi sesiapa yang order dalam kuantiti yang banyak, berdekatan dengan kuantan, boleh roger2 Mazni Haznira, 
http://www.deluxedelicacy.blogspot.com/
Call 011-18177318 / 0169504232

Jom la cuci mata dulu ye.. insyaallah, lebih banyak kuih muih tradisional kelate yang akan ditayangkan..hahah.. nie rasa terliur, nak cari time pasar malam je la, kat kedai-kedai susah nak cari..



Jawapan Segera



Name:




Email Address:




Pertanyaan mengenai produk @ harga









Form provided by Freedback.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...