Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Pengikut

JOM SINGGAH SHOPPE

Nak snek tradisional yang terlajak sedap, rangup dan inti padat??

Popia Simpulan Kasih,
Popia Gulung Kasih,
Karipap Mini,
Serunding Ikan Kg Laut.


Jom Singgah kat blog SNEK LAZAT dan SEDAP.. dan FB
SNEK LAZAT

Insyallah dijamin sedap tau sebab ramai yang borong sakan.. ramai yang repeat order. Order raya mencecah 300-500kg tapi ikut kemampuan juga la.. Alhamdulillah syukur sesangat. Anda bila lagi nak rasa??

Sabtu, 22 Disember 2012

Motivasi Bisnes : "Nota Jutawan Nota Kewangan". Menguruskan kewangan yang lebih baik, bijak dan berhemah..Tajuk : Nota Jutawan, Nota Kewangan
Penulis : Irfan Khairi
HARGA : RM30.00 (Semenanjung), RM32.00 (S&S)
Penghantaran : RM6.00

Buku ini adalah buku ketiga hasil tulisan Dr Irfan Khairi selepas Nota Jutawan Nota Motivasi dan Nota Jutawan Nota Perniagaan. Di dalam buku ini penulis memberi panduan kewangan yang boleh digunapakai oleh pembaca sekalian. Kewangan adalah satu aspek yang sangat penting dalam keusahawanan kerana wang adalah nadi perniagaan. Selain perniagaan, perancangan dan pengurusan kewangan juga amat penting dalam kehidupan seharian dan seterusnya memastikan perjalanan hidup tersusun dengan teratur. Tetapi, apa yang lebih penting adalah bagaimana menguruskan wang secara bijak.

Kebanyakan kita berfikiran bahawa orang kaya sahaja yang perlu merancang kewangan sebab duit mereka banyak, takut hilang tidak tahu ke mana. Silaplah jika kita berfikiran begitu. Semua orang perlu bijak mengurus dan merancang kewangan mereka. Bagi orang yang makan gaji, ada yang berbelanja sakan sampai duit gaji tinggal cukup-cukup untuk tunggu gaji bulan berikutnya. Berapakah baki wang yang akan kita perolehi selepas ditolak?. Pembaca boleh memperbaiki dan mengenal pasti prestasi kewangan dengan berpandukan pedoman berikut:

1 - Kenal pasti kedudukan kewangan semasa.

2 - Kenal pasti matlamat kewangan.

3 - Kenal pasti tindakan alternatif yang sesuai dengan diri sendiri dengan mengambil perhatian situasi kehidupan, nilai peribadi, faktor ekonomi dan membuat penilaian risiko.

4 - Mencipta dan melaksanakan pelan tindakan kewangan.

5 - Menilai dan menyemak semula rancangan kewangan untuk memastikan pelan yang dirancang itu berjaya.


Buku ini dipersembahkan secara santai dan bersahaja, namun idea-idea yang disampaikan adalah amat serius untuk semua pembaca mempraktikkan supaya pembaca dapat menguruskan kewangan dengan lebih baik, bijak dan berhemah. InsyaAllah!.


3 KUNCI KEWANGAN ASAS:
- BELANJA KURANG DARI PENDAPATAN
- TAMBAHKAN SIMPANAN
- TAMBAHKAN PENDAPATAN


Sambil2 bolehlah jenguk blog2 lain gak::
FB - http://www.facebook.com/pokoksena85
Fan Page - http://www.facebook.com/JomSinggah09
Email - pokoksena85@yahoo.com
SMS - 0199517292

Untuk Jawapan Segera -->> ISI FORM INI  


Jawapan SegeraName:
Email Address:
Pertanyaan mengenai produk @ harga

Form provided by Freedback.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...